Deel dit artikel
-

Meubelwebwinkel Made.com ‘tijdelijk dicht’

De Britse meubelwebshop Made.com is tijdelijk niet beschikbaar vanwege financiële problemen. Een koper voor het noodlijdende bedrijf is niet gevonden.

De webwinkel bestaat sinds 2010 en verkoopt stoelen, lampen en kasten rechtstreeks vanuit de Chinese fabrieken aan de consument.

De webwinkel werd met 2,5 miljoen pond aan financiering opgericht door Ning Li en Brent Hoberman, vooral bekend van Lastminute.com

Het bedrijf had vorig jaar een omzet van zo’n 430 miljoen euro, maar maakte tientallen miljoenen euro’s verlies. Toch is het vorig jaar naar de Londense beurs gegaan.

Vorige maand maakte het bedrijf bekend een derde van het personeel te moeten ontslaan door ongekende marktomstandigheden. Eind vorig jaar stonden er 700 mensen op de loonlijst.

De problemen zouden zijn ontstaan omdat het bedrijf voorraden moest aanhouden, wat resulteerde in hogere magazijn- en uitvoeringskosten bij een afnemende vraag en inflatoire druk van het vrachtvervoer.

Dinsdag waarschuwde Made.com dat als verdere financiering niet kon worden opgehaald voordat de kasreserves volledig waren uitgeput, het ‘passende stappen zou ondernemen voor schuldeisers’.

In Nederland heeft Made.com één showroom, aan de Raadhuisstraat in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond