Deel dit artikel
-

MetrixLab koopt meerderheid in Oxyme

Marktonderzoeker Metrixlab neemt een belang van zestig procent in socialmedia-onderzoeker Oxyme uit Amsterdam. De Rotterdammers kunnen nu verschillende typen onderzoek aan hun internationale klanten gaan aanbieden.

“Wij analyseren wat er op socialmedia spontaan over bedrijven of merken wordt gezegd. MetrixLab stelt wel vragen. Dat is complementair aan elkaar.” Medeoprichter van Oxyme Bob Rietveld legt uit dat de toetreding van een nieuwe grootaandeelhouder ook verdere buitenlandse groei mogelijk maakt.

“We hebben al grotere klanten in de VS, maar MetrixLab heeft daar zeven kantoren. Het ligt voor de hand daat we daar samen optrekken.”

Het Amsterdamse bedrijf is opgericht in 2007. Het zoekt in publieke bronnen als socialmedia, blogs en fora naar informatie over de merken van zijn klanten. De eigen analysten kijken wat er gezegd wordt en welke duiding klanten daaraan kunnen ontlenen. “Oxyme werkt voor multinationals met meerdere merken, vaak in meerdere landen. Onze output zijn inzichten en rapportages.”

Tot de klantenkring behoren onder meer Philips en NS. Het bedrijf werkt met honderdvijftig getrainde freelancers wereldwijd waardoor het onderzoeken naar merken in meerdere talen kan doen.

De verkopende aandeelhouder is het management van Oxyme. Investeerder Axivate heeft een belang in Oxyme.

Sinds 2008 heeft Van den Ende & Deitmers een belang van dertig procent in MetrixLab.

MetrixLab boekte over 2013 een omzet van 49 miljoen euro, een plus van 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Hoeveel Oxyme gaat bijdragen aan dat resultaat is niet bekend.

Foto: Thomas Poots (cc)

*) Axivate is een investeerder in Emerce

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond