Deel dit artikel
-

Cloud zorgt voor goede cijfers Microsoft

Microsoft overtrof met zijn kwartaalcijfers dinsdag de verwachtingen van Wall Street. Vanwege de verschuiving naar hybride werk steeg de vraag naar zijn cloudgebaseerde diensten. Wel lijdt het bedrijf onder de slechte pc-verkopen.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar realiseerde Microsoft een omzet van 50,1 miljard, 11 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst was 13 procent lager en eindigde op 17,6 miljard.

De omzet uit commerciële kantoorproducten en clouddiensten steeg met 7 procent dankzij de omzetgroei van Office 365 met 11 procent.

De omzet uit Office Consumer-producten en clouddiensten groeide met 7 procent, waarbij het aantal Microsoft 365 klanten groeide naar 61,3 miljoen. LinkedIn zette 17 procent meer omzet om.

De omzet uit Dynamics-producten en clouddiensten (relariebeheer) steeg met 15 procent. Intelligent Cloud (waaronder Azure) deed 20,3 miljard. Microsoft heeft de omzetgroei bij zijn cloudbedrijf Azure wel duidelijk zien vertragen, ondanks 35 procent groei.

Microsoft verkocht aanzienlijk minder Windows licenties, en ook XBox gaming bracht minder op. De inkomsten uit zoek- en nieuwsadvertenties stegen met 16 procent,

Tot slot verkocht Microsoft iets meer Surface apparaten.

Bij Microsoft zijn onlangs tegen de duizend werknemers ontslagen, volgens The Verge zijn er onder meer banen geschrapt in de Xbox-divisie.

Microsoft gaf eerder dit jaar al aan dat het met minder personeel wilde werken. In juli was al al een ontslagronde voor 1800 werknemers. De openstaande vacatures voor zijn Azure clouddienst werden geschrapt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond