Deel dit artikel
-

‘Metaverse voor entertainment, maar ook argwaan’

Uit een nieuwe studie van B2B matchmaking platform Sortlist blijkt dat gebruikers in heel Europa de metaverse vooral zien als een middel voor entertainment.

Volgens het onderzoek dat werd uitgevoerd onder 1000 gebruikers in heel Europa, zegt 20 procent dat een virtuele wereld ‘een manier is om aan de echte wereld te ontsnappen’, gevolgd door 17 procent die zegt dat het de toekomst is, ook voor bredere toepassingen.

Toch geeft meer dan de helft van de ondervraagde gebruikers te kennen dat zij een virtuele wereld niet vertrouwen, waarmee het belangrijkste probleem wordt belicht waarmee de massale invoering van de metaverse te kampen heeft. Voor Nederland specifiek, ligt dit percentage iets lager. Toch geeft 47 procent aan er geen vertrouwen in te hebben.

● Bijna 70% van de respondenten begrijpt wat de metaverse is.
● Vrouwen (91,43%) zijn zich meer bewust van wat de metaverse is dan mannen (88,54%).
● Bijna 60% van het grote publiek zegt op de hoogte te zijn van wat NFT’s zijn. In Nederland is slechts een kleine meerderheid (53%) van het publiek op de hoogte van wat NFT’s zijn.
● NFT’s zijn nog steeds een punt van discussie voor mensen; 61% van de respondenten zou er niet aan denken om erin te investeren.
● Gebruikers ouder dan 54 jaar wisten meer dat de metaverse een virtuele wereld was (63%) dan jongere gebruikers tussen 25 en 34 jaar (59%).

Illustratie: Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond