Deel dit artikel
-

Cloud groeit weer bij Microsoft, maar XBox verliest omzet

Personal Computing bracht voor Microsoft afgelopen kwartaal 18,2 miljard aan omzet op, een groei van slechts 2 procent. Deels kwam dat door gestegen acquisitiekosten voor zoekadvertenties (Bing) en een daling van inkomsten uit XBox. Wel groeiden de Surface producten met 6 procent.

De omzet van Microsoft steeg in het vierde kwartaal 14 procent naar 36,9 miljard dollar, met een operationele winst die 35 procent hoger uitkwam op 13,9 miljard. De nettowinst eindigde op 11,6 miljard.

Groei was er wederom voor MS Office en clouddiensten, mede dankzij Office 365, en voor Office consumentenproducten. Het aantal gebruikers voor Office 365 ging naar 37,2 miljoen. LinkedIn groeide 24 procent. De totale omzet van de groep Productivity en Business Processes bedroeg 11,8 miljard dollar.

Intelligent Cloud (enterprise producten) was goed voor 11,9 miljard. De daling van de omzetgroei van Azure lijkt tot stilstand gekomen.

Windows licenties deden het ook goed, deels doordat de ondersteuning voor Windows 7 is geëindigd.

De cijfers waren in het algemeen beter dan verwacht, en de koers van het aandeel steeg zojuist nabeurs met 1,5 procent.

Eerder vandaag kondigde Microsoft een nieuw initiatief aan rond kunstmatige intelligentie en zorg, waarvoor 40 miljoen dollar wordt uitgetrokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond