Deel dit artikel
-

Michael Arrington nieuwe investeerder in Triposo

Het investeringsfonds van Michael Arrington, Crunchfund, neemt een belang in de deels Nederlandse startup Triposo.

Richard Osinga laat Emerce weten dat naast een aantal ex-Googlers nu ook de oprichter van weblog Techcrunch investeert in Triposo. Dat is een mobiele applicatie waarmee reizigers de weg kunnen vinden en tripjes boeken in een vreemde omgeving. Een moderne stedengids.

Crunchfund en de zittende investeerders steken een kleine twee ton in dollars in het nog jonge bedrijf. In totaal haalde de onderneming bijna een miljoen op. Dat is de opmaat naar een officiële eerste investeringsronde, die naar Osinga’s verwachting in het najaar wordt afgesloten.

Het ludieke van het bedrijf Triposo van de broers Richard en Douwe Osinga is, dat het eigenlijk niet bestaat. Althans, in de zin dat er geen vaste werkplek is. Het team gebruikte tafels en stoelen in Amsterdam, Goa, Marrakech, Berlijn en Osaka om hun code te schrijven en publiek te verleiden. Zo dwingen de ondernemers zichzelf ertoe hun app steeds te bekijken als een nieuwe gebruiker in een nieuwe omgeving.

Eind vorige week verscheen voor iOS de nieuwe versie van de Triposoapplicatie:

Osinga: “Wat heel duidelijk is, is dat mensen de app heel intensief gebruiken, met sessies tot dertig minuten. Iets meer dan zeventig procent van de mensen gebruikt de suggestions in de app. Ongeveer de helft van de mensen gebruikt de app als ze thuis zijn en de helft onderweg.”

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond