Deel dit artikel
-

Metaverse een van de thema’s van Mobile World Congress

De metaverse is een van de thema’s van het Mobile World Congress (MWC), dat vandaag in Barcelona van start gaat. Vodafone nodigt bezoekers uit op zijn stand uit om de metaverse te betreden en een real-life 5G-verbonden drone te besturen in Sevilla, 830 kilometer verderop, met behulp van een Meta Quest Pro Virtual Reality (VR)-headset.

De metaverse drone is een van een reeks nieuwe netwerk Application Programmable Interfaces (API’s) die worden ontwikkeld door Vodafone.

De metaverse API kan door hulpdiensten worden gebruikt om drones uit het zicht te besturen om vitale medische benodigdheden in een overbelast gebied te leveren, zoals drukke steden.

Andere toepassingen zijn onder meer dat boeren enorme omheiningen kunnen inspecteren of energiebedrijven die veilig stroomkabels op afstand kunnen controleren.

Het wordt het eerste normale MWC congres sinds corona. MWC was in 2020 het eerste congres dat geannuleerd moest worden. De beurs was toen al in opbouw. Vorig jaar golden er nog allerlei restricties, zoals een verplicht mondkapje en vaccinatiebewijs.

Organisator GSMA verwacht ongeveer 80.000 bezoekers tegen 61.000 een jaar geleden. Er zijn 2000 exposanten aangemeld. Daarmee is de beurs nog niet terug op het niveau van 2019, toen MWC 109.000 bezoekers trok. Er zijn keynotes van Vincent Clerc, CEO van logistiek bedrijf Maersk en Anna Borg, president en CEO van energiebedrijf Vattenfall.

MWC wordt voor het eerst georganiseerd met het professionele voetbalteam FC Barcelona, dat zijn Sports Tomorrow Congress op MWC Barcelona organiseert.

Dit jaar wordt flink uitgepakt met innovaties. Deutsche Telekom toont de resultaten rond de samenwerking met Ericsson en Vay op het gebied van ‘teleoperated driving’, waarbij een voertuig in Berlijn op afstand wordt bediend vanuit een ‘teledrive’-station op de stand van Ericsson. ‘Stel je een transportdienst voor waarbij een elektrisch voertuig arriveert wanneer je het nodig hebt, je rijdt ermee naar je bestemming, je stapt uit en gaat je gang. Geen parkeergelegenheid. Gewoon een handige en betaalbare deur-tot-deur dienst.’

Het MWC was in het verleden altijd het moment om nieuwe toestellen te lanceren, maar dat is in de loop der jaren veranderd. Samsung kondigt zijn toptoestellen liever op eigen evenementen aan.

Wel zijn er deze week aankondigingen van Xiaomi, Realme en andere merken.

De Xiaomi 13 Pro wordt een van de belangrijkste lanceringen van MWC 2023. Hoewel de telefoon al officieel gelanceerd is in China, zal het bedrijf officieel de wereldwijde variant ervan onthullen op MWC 2023. Het belangrijkste hoogtepunt van de Xiaomi 13 Pro zal het camerasysteem zijn.

De Realme GT 3 wordt de snelst opladende smartphone ter wereld met ondersteuning voor snelladen van 240 W. Volgens de officiële teaser is de telefoon in staat om de batterij volledig op te laden in slechts 9 minuten en 30 seconden, terwijl 50 procent van de batterij in slechts 4 minuten kan worden opgeladen.

Motorola zou zijn volgende opvouwbare smartphone in clamshell-stijl kunnen aankondigen: de Motorola Razrs.

OnePlus toont vermoedelijk zijn nieuwste concept-smartphone met blauwgekleurde lichtstrips op de achterkant en een multicamerasysteem.

Honor zal ook een aantal nieuwe smartphones aankondigen, waaronder de reguliere Honor Magic 5-serie smartphones en de opvouwbare smartphone Honor Magic Vs met een verbeterd scharniersysteem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond