Deel dit artikel
-

Meta zet zich schrap voor ‘ergste neergang in de recente geschiedenis’

Meta topman Mark Zuckerberg waarschuwde zijn werknemers donderdag zich schrap te zetten voor een diepe economische neergang. ‘Als ik zou moeten wedden, zou ik zeggen dat dit misschien een van de ergste neergangen is die we in de recente geschiedenis hebben gezien.’

Het is niet duidelijk waaraan Meta de malaise merkt, maar het bedrijf moet het grotendeels hebben van advertenties.

Meta gaat als gevolg hiervan zeker 30 procent minder programmeurs aannemen dan gepland.

Meta heeft zijn doel voor het inhuren van ingenieurs in 2022 verlaagd tot ongeveer 6000 tot 7000, terwijl het bedrijf eerder nog 10.000 nieuwe vacatures had.

Gedwongen ontslagen sluit Zuckerberg niet uit. ‘Realistisch gezien zijn er waarschijnlijk een heleboel mensen bij het bedrijf die hier niet zouden moeten zijn.’

Het bedrijf moet ‘meedogenlozer prioriteiten stellen’ en met ‘slankere, gemenere, beter presterende teams opereren’, schreef Chief Product Officer Chris Cox in een memo.

Wellicht verklaart dit ook waarom Facebook zijn plannen voor een hyperscale datacenter in Zeewolde definitief heeft geschrapt.

Techbedrijven hebben hun ambities teruggeschroefd in afwachting van een mogelijke Amerikaanse recessie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hessel Ham

Ik denk dat Mark zich stiekem in dekt voor zijn eigen wanbestuur. Facebook raakt uit de mode en zijn andere idee, de Metaverse, blijkt niet helemaal de beloftes waar te maken (mensen blijken niet 8 uur per dag met een apparaat op hun kop rond te willen lopen). Handig als hij is probeert hij nu een externe factor de schuld te geven om de massaontslagen die dit tot gevolg heeft goed te praten. Niemand kan met zekerheid verder dan ~ 3 maanden voorspellen. Ook onze Mark niet.

Driek

Dat Facebook uit de mode raakt is misschien niet perse de schuld van suikerberg. Iedereen raakt ooiit uitgekeken op de biefstuk van buurmans barbecue, de nieuwe jurk van tante Wil en het ‘nieuws’ dat Rutte de slechtste MP ooit is en Geert het land gaat redden.

Het serieuze nieuws van de IJsclub en de hondenschool zal wel blijven bestaan tot er iets anders opduikt maar dat is hooguit tien procent van de berichten (eerder twee procent).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond