Deel dit artikel
-

Microsoft bevestigt: miljarden dollars voor OpenAI

Onderzoekslab OpenAI bevestigt de speculatie als zou Microsoft een kapitaalinjectie geven aan het bedrijf. Het gaat om miljarden dollars.

Volgens de geruchten gaat het om een bedrag van tien miljard dollar, maar over het exacte bedrag en de waardering zegt OpenAI niets.

Het gaat in elk geval om meerdere miljarden dollars die over een periode van meerdere jaren wordt verstrekt. Aangezien OpenAI een capped-profit-model hanteert, zal Microsoft geduld moeten hebben wil het zijn investering terugverdienen. De AI-bedrijf heeft in de statuten namelijk vastgelegd dat het niet streeft naar winstmaximalisatie, maar de verdiensten vanaf een bepaalde drempel verplicht moet terug investeren in de organisatie.

Microsoft zal via een andere route toch wel profiteren van de expertise van zijn AI-partner. Het is namelijk voor meerdere jaren de exclusieve cloudpartner van OpenAI. Elk bedrijf dat op grote schaal toegang wil toe de specialistische AI-modellen zal daarvoor een account moeten openen bij Microsoft Azure. Zodoende kunnen ze bouwen op systemen als GPT, DALL·E en Codex.

De clouddeal werd vorige week reeds aangekondigd.

Foto: WOCinTech Chat (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond