Deel dit artikel
-

Meta voorziet hogere kosten door AI

Hogere kosten bij Meta leiden tot tegenvallende verwachtingen voor het tweede kwartaal. De aandelen noteerden vanavond meteen 10 procent lager.

Het bedrijf verwacht kapitaaluitgaven in 2024 ergens tussen 35 miljard tot 40 miljard dollar, een stijging ten opzichte van zijn eerdere prognose van 30 miljard tot 37 miljard.

Die hogere kosten hebben te maken met investeringen in AI. Meta kondigde vorige week de nieuwste versie van zijn grote taalmodel aan, genaamd Llama, evenals upgrades voor zijn Meta.ai chatbot.

Het maakt deel uit van een bredere generatieve AI-push van Meta. Meta maakt aangepaste computerchips en koopt honderdduizenden chips van Nvidia (NVDA) om zijn AI-ambities kracht bij te zetten.

De cijfers over het eerste kwartaal waren overigens beter dan verwacht. De omzet in het eerste kwartaal steeg 27  procent, naar 36,4 miljard miljard dollar. De winst steeg 117 procent naar 12,3 miljard.

Meta begon het jaar met 3.24 miljard dagelijks actieve gebruikers.

Voor het vierde kwartaal droeg de verkoop van digitale advertenties nog altijd voor 97 procent bij aan de inkomsten van Meta. Adverteerders betaalden in het eerste kwartaal gemiddeld 6 procent meer voor een advertentie.

Bernstein-analist Mark Shmulik zegt dat er een potentieel risico bestaat voor een vertraging van advertentie-inkomsten uit China, die vorig jaar goed waren voor ongeveer 10 procent van de totale advertentieverkoop van Meta.

De correctie op de beurs is betrekkelijk. De Meta-aandelen van het Facebook-moederbedrijf zijn dit jaar met bijna 40 procent gestegen en met 130 procent in de afgelopen 12 maanden, waardoor de marktkapitalisatie weer boven de 1 biljoen dollar uitkomt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond