Deel dit artikel
-

Meta sluit Threads in Turkije

Meta is van plan om zijn Twitter kloon Threads in Turkije vanaf 29 april tijdelijk te sluiten, als reactie op een interim-bevel dat vorige maand door de Turkse mededingingsautoriteit is uitgevaardigd.

De Turkse mededingingsautoriteit (TCA), bekend als Rekabet Kurumu, wil niet dat gegevens van Threads en Instagram worden gecombineerd zolang gebruikers daarvoor geen toestemming geven.

In 2022 legde Turkije ook al een boete van omgerekend 18,6 miljoen dollar op aan Meta voor het combineren van gebruikersgegevens op Facebook, Instagram en WhatsApp. In januari van dit jaar zei de Turkse TCA dat het Meta elke dag een extra boete van 160.000 dollar zou geven voor het niet naleven van het verbod.

Om te voldoen aan de regelgeving in de EU, vertraagde Meta aanvankelijk de lancering van Threads in de regio en introduceerde het vorig jaar een “view without profile”-functie voor de EU-markt toen het uiteindelijk de service lanceerde, waardoor gebruikers beperkte toegang tot het sociale netwerk kregen zonder een account aan te maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond