Deel dit artikel
-

Microsoft: ‘Doe aangifte van telefoonphishing’

Microsoft adviseert mensen die gebeld worden door oplichters die zich uitgeven voor Microsoftmedewerkers om aangifte bij de politie te doen. Dat zegt het bedrijf op vragen van Emerce.

De laatste weken krijgt Emerce steeds meer meldingen over buitenlandse telefoontjes. De oplichters doen zich daarbij steevast voor als medewerkers van Microsoft. Meestal is het doel om gebruikers naar een site te delegeren waar ze malware moeten installeren. Soms volgen dit soort acties op phishingmails, de ‘ouderwetse’ manier om creditcardnummers, inlogcodes en wachtwoorden te achterhalen. Soms belt ‘de bank’ voor de laatste ontbrekende informatie zoals TAN-codes.

Heel veel mensen nemen al niet meer op, maar de overlast verdwijnt daarmee niet. Mogelijk gebruiken de oplichters geautomatiseerde systemen om willekeurige nummers te bellen.

“Microsoft belt nooit zomaar gebruikers op”, benadrukt een woordvoerster van Microsoft, die zegt al enige tijd wordt samengewerkt met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Telecom toezichthouder ACM zegt niets te kunnen ondernemen. Ongevraagd bellen voor een commercieel, charitatief of ideëel doel is in Nederland niet verboden. “Je zult als bellende partij wel rekening moeten houden met het Bel-Me-Niet Register. Maar bij telefonische phishing is dat natuurlijk helemaal niet aan de orde; deze partijen laten zich niets aan de Nederlandse wet gelegen liggen”, zegt woordvoerder Frederique Hermie. “Alle gesprekken komen voor zover wij kunnen nagaan uit het buitenland.”

Het blokkeren van nummers wordt sowieso lastig. Uit internationaal overleg komt naar voren dat het vervalsen van het afzendertelefoonnummer onderdeel van de modus operandi is. “Daarnaast gaat het voornamelijk om oplichting, wat meer thuis hoort in het strafrecht. ACM beperkt zich tot het bestuursrecht.”

Nederland is niet het enige land dat hinder ondervindt van deze oplichters. De Canadees Joel Mantel nam onlangs een gesprek met de zogenoemde helpdeskmedewerkers op, terwijl hij niet eens een computer voor zich had.

Deel dit bericht

400 Reacties

C.A.van Schagen

Ben gebeld door een slecht engels sprekende. Hij zei Microsoft te vertegenwordigen. Ik zou de computer moeten opstarten om een probleem te verhelpen. Ben er verder niet op in gegaan. Als ik me goed herinner werd ik gebeld via een 0900-nummer.

W.J. Spoormaker

Ik ben ook gebeld door een slecht Engels sprekende mevrouw. Als ik een buitenlands sprekende persoon aan de telefoon krijg, meld ik altijd standaard dat ik geen (in dit geval)Engels spreek en leg daarna de telefoon neer.

C.Roozenbeek

Vandaag, 26 maart, ben ik ook gebeld door een Engels-sprekende vrouw die ik moeilijk kon verstaan.
Zij wilde mij helpen een computerprobleem op te lossen.Ik heb het aangehoord en de telefoon neergelegd.
Het is trouwens goed dat ik daarvoor gewaarschuwd was. Afzender onbekend.

G.Sanders

In 1 tijd 4 x gebeld door een dame met slecht verstaanbaar Engels.
Info dat zij mijn pc wilde checken;simpelweg gezegd dat ze een
oplichter was.

A.A. Broug

Op 25 maart 2 keer en op 26 maart 1 keer gebeld door Engels sprekende dame met een Indiaas of Pakistaanse tongval. Om te ervaren waar e.e.a. toe zou leiden, ben ik een beetje in het verhaal mee gegaan, maar inderdaad het zijn overduidelijke babbeltrucks.

Cisca

Zelfde verhaal:Vorig jaar ben ik er compleet ingestonken en heb mij laten verleiden om mijn banknummer op te geven om €17,50 over te laten maken om mijn “grote problemen” op te laten lossen. Ik ben toen gered door de bank Western Union die de zaak niet vertrouwden: of het klopte dat ik opdracht had gegeven om € 460 over te maken. Ik was ze eeuwig dankbaar, heb alles geblokkeerd. Sinds een maand word ik weer dagelijks 1 of 2 keer lastig gevallen. Als ik de telefoon 4 leer over laat gaan, houdt hij vanzelf op, als ik eerder op neemkrijg ik weer zo’n Indiase vrouw. Op mijn nummermelding staat alleen ANONIEM, dus je krijgt geen nummer te zien. Wat hebben die mensen hier nu aan? Vervelend is het, Dreigen met politie heeft wel eens geholpen om het een poosje op te laten houden.

Peter Moody

Ik ben kortgeleden een paar keer gebeld (en heb een keer opgenomen) door een Engels sprekende man met (Indiaas?)accent met zo’n verhaal. Heb het gesprek meteen afgebroken. Zijn telefoonnummer0013148793400.

leny

Ben meerdere malen gebeld slecht Engels sprekende mevr. aan de telefoon. Bellen op de vaste lijn. Ik sta ze te woord en heb iedere keer gezegd dat ik hieraan niet mee doe. Ze blijven het proberen.

L.Sniedt

Op 5-5-2014 om 12.37 u./14.25 u/15.30 u.ben ik gebeld. Op 10-05-’14 om 15.50 u. Op 10-06-14 om 18.58 u. Op 30-06-’14 om 13.42 u. Op 2-07-’14 15.40 u. Dit heb ik doorgegeven aan het bel me niet register. Op `14-7’14 10.50 u, op 21-08-’14 om 15.25 u., 26-08-’14 om 8.50 u., 1-9-’14 om 11.31 u., 28-11-14 om 8.00 u., 20-2-2015 om 9.15 u., 14-3-’15 om 13.40.
Inderdaad slecht sprekend Engels en zeer storend. Leg de telefoon direct neer. De laatste keer heb ik even lekker in het Engels wat verwensingen geuit…moest me even afreageren op dit tuig!!! Blijf de data en tijd noteren. Misschien dat het helpt om te achterhalen waar vandaan die gasten bellen. Je hoort op de achtergrond wat praten..maar hoor niet in welke taal.

P.M. van Leeuwen

Vanmorgen gebeld door ene Brian vanaf nummer 009836312546. Geen gesprek gevoerd maar hem een poosje naar de radio laten luisteren.

b

zonet gebeld maar als nummer stond er buitengebruik zag ik achter af in me bel lijst

S. van Leeuwen

Net gebeld door ene Brian met telefoonnummer 009836312546! Toen ik dit nummer zag, wist ik het eigenlijk al meteen. Alleen met ‘goedemiddag’ opgenomen en kreeg als antwoord ‘Here is Brian speeking’. De verbinding meteen verbroken.

irene

ben vanmiddag omstreeks twee uur gebeld door een engels sprekende man
een zogenaamd computerprobleem .Ben er niet op ingegaan

m. van Leeuwen

vandaag 3 x door 009836312546 gebeld ; niet op ingegaan uiteraard ; aan de berichten hierboven te zien waren vandaag de ‘van Leeuwen s” aan de beurt !

M van leeuwen

Ja zo te zien de van leeuwens ik namelijk dus ook gister 2x met dat nr!! K heb niet opgenomen en ben gaan googlen…. Nu net anoniem gebeld… Aangezien k vaker anoniem gebeld word nam ik op!! Werd er gezegt do you speak english!!! K zei no fuckk offf heel boos!!! Hopen dat ze niet meer bellen want ik vind dit heel storend!!!

S. van Leeuwen

Ja hoor, gisterenmiddag nogmaals gebeld en vanmorgen ook alweer.
Het begint behoorlijk irritant te worden. Zou willen dat je dat nummer kon blokkeren….
Inderdaad lijken de van Leeuwen’s aan de beurt te zijn.!

Nog een Van Leeuwen

Ja hier nog eentje. Mijn vrouw inmiddels meerdere keren gebeld door dit Iraanse? nummer…

b

ze blijven bellen en bellen nu met een 004 nr

Renée

Wordt al meer dan 2 jaar lastig gevallen door deze figuren. Heb van alles geprobeerd, opnemen en zeggen dat Microsoft zoiets niet doet omdat er miljoenen gebruikers zijn, dus dat zij criminelen zijn! niets zeggen, een scheidsrechterfluitje, niet openemen etc. op een avond nadat ze al 4 keer overdag op elk tijdstip van de dag hadden gebeld werd ik rond 20.00 uur om de 2 minuten gebeld, wel tien achter elkaar. Heb de telefoon eruit gehaald, dus hoeveel keer het uiteindelijk is geworden weet ik niet. Daarna lange tijd niets meer gehoord.
Nu krijg ik regelmatig nog een telefoontje maar ik neem niet op, zowel als er anoniem gebeld wordt, want ook die zitten er tussen of met zo’n idioot lang nummer of juist een kort nummer.
KPN al gevraagd om buitenlandse nummers te blokkeren, helaas schijnt dat niet te kunnen omdat zij via internet bellen. Mobiel nog geen last gehad, vermijd ook angstvallig om mijn mobielenummer te vermelden bij bedrijven en instanties!

zutt

vandaag 1 april (geen grap ) of wel, de derde keer heb ik gevloekt in het engels normaal vloek ik niet maar het begon mij te vervelen ,dit gevonden door seniorweb goed he. wel de laatste letter van het alfabet dus misschien houden ze nu op .
rietje

Anjo Slager

Vandaag gebeld door engels sprekende meneer die zei van MS Support afdeling te zijn.
Hij wilde mij helpen om de, volgens hem een door de PC gemeld probleem m.b.t. malware, op te lossen.
Of ik even achter de computer wilde gaan zitten. enz enz.
Nummerherkenning gaf het volgende telefoonnummer: 00160752778802

J. Claassen

Vanmiddag gebeld door engels sprekende ‘iemand van Microsoft’. Nummer 001607767011
Ik zou problemen hebben met mijn computer. Ik was nieuwsgierig naar zijn reactie en zei dat ik geen computer had.
Het was even stil aan de andere kant en hij wenste een goede dag verder ….

T

Ben ook gebeld door een slecht engels sprekende dame van microsoft! , ik heb gezegd dat ik gen computer heb!

Riet

Vandaag belde een Engelssprekende man. Hij zei dat hij van Microsoft was. Heb gezegd geen interesse te hebben en neergelegd. Het nummer was 45574468348 (Australië?)

Lilian

Vanochtend gebeld door slecht Engels sprekende man met indiaans accent dat de laatste twee weken veel meldingen van mijn computer naar Microsoft zijn gestuurd. Zijn nummer was 00840784030. Hij belde meteen terug toen ik zei dat ik het niet vertrouwde, hoop dat het hierbij blijft.

Ine

Gisteren en vandaag al paar gebeld door nummer 00840784030.
de 1e keer (gisterenmorgen)heb ik opgenomen, maar duurde even voor ik iets hoorde.
Was een heel slecht engels sprekende man…….dus heb ik hem weggedrukt.
Later op de dag belde hetzelfde nummer nog een keer.
Heb niet opgenomen en vanmorgen wederom hetzelfde telefoonnummer.
Ik laat hem over gaan en neem niet op.

Gerhard

Nu al 3 keer gebeld door een “Microsoft medewerker” met het verhaal dat er spam op mijn computer zat.
Telefoonnummers waren:
0018459282407
0016077371409
0018475379793 (laatste keer maar niet meer opgenomen)

PK

Vandaag, 29 april 13:30 gebeld door een 0990 nummer. Nu overigens niet meer terug te vinden in mijn ontvangen oproepen, vreemd.

Toevallig gister een misdaadprogramma op tv gezien over cybercrimi’s, dus was extra alert.

Het was een Engels sprekende man, met Aziatisch accent. Hij zei van Microsoft te zijn en dat mijn gegevens in gevaar waren. Daarom moest ik samen met hem op mijn PC het een en ander doen. Vertrouwde het direct niet en heb dit ook tegen hem gezegd. Ik had de hoorn er op kunnen gooien, maar had wel zin om ‘m uit te dagen. Waarschijnlijk omdat ie geen grip op me kreeg, ging ie steeds sneller, harder en agressiever praten. Niet veel later hing hij pardoes op.

Francoise

Vandaag 02-may-2015 2 keer gebeld eerste keer anoniem, heb ze 15min aan de praat gehouden en heb wat supervisors gehad. Ze vroegen of mijn PC aanstond en mijn antwoord was dat ze zeiden dat ze foutmeldingen kregen dus dan wisten ze het antwoord toch. Ze werden gefrustreerd en uiteindelijk heb ik opgehangen. De 2de keer ben ik gebeld van nr 0045574468348 maar waarschijnlijk gebruiken ze een tool om een andere telnr mee te sturen. In dit gesprek hen het hele verhaal laten doen, gevraag of ze van microsoft waren en toe gezegd dat dat vreemd was omdat ik geen microsoft producten gebruik. Er werd direct opgehangen.

gerard@businessmedia.nl

ben ook gebeld (wel 10x) door nummer +45574468348

Ina Bieshaar

Ik word al weken gebeld door een slecht sprekende zogenaamde Engelse dame,
ik niet alleen ook mijn buren, ze vraagt of ik Engels praat, Nooit het gesprek afgeluisterd en de hoorn er op gegooid. Vanaf afgelopen zaterdag 3x
gebeld. Wat is dit.

Met vriendelijke groet,

Ina Bieshaar

simone@cmoone.nl

Afgelopen weken word ik lastiggevallen met ‘anonieme’ telefoontjes of een nummer uit Iran om inderdaad direct achter de PC plaats te nemen een een tool te installeren. DOE DIT NOOIT. Ze zeggen dat je PC een signaal uitgeeft waaruit blijkt dat je elk moment gehackt kunt worden. Waarschijnlijk willen ze toegang zodat ZIJ een virus op je PC kunnen installeren. Ik ben overigens Apple gebruiken. Dat kunnen zij niet zien. Als ze nog een keer bellen, zeg ik dat ik het gesprek opneem en de federal police inschakel.

Groet Simone Analbers

Jane Doe

De intentie van deze oplichters is je naar een website leiden http://www.teamviewer.com en de gratis software van deze site te installeren ze vragen je inlogcode om zogenaaamd “het probleem op uw computer op te lossen” maar dit is niets meer dan jezelf besmetten met een trojan horse en kunnen ze alles bekijken op uw computer. Daarnaast proberen ze nog wat geld af te troggelen. Ik ben gaan zoeken en op de site van teamvier wordt u vriendelijk begroet door een oosterse dame. Na checken waar deze site geregistreerd staat is het gewoon gehost, North Rhine-Westphalia, Germany (DE) ja door een duitse server vreemd toch? De admin kan toch in een log bestand vreemde omstandigheden vastleggen en deze natrekken? Het programma wordt notabene ook nog door defensie gebruikt??? Slechte reclame meer dan een beetje.

Anneke

Vandaag aan de beurt, gezegd you have reached a police station, en toen werd er ineens opgehangen,
tweede keer woord police laten vallen en toen werd er ook opgehangen,

edwin van tuijl

Ok ik heb hier regelmatig last van ze beweren van microsoft te zijn en wanneer ik ze netjes vertel dat dit niet zo is en dat ik weet wat ze van plan zijn wordt het steeds ontkent, want waarom bevestigen. Maakt niet uit wat je zegt of doet ze blijven proberen, ik heb weleens gezegd dat ik de pc aan zou zetten en ze even meosten wachten en dan de telefoon bewust niet weggedrukt maar met hun verbinding laten liggen op tafel, na verloop van tijd werd de verbinding van hun kant verbroken, ook aleen praten in het nederlands leggen ze wel weer neer, laten overgaan en niet opnemen, ze proberen het wel weer, verzoeken of ze niet meer willen bellen helpt niet, of je je nu vriendelijk vraagt of met fu enz. helpt ook niet, kortom niets helpt en het erge nog ook mijn moeder die nog geen enkele keer gebeld werd is ook slachtoffer geworden, mensen die er makkelijk intrappen want het engels is ook niet al te best.
trouwens zeggen dat je geen microsoft of windows pc heb maar apple, of dat je geen pc heb werkt dus ook niet,

kortom een gesprek zonder einde, ze gaan gewoon door, is het niet makkelijke dat bv de providers dit soort buitenlandse nummers gewoon blokkeren zodat je niet onnodig weer naar je telefoon loopt

edwin van tuijl

pee esje:
is het niet mogelijk om ze terug te pakken dat ze zelf gek gebeld worden, of dat je ze nepgegevens verstrekt waar ze niets mee aan kunnen?

Steve

Ben net gebeld door een slecht engels sprekende iemand die zegt dat mijn computer problemen heeft en dat hij mij zou gaan helpen, ben gedeeltelijk met hem verder gegaan en ineens heb ik hem verteld dat ik de boel niet vertrouwd en daarna gelijk opgehangen.

JS

Ik ben vandaag een aantal malen gebeld door slecht Engels sprekende figuren die zich voordoen als Microsoft-Staff. Doordat ik enigszins bekend ben met IT heb ik een aantal stappen doorlopen met hen. Het valt daarbij op dat zij niet alleen mijn telefoonnummernummer kennen maar ook de unieke ID van mijn PC. Tot zover kan dat geen kwaad maar als u niet thuis bent in deze materie kunt u beter gewoon ophangen. Hoe deze oplichters aan het telefoonnummer komen is niet geheel duidelijk maar vermoedelijk krijgen zij de gegevens (tegen betaling) doorgespeelt via echte Microsoftmedewerkers die in het callcenter in Maleisie werken, dat is namelijk waar de telefoontjes vandaan komen. Het is in mijn optiek zelfs niet ondenkbaar dat het om echte medewerkers gaat die op deze manier handig proberen hun salaris wat op te krikken. Dit lijkt vreemd maar gezien de frequentie en tijd die zij aan een telefoontje besteden zou dit goed mogelijk zijn, de telefoonkosten lijken hen namelijk niet te deren. De onverstaanbare taal die sommige hebben gehoord (ik ook) is Maleis, daarbij komt dat de zgn. medewerkers (oplichters) spreken over een virus dat afkomstig is uit Maleisie. Lachwekkend genoeg vroeg de medewerker aan mij wat ik doe met mijn PC en welke websites is bezoek, dat behoeft Microsoft niet te vragen want dat weten zij maar al te goed. Vervolgens wil men weten of er gebruik wordt gemaakt van internet bankkieren en of ik een creditcard heb, daarna bied men een mogelijkheid om het zogenaamde virus te verwijderen via een website. Daar moet bij iedereen de alarmbel zeker gaan rinkelen want dat doet Microsoft zeker niet omdat zij updates via uw PC aan sturen of via mail contact zullen opnemen als het echt belangrijk is. Ellendig genoeg gebeuren deze telefonische pogingen tot oplichting sinds de nieuwe Windows versie (8.) waarbij met een telefoonnummer het emailaccount (inlogaccount) moet worden bevestigd. Overigens is het al ellendig genoeg dat de inlognaam uit een emailaccount moet bestaan. Als u gebeld wordt is het meest handige om de beller even te laten wachten, u laat hen gewoon wachten tot zij zelf ophangen maar dit maakt de kosten voor hen weer enorm hoger. Het bel me niet register is zinloos in deze want daar trekken zij zich niet van aan, de politie weet in deze gevallen helemaal niet wat te doen dus daar verdoet u uw tijd.

Arianne

Vandaag en gisteren gebeld door nummer 0099991887686 “Microsoft” met vreemd Engels accent. Boos geworden en opgehangen!

Jan

Ik ben vandaag gebeld door een buitenlands nummer begint met 0038. Men zei dat men van Microsoft was en dat er wat mis was met mijn computer. Ik had ze direct door. Is weer een of andere boiling room uit een ver weg land die je probeert te neppen. Gewoon uitschelden en ophangen en ze bellen echt niet meer.
Zeg gewoon Nothing wrong with my computer you are a criminal trying to steel my bankaccount. I don’t want to speak to you. Daarna hing ie direct op.

Louise

Gisteren gebeld door engels sprekende vrouw nummer begon met 0041en vandaag 2x door man met nummer beginnend met 0041. Gelijk opgehangen.

Leo

Vandaag gebeld via een +24 nummer (weer het Microfosft verhaal)

Heb in het Engels aangegeven dat hij iets met zich zelf kon doen en dat ik de politie zou bellen.
Vervolgens opgehangen.

Bob

Vandaag gebeld door privenummer. Ook het microsoft verhaal in het engels. Niet op ingegaan en opgehangen. Irritante lui.

Evert van Veen

Zojuist gebeld op mijn huistelefoonnummer door dezelfde personen die zich voordeden als Microsoft werknemers met een mededeling dat mijn computer zou zijn gehackt.

Dennis

Vandaag gebeld door 0028971739. Een slecht Engels sprekende mevrouw die zegt dat ze van Microsoft is. Dat er iets met mijn computer zou zijn. Nogal fantatiek was ze.

Tom

De voorbije 2 dagen ook 4 x opgebeld door die zogezegde Microsoft medewerkers. Ik ben meegegaan in het spel en heb hen aan het lijntje gehouden. Toch wel 2x een half uur in gelukt. De eerste die werd razend na een half uur. Hij zei me dat hij naar België ging komen ‘to kill me’. Ik heb hem vriendelijk uitgenodigd tot bij mij te komen. Hopelijk zijn er voor ons geen kosten verbonden aan het bellen. Als dat zo is kunnen we beter met z’n allen hen aan het lijntje houden zodat de telefoonrekeningen zo hoog oplopen dat de providers er zelf iets moeten aan doen. Is dat geen idee?

Paul

Vanmorgen gebeld door een Microsoft medewerker uit Dublin (zei hij). Hij had een accent uit India. Ik heb geen problemen met de computer maar dat wilde hij nog wel controleren. Omdat ik niet vermeld sta in het telefoonregister vroeg ik hem hoe hij aan mijn nummer kwam. “Vanuit het Microsoft netwerk” was zijn antwoord. Toen ik daarop doorvroeg eindigde het gesprek met de woorden: “f… you”.

Lecobe

Vanmorgen en vanmiddag gebeld door een zeer slecht Engels sprekende dame die zich uitgaf voor een medewerkster van Microsoft. Ze belde i.v.m. mijn computer en wilde gegevens. Toen ik vanmorgen aangaf dat ik het gesprek zou beëindigen werd gelijk de telefoon neergegooid. Nu vanmiddag weer gebeld door dezelfde medewerkster. Heb haar verteld dat ze met zeer verkeerde zaken bezig was en dat ik niet van dit soort telefoonacties gediend ben. Hierop gaf ze aan dat ze alleen maar belde om mij te “beschermen”. Heb direct aangegeven dat ik NIET meer gebeld wilde worden en dat ik aangifte zou doen. Vervolgens werd ik uitgeblafd en werd de telefoon direct neergegooid.
Het nummer begon overigens 2x met 00(0)595

M.vd Pol

Voor de zoveelste keer gebeld engelstalig nr: 0028971739
En al een keer door nr: 0019162829362

Antoine

Kreeg vandaag een telefoontje van een zogenaamde slecht engels sprekende medewerkster van microsoft. Ze bleef volhouden dat ik een virus had en in moest loggen om het probleem op te lossen. Toen ik 3x gezegd had dat er geen virus was en mijn pc goed beveiligd is gaf ze een medewerker die het ook nog probeerde. Ik heb toen het gesprek afgesloten en gezegd dat ik het niet vertrouwde. Het nummer was uit het buitenland, 0028971739

Van den Heede Nadine

ben vandaag gebeld met hetzelfde nummer 0019162829362 om 12u57 – was gelukkig niet thuis – ze moeten ermee stoppen met mensen op te bellen – dit nummer gelijkt altijd heel erg op 0091 van Indie waar ik vrienden heb dus moet altijd opletten dat ik hem niet opneem……waarom stoppen deze mensen niet ……!!!!!!

Marlenne Schilperoord.

20 mei om 13.42 opgebeld door 00565688988. Een mannenstem sprak Aziatisch Engels. Vertelde dat hij vanuit Malaysie? opbelde namens Windows voor gegevens. Ik antwoordde hem dat hij een crimineel was en een oplichter. Omdat hij mij niet leek te begrijpen heb ik deze woorden drie keerherhaald, waarna hij het gesprek als beeindigd beschouwde. Ik hoop dat U hier iets mee kunt doen om andere mensen te beschermen.

Trudy

Vandaag was ook ik aan de beurt. Het telefoonnummer was 0028971730…Aziatisch-Engels sprekende vrouw. Ben er niet op ingegaan.

jenny

Ik ben gistermorgen gebeld ook een slecht verstaanbaar Engels met Aziatisch accent.

jan jansen

Telefoonnummer 0019162829362 is Phising en belt dit weekend 30-05-2015 en 01-06-2015 rond. Opgepast.

Eddy Nijland

12:24 gebeld door +47 65 44 5 Microsoft, voor de verandering een kort nummer , had geen enkel vertrouwen dus haakte snel af.

Perry

+47 65 44 5, eveneens Microsoft. Nauwelijks verstaanbaar en slecht engels. Noemde wel mijn naam, was dus enigszins geloofwaardig. Heb opgehangen om eerst maar eens te googlen op dit nummer. Deze site bevestigt dat het wrs. niet ok is.

leo

Vanmiddag ook gebeld door iemand met een vreselijk accent die vroeg of ik engels sprak en meldde dat hij van microsoft was. Ik heb maar opgehangen. Wat wel apart was, was dat ze met een lokaal nummer in m’n nummerweergave stonden, waardoor ik dacht dat het mogelijk de iemand van de school van m’n kinderen was. Anonieme bellers neem ik namelijk sowieso niet op..

Anke

Vandaag 4x gebeld geworden met nummer 0019162829362 !
Ik was niet thuis dus niet opgenomen. Waarschijnlijk phishing dus.

Lies

Gisteren en eergister enkele malen gebeld door engels sprekende microsoftmedewerker tel nr 7878788 lokaalnr dus.

petra

Nou ze zijn lekker bezig vanochtend ook gebeld Door slecht sprekend Engelse vrouw.. en gezegd dat ik niet over de computer ga. Ben nu ik jullie allemaal zo lees blij dat ik opgehangen heb..

Stefan

Jullie ook al?! Mijn broertje en ik zijn net gebeld door een moeilijk verstaanbare man die engels “probeerde” te praten. Het nummer waarmee gebeld is: 0019162829362. Ik, een lieve aardige jongen, geloofde hem als eerst tot ik me herinnerde dat ik nooit naar zulke telefoontjes moest luisteren ik heb dus ook meteen opgehangen waarna ik een opnieuw een aantal keer gebeld ben. Zielig dat deze mensen dit doen. Niets beters te doen, zoals een baan zoeken?
>:(

Mark R

Vandaag heb ik inderdaad ook zo’n vaag telefoontje gekregen van een leuke jonge dame blijkbaar uit Iran. Gezien ze zo vriendelijk was haar telefoonnummer achter te laten op mijn nummerweergave, ben ik zo vrij deze met jullie te delen 009831658948 als je behoefte hebt aan een vrouwelijke gesprekspartner.

Als het een gozer was, had ik uiteraard meteen de hoorn erop geknald, maar nu ben een single man en altijd wel verlegen om een leuk gesprek, zeker als het gaat om een heerlijke vrouw die ik in mijn verbeelding uiteraard al heb geprojecteerd.

Zij belt mij op dus het kost mij niets hoop ik en in plaats van over mijn computer te praten waar ze mijn nummer had gevonden ofzo. Was ik uiteraard veel meer geïnteresseerd in haar. ik denk dat ik haar zo wel een kwartier aan het lijntje heb gehouden.

P. Thomasse

Vanmorgen engelssprekende man (met Indiaas accent) aan mijn vaste tel.lijn gehad, nummer 001616 etc.
Hij vroeg me eerst ´is this mr Thomasse´ en begon een onduidelijk verhaal met als eerste melding:
this is not a sales call but a very important call about info for use of your computer and laptop.

Direct proberen af te poeieren, maar heppum toch 78 sec. aan de lijn gehad.
Hopelijk hebben ze in die periode geen mogelijkheid gehad, iets te installeren wat later geactiveerd kan worden. heeft iemand daar ervaring mee, alsvast dank! groet Peter

A migchelsen

Vandaag meerdere malen gebeld door slecht sprekende Engels man
die zegt dat hij van Microsoft is ,het nummer 000234567890.

Marcel

Hier ook meerdere keren gebeld door +7878788. Steeds niet op kunnen nemen maar daar mis ik niks aan zie ik.

paul

Had meteen door wat het was en heb hem in het engels te verstaan gegeven wat ik van hem dacht.(niet voor publicatie geschikt)

Deborah

ik ben vandaag gebeld door een slecht engels sprekende man die mij heel dwingend naar mijn computer wilde dirigeren. Hij zei dat hij van Microsoft was en dat er via mijn computer de afgelopen tijd veel problemen waren gemeld en dat mijn verbinding erg traag is. Omdat dit laatste klopt begon ik heel even te twijfelen. Hij zei dat hij te vertrouwen was en vroeg te in te loggen. Hij zou dan mijn IP adres geven en dit zou het bewijs zijn: alleen MS en ik zouden dit hebben. Gelukkig heb ik hem afgepoeierd en heb ik hem gezegd dat ik eerst met mijn vriend wilde overleggen. Vervolgens heb ik Microsoft zelf gebeld (Nederlandse afdeling) om na te vragen of dit telefoontje klopte. Er klopte dus niets van! MS zal je nooit bellen en als ze dit zouden doen, dan altijd door een nederlands sprekend persoon. Verder zei hij dat de oplichters je IP adres (nummer) niet weten, maar een ander nummer noemen dat op iedere computer hetzelfde is. Hij raadde me aan tegen dit soort oplichters te zeggen dat zij scammers zijn en dat je de politie gaat waarschuwen. Helaas vertelde hij mij ook dat er andere mensen wèl ingetrapt waren, dus wees alert want ze gaan erg geraffineerd te werk. Deze mensen waren nl. veel geld kwijt geraakt. Het nummer was trouwens: 0024051975343.
O ja ik vroeg de oplichter waarom hij mij belde en mij geen mail stuurde over dit soort dingen maar toen zei hij dat dit ‘impossible’ was. Om te gillen gewoon (achteraf): een computerbedrijf dat geen e-mails kan versturen…

Sjoerd

net gebeld door 0019162829362
ik wil een apparaat dat een call blokkeert op grond van een lijst foute nummers
lijst foute nummers wordt centraal bijgewerkt en automatisch in het apparaat geladen

kan niet moeilijk zijn om te maken

optioneel : zelf invoeren van nummers die tussen b.v. 17:00 en 20:00 geblokkeerd worden

€ 250 heb ik er voor over
wie nog meer ???

Robert-Jan

Vandaag ook gebeld door een Engels sprekende man met Indiaas accent telefoonnummer : 0045574468348.
Hij zij ook dat ik problemen heb met mijn pc.
Ik heb gezegd dat dit illegaal is en dat ik de politie bel. Het antwoord was sorry sorry en heb toen opgehangen. Of dit helpt weet ik niet. Kun je hier trouwens aangifte tegen doen.

Roel

Misschien dat iemand anders het al gedeeld heeft, maar op iPhone kun je wel degelijk telefoonnummers blokkeren. Ik werd een tijdje lastig gevallen door een zogenaamd incassobureau, dat geautomatiseerde telefoontjes pleegde en dreigende smsjes verstuurde. Nummer opgezocht, bekende oplichter. Telefoonnummer geblokkeerd, nooit meer iets van vernomen.

Blokkeren doe je door op de “i” achter het nummer te drukken (bij telefoonboek -> recent) en dan onderaan op “blokkeer deze beller”.

Kim

Net gebeld door nummer +47 65 44 5 heel vreemd nummer, ze had een indiaans accent en slecht te verstaan. Ze zei dat ze over de computer belde, dus direct opgehangen.

Will v Roosmalen

vandaag div. malen gebeld door een dame die Engelstalig sprak het telefoonnummer dat in mijn telefoon verscheen was 7878788, direct ophangen/verbreken dit was ook het advies van de politie

Margaret

Vandaag gebeld door +47 65 44 5. Zo’n raar nummer vertrouw ik al niet, dus opgehangen met het verzoek niet weer te bellen!

Jan

Gisteren en vandaag weer 4x gebeld door een buitenlander die zei te bellen namens Microsoft.Ophangen heb ik maar gedaan.

Coby

Ben vandaag dus ook gebeld en er in gestonken met mijn stomme kop. Voordat je het weet hebben ze je computer overgenomen en 3 uur later € 200 armer. stom stom stom

peter

Vandaag gebeld door microsoft engelse talige dame. Mijn computer zou steeds berichten naar microsoft sturen. In plaats van “uw computer wordt geblokkeerd” zei ze “uw computer is geblokkeerd”. Daar mijn computer gewoon werkt een vreemd verhaal. Gevraagd naar hun telefoonnummer om te reageren maar die vraag snapte ze niet en ze gaf steeds mijn nummer door. Gezegd dat ze illegaal bezig was en toen werd de verbinding verbroken.

jackie

Deze maand 2x gebeld door zogenaamd Microsoft. Een keer door ‘Brian Wilson’ en een keer door ene ‘Paulson’. Deze namen had ik al op Skype geblokkeerd vanwege vriendschapsverzoeken. Beide telefoontjes direct afgekapt.

johannus

Hallo word u gebeld door dit nummer 0019162829362gewoon uit laten rinkelen neem niet op nogmaals neem niet op gewoon laten bellen .
Dus gewoon uit laten bellen vooral niet opnemen .
Neemt u toch op kan het al te laat zijn men probeert gegevens via uw telefoon los te krijgen ten nadelen van u .
U BENT GEWAASCHUWD .

jenny

Ben vandaar ook gebeld door een engelssprekende indo (denk ik) die bij microsoft werkt. En mijn computer gaf heel veel foutmeldingen, dit hadden ze binnengekregen. Nou ja ik zei oo nou i don’t believe it. Yes it’s true your computer isn’t working correct. Nou heb nogmaals gezegd dat ik er niks van geloof en toen hing die op. Belde met het nummer 490094.

Hans

Heel herkenbaar, vandaag gebeld door een inderdaad gebrekkig sprekende man, die aangaf dat ie voor Microsoft werkt en dat mijn computer bij hun geregistreerd stond als computer die regelmatig visrussen bevatte en verspreidde. (ik heb een apple!). Nummer waarmee gebeld werd 00688899. Niet reageren dus!

Marleen

Op anderhalf jaar tijd al 3x gebeld door deze oplichters,vanmorgen 3 x op 40 minuten tijd met de zelfde verhaaltjes die de andere ook aangeven. Ze belden met tel nr 041988875458 .politie gebeld deze zeggen dat dit bij hun bekend is maar er weinig aan kunnen doen

evdmeulen

vandaag ook gebeld door een indiaas sprekende nep-medewerker van Microsoft….hij zou mijn problemen met windows wel effe verhelpen….Na beetje lastig doen, hing de medewerker al snel op…erg vervelende gasten…het blijft oppassen

Govert

Ach, zijn gewoon zielepoten die ook graag zo rijk willen worden als wij in het Westen. Maar goed, aan oplichterij werken we niet mee! Je kunt een paar minuten gezellig met ze kletsen. Onnozel doen, dus absoluut geen bruikbare gegegevens geven. En uiteindelijk zeggen dat je een Apple hebt, of een PC met Linux, of alleen een Android tablet, of je computer is in reparatie. Zo maken ze kosten, maar verdienen niks. Leren ze het misschien af. Aangifte doen heeft geen enkele zin want de boefjes zitten ongrijpbaar ver weg.

J van Leeuwen

Ben in een week tijd 2 keer gebeld
1 keer door een dame en 1 keer door een heer die zich idd allebei voordeden als een Microsoft medewerker.

De eerste keer had ik het verhaal aangehoord en later opgehangen en de 2e keer had ik meteen gemeld dat dit opgenomen werd en ik er mee naar de politie ging. Sindsdien niet meer gebeld geweest door beide

Klaas

Gisteren werd mijn vrouw gebeld door een Engels sprekende vrouw. Zelfde verhaal, gelukkig was mijn vrouw direct wantrouwig en heeft snel opgehangen, en de pc uitgedaan. Vreemd genoeg had de vrouw het over een error en mijn vrouw meende inderdaad een foutmelding te zien… Wel vreemd toch?

Anke

Ben gisteren en vandaag 3x gebeld door een dame die gebrekkig Engels sprak.
Eerst was het even stil op de lijn en toen zei ze dat ze belde van een departement ??. Vroeg of ik Engels verstond. Ik heb de hoorn er op gelegd.

Jan-Willem

Vandaag gebeld door een meneer uit India. met de melding dat op mijn PC ernstige bedreigingen had gevonden. Toen ik zei dat ik twijfelde aan de echtheid van zijn gegevens, wist hij mij te overtuigen door (na het intikken van een aantal commando’s) mijn Windows license ID op te lepelen. Geen idee of dat klopt of waar ik dat zou kunnen controleren, maar ik was even gerustgesteld.
Daarna onder begeleiding naar het logboek gegidsd, alwaar een groot aantal foutmeldingen en waarschuwingen te zien was.Het aantal was zo groot dat de senior er bij moest komen.Toen ben ik afgehaakt en heb het gesprek beëindigd. Ze belde nog wel terug (nummerweergave geblokkeerd – ook de eerste keer) , maar het niet meer opgenomen

Ellen

Wij krijgen al jaren dit soort telefoontjes, soms is het een tijdje rustig. Ook van alles geprobeerd om van deze irritante telefoontjes af te komen. Echter zonder resultaat. Wij hebben van alles al gedaan,t.w. we bellen de politie;u belt met een tehuis waar zieke mensen wonen, we hebben geen computer, op hun vraag of we Engels spreken niet reageren, we een fluitje naast de telefoon hebben liggen en daar op blazen in de hoorn(idee van onze zus). we ze uitschelden voor alles en nog wat, krijg je scheldpartij terug. Het help helemaal niets. Ik vraag mij af of er anno 2015 deze oplichtingzooi niet is op te sporen. Vanaf nu gaan wij weer voor het fluitje, daar wij ervaren hebben dat ze een langere periode niet bellen.

G.J. Brouwer

Eergisteren en gisteren gebeld. Engels sprekend, zeer dwingend en aanhoudende persoon. Je hoort een groot call center op de achtergrond.

Wilco

Ik ben net gebeld door +38973400020 lees net dat die nummer gebruikt wordtdoor criminelen , ik weet nu niet-als ik hem aan de lijn had of niet aangezien ik te laat was wat te doen nu ?

Esmeralda

Ik ben ook gebeld, Engels met Aziatisch. Ik vertrouwde het niet, gezegd dat ik geen tijd had en naar mn werk moest maar ze blijven volhouden!!!! Mn computer zou verkeerde updates gedaan hebben of zo. Ze belt weer terug zei ze, ben benieuwd… ik hang dan gewoon op.

bernadette

De hele week word ik gebeld door ‘Microsoft’ over mijn account waarvan ‘MS” vermoedt dat het gehackt is. Op zijn vraag hoe oud mijn computer was, zei ik 25 jaar. Hij wenste niet in de maling genomen te worden en begon te dreigen met verkrachting. Ik vroeg hem of hij hiermee het Microsoft telefoonscript volgde. Daarna kwam een uitleg over de lengte van zijn ding. Lengte en hersens gaan niet goed samen, zei ik. Daarna legde hij neer. Frisse jongen, dwingend en agressief. Morgen zal er wel weer gebeld worden. Ik neem niet meer op. Nummer was vandaag en gisteren afgeschermd.

Ester

Al zo vaak gebeld. Ik zie het al gelijk aan het nummer en sindsdien neem ik dan op met de woorden “You are speaking with microsoft costumer service, what can I do for your”? Dan volgt er een hilarisch gesprek waarbij sommige in stilte vallen. Ze herhalen dan nogmaals heel voorzichtig voor wie ze bellen en dan blijf ik heel onnozel doen. Meestal hangen ze gelijk op, of er komt een enorm scheldpartij waarbij ik natuurlijk het hardst lach.
soms speel ik het spelletje mee en dan heb ik op het laatst net die creditcard niet, want echt zonder dat, kunnen ze niets. Download dus niets van hen.

Ester

Al zo vaak gebeld. Ik zie het al gelijk aan het nummer en sindsdien neem ik dan op met de woorden “You are speaking with microsoft costumer service, what can I do for your”? Dan volgt er een hilarisch gesprek waarbij sommige in stilte vallen. Ze herhalen dan nogmaals heel voorzichtig voor wie ze bellen en dan blijf ik heel onnozel doen. Meestal hangen ze gelijk op, of er komt een enorm scheldpartij waarbij ik natuurlijk het hardst lach.
soms speel ik het spelletje mee en dan heb ik op het laatst net die creditcard niet, want echt zonder dat, kunnen ze niets. Download dus niets van hen.
De foutmeldingen in het register waar ze je naar toe wijzen, zijn heel normaal, dat heeft elke computer. Deze gegevens worden automatisch opgeslagen en dat weten zij. Maar echt mensen, wij zijn ze toch veel slimmmer af dan deze onnozele mensen?

AM.Hageman

De laatste dagen vaak lastig gevallen door Engels sprekende dames en heren. Ze zeiden dat ze van Microsoft waren. Heb toen opgehangen. Kon geen telefoonnummer traceren , want er stond privé.
Vandaag een Engels sprekend telefoontje gehad van nr.0058642589.Dit komt uit Venezuela.
Allemaal oplichters dus !

Arnold

Gisteren, 2 september, en vandaag gebeld door resp. engels sprekende man en vrouw met Indiaas accent. Afgeschermde nummers.Komen binnen met de vraag we bellen over problemen met windows 10, is dat ok. Mijn antwoord is steevast heel kort: nee, dat is niet OK en snel wegwezen!

Renzo

Net gebeld door een engels sprekende man met Indiaas accent. Zei dat hij van microsoft toestemming had om te bellen. Ik zei dat ik hem niet geloofde. En ik dreigde de politie te bellen, met stille hoop dat die dan zou ophangen. Werd doodleuk geantwoord dat ik dat moest doen en dat die met hen zou praten. Stond ik even stil van. En toen hing ik op.

Niek H.

Lelystad, maandagmiddag 7 september 2015.
Zojuist weer eens gebeld op mijn huislijn door een Engelssprekende man met sterk Indisch accent. Ja hoor, de Microsoft problemenlijn. Begin een beetje een sik te krijgen van die kneuzen. KPN kan er niets mee, misschien moet ik eens een telefoon neerzetten met een display waarop ik nummers kan zien? 🙂

Yvonne

Nu belden ze mij voor de verandering eens namens Windows!!! Leuk, ik kan spontaan een krachtterm in het Engels roepen, kwam er zomaar ineens uit! ??☺️

Gert

Om 12 uur gebeld door een slecht engels sprekende man namens microsoft.Mijn computer zou niet in orde zijn.Hem vriendelijk bedankt en de telefoon neergelegd.

WQN

Net gebeld door een Engels sprekende man met Indiaas accent. Zei dat het over de Windows computer ging. Heb bedankt en meteen opgehangen. In het display van de telefoon stond nummer onbekend.

anne

Goedemorgen ook ik werd net gebeld door een vrouw ik vroeg of zij Nederlands wilde praten omdat zij zeer slecht Engels sprak zonder iets te zeggen verbrak zij de verbinding

ik

Phishing per telefoon door “UWV” ?

Zojuist gebeld door een correct Nederlands sprekende man vanaf een verborgen telefoonnummer. De verbinding had vertraging, zoals bij telefoon vanaf een buitenlands callcenter. Peter van der Werk, van het UWV. Wilde even een paar controle vragen doornemen.

Ik weiger want UWV stuurt brieven en formulieren, maar vraagt nooit om persoonlijke gegevens over de telefoon. Dus zeg ik hem dat ik het niet vertrouw. Dan belooft hij dat een collega een brief zal schrijven en eventueel op huisbezoek zal komen. Ik vraag om zijn telefoonnummer. Dat belooft hij, maar hij geeft het niet. Blijft wel aandringen op beantwoording van de “controlevragen”.

Na ophangen realiseer ik me, dat hij niet MIJN nummer belde, maar dat van de buren, waar ik even ging oppassen. Hij belde dus maar op goed geluk een nummer en probeerde zo van een willekeurige persoon de gegevens te pakken te krijgen.

Dus pas op: Het zijn niet altijd gebrekkig Nederlands of Engels sprekenden die zich met phishing bezig houden.

Tata

Ben van de week een keer gebeld door 0890 en werd niets gezegd. Vanmorgen gebeld door waarschijnlijk ditzelfde nummer (mijn zoontje van 2 was sneller dan ik en nam de telefoon op) toen ik vroeg wie het was hoorde ik een engelse knul met accent (zal wel uit het Oosten zijn) en zojuist weer gebeld en zag weer 0890 staan, toch opgenomen en vroeg wie is dit? Ene James van Microsoft, dus ik gelijk opgehangen en zal dit nummer niet meer opnemen. Wel apart dat ze 2x op een dag bellen.

Monique

Ook ik gebeld door een zeer slecht Engels sprekende man met een Indiaas of Pakistaanse tongval. Hij melde dat hij van Microsoft was en ik een probleem zo hebben. Heb bedankt en verbinding verbroken. Het nummer was 001002.
Wat een losers zijn het toch.

Monique

Ook ik gebeld door een zeer slecht Engels sprekende man met een Indiaas of Pakistaanse tongval. Hij melde dat hij van Microsoft was en ik een probleem zo hebben. Heb bedankt en verbinding verbroken. Het nummer was 001002.
Wat een zielige mensen zijn het toch.
Let op mensen.!!!!

Gerrie

vandaag gebeld door het nummer 070069852
slecht Engels sprekende man meldde dat hij van Microsoft was ,het ging om de pc
vriendelijk bedankt en verbinding verbroken

Ewout

Een half uur geleden ook gebeld door iemand van Microsoft. Ene Brian in het Engels met een indiaans accent. Ik zou een groot probleem met mijn computer hebben: Iemand probeert deze te hacken. Hij vroeg om de computer aan te zetten als deze nog uitstond. Hij zou erop blijven wachten. Ik vertelde dat mij nu goed uitkomt en hij bleef vragen wanneer hij daarover kom terugbellen. Het voelde niet goed, dus ik ben er verder niet op ingegaan. Het telefoonnummer herkende ik later op dit forum, dus mijn vermoeden werd bevestigd: 0045574468348

Dominic

Deze morgen tot 3x toe gebeld door iemand van “Microsoft” met de boodschap dat mijn computer in groot gevaar is. Zelfs op ons huis telefoonnummer wat nergens bekend is, nu dus wel!
Ze blijven aanhouden en bellen met een onbekend nummer, kan dus niets achterhalen of doorgeven aan de politie. De politie wel even gesproken hierover maar ze kunnen niets doen. Ookal heb je een telefoonnummer dan staat het continu doorgeschakeld over de hele wereld.

Het blijft erg irritant maar gewoon maar niet opnemen en vooral er niet in meegaan. Zeggen dat je hiervan melding hebt gemaakt bij de politie is ook niet iets waar ze bang van worden heb ik gemerkt. Ze blijven het proberen!

Kees

Een met een Indisch accent Engels sprekende man. Ik trek meteen internet eruit. Hou het gesprek wat langer aan (eens 45 minuten van hun werk afgehouden). Kwam hierdoor erachter dat zij de pc-id wisten. Gevraagd welk processen de problemen gaven. Ze deden er moeilijk over. Kreeg zelfs ‘zijn baas’ aan de lijn om uit te leggen dat ik hun moest geloven.

Kreeg de indruk dat ze weten wanneer je online bent. Baart mij weer zorgen. Andere pc opgestart kreeg binnen 5 minuten een dame aan de lijn. Ik vroeg welke pc ze bedoelde maar zij begreep dat ik geen Windows op mijn pc had en ze lag telefoon neer. Tip Hou ze wat langer aan de lijn. houd ze voor de gek. heb je er ook wat lol aan

Bauke

hier ook al 2 dagen gebeld door die gasten. Telefoonnummer van beller: 8777799.
Hij gaf aan Neal Roger te heten. Bij navraag van telefoonnummer om terug te bellen (ik had aangegeven momenteel niet bij de computer te kunnen) gaf hij nummer 1-4074124937 op. Zo te zien een nummer in Amerika.
Maar uiteraard heb ik niet gebeld. Hij belde domweg weer terug. Dus heb ik de stekker van de router er eens uit getrokken om te kijken wat hij allemaal van mij zou willen.
1. run commando uitvoeren (windows toets + r)
2. daar eventvwr invoeren
3. in eventvwr klikken op “aangepaste weergaven” en vervolgens “beheer gebeurtenissen”
Hier staan allemaal foutmeldingen, die worden standaard weergegeven uiteraard. Of ik wist wat deze fouten zijn. “Natuurlijk niet”:-). Hij zou wel helpen om deze problemen te verhelpen want volgens hem worden ze veroorzaakt door mallware.
4. Snel dit scherm sluiten
5. Internet op starten: ga naar google
….dit werkte bij mij uiteraard niet. Heb ik de laatste tijd wel vaker last van…haha.
6. router resetten
….werkt niet
7. wifi verbreken en weer connectie maken
…werkt ook niet
8. Ik zeg dat het niet aan internet ligt, want mijn smartphone werkt wel gewoon.
9. Of ik meerdere computers heb. Uiteraard.
10. Toen had ik er geen zin meer in en heb het woord police genoemd. Toen was de verbinding binnen 1 tel verbroken.

Dag later wordt ik gebeld door zijn collega. Helaas heb ik de naam niet onthouden.
Heb toen gevraagd hoe het komt dat microsoft mij belt terwijl ik Linux gebruik in plaats van Windows. (is niet zo, maar even kijken hoe dat dan gaat). Toen werd het wat stil. Heb tevens gevraagd waarom ik niet via de NL-helpdesk gebeld wordt. En toen werd de verbinding verbroken.

’s middags belt Neal Roger weer. (blijkbaar is hun administratie niet helemaal in orde…grappig)
…komt mij niet zo goed uit. Kun je over 1 uur terugbellen?

ZO. Dan heb ik even tijd om een oud pc-tje op te starten waar linux op staat. Eens kijken waar ze mij op internet naar toe willen hebben.

Wordt weer keurig terug gebeld. Nu weer een ander.

Eerst op windows pc hun stappen plan weer aflopen (gaat nu iets anders):
1. windowstoets + r
2. cmd invoeren
3. assoc uitvoeren
Daar wordt een lijst getoond en ik moet kijken naar de langste regel. Uiteraard wordt niet uitgelegd wat hier getoond wordt maar dit betreft gewoon een lijst met file-associaties
De langste regel betreft iets met “SendToTarget=CLSID”. Volgens die gast is dit een unieke id en hij weet exact de id op te noemen. Helaas voor een ieder. Deze id is op elke windows pc hetzelfde!
4. eventvwr uitvoeren
5. in eventvwr klikken op “aangepaste weergaven” en vervolgens “beheer gebeurtenissen”
Hier staan allemaal foutmeldingen, die worden standaard weergegeven uiteraard. Of ik wist wat deze fouten zijn. “Natuurlijk niet”:-). Hij zou wel helpen om deze problemen te verhelpen want volgens hem worden ze veroorzaakt door mallware.
6. Nu moet ik internet opstarten…..dat gaan we dus op linux doen
7. in google teamviewer intoetsen.
8. teamviewer installeren
9. teamviewer opstarten
10. aangeven wat mijn id is…..tot hier en niet verder natuurlijk.
11. Toen maar eens aangegeven dat ik hem heb zitten plagen of hij de groeten wil doen aan Neal Roger.
12. Toen werd hij boos en ik zal niet alle vloekwoorden hier plaatsen die ik vervolgens naar mij toe heb horen vliegen.

zo. die was weer wat tijd kwijt en daarmee weer minder tijd gehad om daadwerkelijk computers over te nemen van niets vermoedende mensen.

Nancy

Vandaag 9 0ktober 2015 op mijn werk 3 keer achter elkaar lastig gevallen door “microsoft “.De eerste die opnam was ik .En ik vertelde dat ze niet meer moesten bellen omdat ik anders de plolitie ging inschakelen.Ik hing op en ze belde direkt terug.Mijn collega nam op die gaf ook aan er niet van gediend te zijn.Ze belde gelijk weer terug …..En klant van ons schoot te hulp en nam deze keer op.Deze mevrouw spreekt ook Fins en sprak de Stalker toe in het Fins daarna hield het gelijk op…haha

Chantal

Vanmorgen gebeld door een meneer met een zwaar Indiaas accent die beweerde dat hij van Microsoft was en vanuit America belde. Hij vertelde me dat mijn Microsoft account afgelopen was en met zijn hulp zou ik het account weer kunnen activeren. Als ik dit niet deed zou mijn computer geblokkeerd worden! Ik heb eerst gevraagd of ik hem terug mocht bellen omdat ik het niet vertrouwde, maar dat was niet mogelijk. Het nummer dat ik in mijn scherm kreeg was: 001002.
Ik zei dat ik het niet vertrouwde en hij werd steeds saggerijniger. Hij bleef maar herhalen dat mijn computer geblokkeerd zou worden als ik zijn advies niet zou volgen. Heb hem nog gezegd dat ik het vreemd vond dat ik Microsoft iemand zo bedreigd over de telefoon, maar hij bleef stug bij zijn verhaal. Heb toen maar opgehangen. Hoop dat er niet te veel mensen intrappen!!!

richard

hoi ik werd net gebelt door microsoft met dit nummer 10023200100
met de vraag of mijn computer het goed deet ik zij ja en zijn zij nee het gaat slecht toen afgedrukt is dit een echt nummer of telefoon scan ?
gr richard

Andre

Afgelopen augustus waren wij op vakantie in Florida. Daar werden we op het vaste nummer in ons gehuurde huis gebeld door iemand van Microsoft. Hij meldde dat onze computer gehackt was en of ik naar een website wilde gaan, kon hij helpen met oplossen. Ben er niet op in gegaan en het gesprek afgebroken.
Vandaag exact hetzelfde op ons vaste nummer. Wederom van Microsoft en hij belde vanuit Californië met een +44 nummer. Dit is het landnummer van UK en niet USA.. Toen ik hem duidelijk maakte dat dit scam is en geen medewerking gaf, heb ik het gesprek verbroken. In beide gevallen was het een man met een Indiaas engel accent. Het is dus niet alleen een probleem in NL maar ook in de VS.

Jeroen

ben zojuist gebeld door een slecht sprekende vrouw , en ze deed zich voor als een medewerkster van Microsoft .of ik de pc aanwilde zetten , no way . trap er niet in hang direct op …

maria

werd de laatste 14 dagen gebeld door engels sprekende personen die zich uitgeven voor medewerkers van microsoft en zeggen dat er problemen zijn met mijn computer maar ik trap er niet in hoor …morgen aangifte doen bij politie denk ik

merel

Vandaag gebeld door een Engels sprekende man, beweerde van Microsoft te zijn. Gezegd dat ik die helemaal niet heb, dus heb hem voor gek verklaard. Haha…
Hopelijk bellen ze niet meer

simo

Ben ook 2 x gebeld Door een nummer uit Suriname stond in mijn beeld bijdeze keren niet opgenomen .zou niet weten wat ze moesten .maar heb geen familie in Suriname hahaha

Michelle

Ik werd zonet gebeld door een nummer uit Seychellen in noord Afrika. Ik heb expres niet opgenomen omdat ik het al raar vond dat zon nummer mij zou bellen.. Opnemen ga ik sws niet doen bij zulke nummers

KOos

Werd vanmorgen gebeld door een dame met een Aziatisch accent in haar Engels.
Volgens haar had ik een probleem met mijn laptop.
Toen ik haar zei dat ik haar niet vertrouwde en de politie zou waarschuwen, hing ze op.
Een uurtje later was ze weer terug. Direct maar opgehangen.
Het idee om zo iemand lang aan de lijn te houden, bewaar ik voor de volgende keer. Lijkt me grappig.
Het nummer was overigens 0243040044

Nicole

Ik word sinds deze week al een aantal keer gebeld door verschillende nummer afkomstig uit de Seychellen. Ik heb de nummers al wel toegevoegd aan de automatische blokkering, maar ze bellen steeds met een nieuw nummer. Is hier echt niets tegen te doen?

W.Boskma

Mijn vrouw is vorige week gebeld door een slecht sprekende Engelse mevrouw. Het landnummer was 0049. Vanmiddag gebeld door een buitenlands nummer met als landnummer 0098. (Iran?) Twee keer direct de verbinding verbroken. Ik weet dus niet wat ze wilden.

Bruggema

Vandaag ook gebeld door zo’n vaag persoon. Met een nr vanuit Frankrijk, 0243840090.
Eerst t hele verhaal laten doen en toen int Nl gezegd dat ik geen Engels spreek. Haha. Hing ze meteen op. Een evt. volgende keer zeg ik (int Engels) dat ik aangife doe.

ans

vanmorgen gebeld door 001002, enige vertraging op de lijn, Microsoft, dat ik de computer moest herstarten, of ik dat begreep ? Inderdaad in het engels, telefoon erop gelegd. Ik werk helemaal niet met Windows maar met Ubuntu.

A. Henkens

Vanmorgen gebeld door engels skprekende man met accent van nummer 0244840076 die zei mVan Microsoft te zijn. Mijn pc zou geüpdatet worden en na enkele weken crashen als ik niets zou doen. Wilde me later terugbellen maar heb afgebroken. Volhardend type.

M. Steijvers

Vanmorgen even na acht uur gebeld door een dame genaamd Annie, die vroeg of ik Engels sprak en zei dat ze namens Microsoft belde, er stond wel een tel.nr. in het scherm, maar heb ik helaas niet genoteerd. Ik voelde gelijk nattigheid, heb dus direct opgehangen.

Jba Hogers

Ben ook al een keer of 5 gebeld, ik laat ze maar prater en ben ondertussen iets anders aan het doen. Kopen de kosten misschien lekker op voor hun.

Sas

Wij zijn net wakker gebeld door een Engelstalige mevrouw met gebrekkig Engels. Wilde dat we naar een site zouden gaan om iets te downloaden. Jammer voor haar dat ik weet wat phising is.

Nyrée

Wij worden sinds 2 dagen achter elkaar gebeld door een 024 nummer elke keer als we nee zeggen en erop gooien worden we gelijk weer gebeld! Uiteindelijk de stekker eruit getrokken!

Mijn zoon nam gisteren de eerste keer op en doordat er achter elkaar gebeld word is hij nu hardstikke bang

Sas

Gisteren en vandaag telefoontjes gehad van Microsoft. De nummers waar we door gebeld zijn: 024-3540020 en 024-3440016 (024 is kengetal van Nijmegen). We hebben opgehangen, maar het is wel irritant dat ze je wakker bellen.

Miranda

Ik ben gebeld door 0243340029, morgenochtend gaan ze terugbellen, scheidsrechtersfluitje ligt klaar. Ik wacht af.

Kees

Gebeld door iemand met mogelijk Oosterse achtergrond die zich uitgaf voor medewerker Microsoft. Men had geconstateerd dat ik bestanden had gedownload die de werking van de computer zouden blokkeren. Met reactie “geen belangstelling” gesprek beeindigd ondanks tegenstribbelen. Telefoonnummer begon met 0098.

Irene

Vanmorgen om 8 uur wakker gebeld door een slecht Engels sprekende dame. Ik kon het nummer zonder bril niet lezen (en heb oude, zieke ouders) vandaar dat ik opnam. Ze zei van Microsoft te zijn. Aangezien ik al gelezen had dat er sprake was van oplichters-telefoontjes heb ik onmiddellijk neergelegd. Om 10 uur werd ik weer gebeld. Toen zag ik het nummer wel: 9835254585. Niet opgenomen. Ik vind het erg irritant en verbazingwekkend dat er niets gedaan kan worden aan dit soort telefoontjes.

Leeuwarden

Vanmorgen gebeld door +213 806 7300 vond het een vreemd nummer dus niet opgenomen. Ben gaan zoeken naar het nr en kwam op de site van Microsoft. Lijkt me niet dat ze juist mij vanuit LA willen spreken..

Wilbert

Ik ben gisteren gebeld door zo’n engels sprekende meneer met Indiaas accent. Mijn computer zou gaan crashen en MS zou me gaan helpen. Of de computer aan stond vroeg hij. Ik heb het spel eerst eens meegespeeld: MS = are you sitting behind your computer? Ik: Yes. MS: what do you see? Ik: The computer giving light. MS: do you see the windows key? Ik: Yes. MS press the windows key. What do you see? Ik: The computer…Uiteindelijk wou hij dat ik bij “Programma’s en bestanden zoeken” run in zou typen (niet gedaan en dom gespeeld, gezegd: I cannot run, I am sitting…) Behoorlijk lang aan het lijntje gehouden tot hij boos werd en zei dat hij langs zou komen. Hij wist mijn adres (dat hij vervolgens opnoemde incl. postcode). Daarna hing hij op. Weet iemand wat die lui er mee opschieten als ik “run” in type?

Carolyn

Ook ik ben vandaag verschillende keren gebeld. Vanaf nrs. 0243540007 – 0242740057 – 0243640061. Op een gegeven moment de telefoon opgenomen en net gedaan of ik geen Engels spreek en gezegd dat ik geen computer heb. Ik hoop dat het nu stil blijft

Joke

De laatste 3 dagen is het weer raak met deze telefoontjes..

Ik heb een standaard antwoord wanneer ik hoor dat het een “microsoft” medewerker is.

Ik antwoord

Yes I speak english and you must find yourself a decent Job because you are a criminal.

Meestal word gelijk de verbinding verbroken.

Maar er trappen nog steeds mensen in..helaas

Gerry

Vandaag 2x gebeld door engelse sprekende man genaamd Jack, zei dat hij namens Microsoft belde ivm mijn “gehackte” computer en wilde samen met mij dit probleem oplossen.
Ik heb gezegd “No thank you, i will call Microsoft myself”.

Inge

Ben vandaag 3 x gebeld door een nummer0333000222. Zgn. Microsoft medewerker. Heb gezegd dat ik er niet op in ging en vervolgens het gesprek beëindigd. Werd meteen weer terugbellen en heb laten bellen. Na een paar uur werd ernog een keer gebeld. Niet opgenomen.

willem

Wordt inmiddels al dagen op mijn mobielnummer gebeld door de zogenaamde Microsoftmedewerkers. Ze draaien hun verhaaltje af maar reageren nergens op. Ik heb al een paar keer gezegd ik ben een Applefan dus wat wil je nu. Ik volhard door in het Nederlands te spreken en vraag naar een Nederlands sprekend persoon enfin het resultaat is dat de hoorn wordt neergelegd en er een paar uur laten iemand anders beld.
Grrr, heb vandaag aangifte gedaan.

Harko Bonthuis

ze zijn weer bezig…

Gisteren 2x gebeld, eerste x meteen opgegooid. tweede keer opgenomen met goedemorgen Meldpunt Politie, hoe kan ik u helpen, werd meteen opgegooid. Tot nu toe geen telefoon meer gehad… wie weet proberen ze vandaag weer.

C. van Kooten

Ben gisteren 26/11/15 en vandaag 27/11/15 ~10.00 uur gebeld door een slecht Engels sprekende vrouw. Zij vertegenwoordigde Microsoft en wilde mij helpen een computerprobleem op te lossen.
Gezegd dat ik dit zou melden en heb opgehangen.

R. van der Pals

Hier zelfde verhaal.
Mijn vader is gebeld door een zogenaamde Microsoft medewerker die beweerde dat zijn computer voor 70% besmet is met virussen. Er werd hem gevraagd plaats te nemen achter zijn computer en naar een link te gaan.
Gelukkig vertrouwde hij het niet en heeft toen opgehangen en contact met mij opgenomen.
Hem gezegd voortaan gelijk op te hangen.

maria

dit weekend weer lastiggevallen door zogezegde medewerkers microsoft ..eerst huistelefoon in t engels en daarna op gsm en in t nederlands ..direkt opgehangen

Taai uit Leie

Al weer een paar keer gebeld via 0243740080 door een ratelend engels sprekende vrouw over mijn computer en over Windows problemen…
Gezegd dat ik geen problemen heb, maar ze blijft aanhouden dat ik de PC moet starten!

ulrich

Couljo 2 December, 2015

Kreeg vandaag een telefoontje van 0243240001 van een zogenaamde slecht engels sprekende medewerker van microsoft.
Hij bleef volhouden dat ik een virus had en in moest loggen om het probleem op te lossen
Toen ik gezegd had dat er geen virus was en mijn pc goed beveiligd is gaf hij aan dat het toch zo was
En ik samen met hem exact de stappen moest volgen om het probleem te verhelpen.
Ik zie : dat ga ik niet doen ,toen werd de verbinding verbroken.

Harriet Kuiper

vandaag een telefoontje gekregen van een Nederlands sprekende medewerker van microsoft.
Wou met mij onze website doornemen of we klaar waren voor een aantal apps.
Waren wat technische vraagjes wat hij voor me had gaf hij aan. Het was perfect Nederlands, goede en juiste info over onze website dus hij had zich goed ingelezen.
Ik gaf aan dat ik geen tijd hier voor had en hij vroeg of hij volgende week weer mocht bellen.. eh ja je doet maar. Zal hem dan uitnodigen op de koffie en hem vragen of hij het voor mij op mijn pc wil installeren…

Alexander

De laatste weken ben ik door wisselende nummers gebeld zoals 0243240059, 0243940042, +192, +1002. Er zou iets met de computer zijn zoals vele anderen al hebben genoemd. Ik ben er verder niet op ingegaan. Blokkeren van een nummer lijkt geen zin te hebben, want dan wordt ik gebeld door een ander nummer met dezelfde onzin. Heel vervelend.

Rud

In Belgie ook miserie, alleszins bij mij , 07/12/2015 4 X gebeld wisselend tel.nr. 0322611000 , +613 ,+617 ,+619 .Had toen zelf gedreigd met politie ,dat deerde hen niet .Toen dreigden zij met blokkeren pc binnen de 5 minuten , is wel niet gebeurd . Maar vandaag alweer 5 x gebeld ,zij laten zolang rinkelen dat je van miserie opneemt , ik zeg wel niks meer en dan hangen ze op . De volgende keer zeg ik hallo en antwoorden zij dan amaai hun oren ( heb een scheidsrechterfluitje gevonden ) eens zien of ze dan niet stoppen met bellen .

Toom

Ben zojuist gebeld door het volgende tel.nr.:35125932393 een met accent sprekende dame vroeg of ik engels sprak… Toen ik nee zei werd direct de verbinding verbroken. De datum van dit “gesprek” was 10-12-2015 12:10u.

Jeannet

Om middernacht en vervolgens vanochtend om 7 uur werd ik gebeld door 2 voor mij onbekende telefoonnummers uit het buitenland. Ik heb niet opgenomen en later opgezocht uit welke landen de nummers afkomstig zijn.
Het waren twee verschillende nummers : 971038372599(Verenigde Arabische Emiraten) en 302039672544 (Griekenland).
Gisteren had ik ook al phising mail onder de naam van Intrum Justitia en nu wordt ik gebeld door onbekende nummers uit het buitenland. Heel vervelend.

Hassan

Ik ben door onbekende nummers gebeld die van kengetal en land verschillend zijn.
03 december 2015 15:21 +880959667155
03 december 2015 22:09 +314357548666
06 december 2015 17:05 +203330101033
08 december 2015 06:59 +923185325411
08 december 2015 12:15 +539185635454
08 december 2015 18:13 +097185485433
09 december 2015 00:10 +983185955417
13 december 2015 13:36 +955256178719
13 december 2015 17:28 +619256698719

Evelien

Op het werk zijn wij vanaf 8 uur vandaag al zeker 15x (sorry net nog een keer) anoniem gebeld door “microsoft” medewerkers. Slecht (zeer slecht) engels sprekende mannen/vrouwen die bellen om een probleem op te lossen van onze computer. 1x dat eerste zinnetje aangehoord, intern waarschuwing en nu wordt er gebeld en niets meer gezegd. Zwaar irritant en zeker op het werk waar je de tel. wel moet opnemen.

Marco

Neem normaal niet snel onbekende nummers op mijn mobiel maar werd gebeld op huistelefoon en lette even niet op wie de beller was. Kreeg de bekende gebrekkig Engels sprekende “Microsoft” persoon aan de telefoon die aangaf dat mijn computer in gevaar zou zijn. Vorige jaar een heel spel met zon zelfde telefoontje gedaan om te kijken wat ze nu precies willen. Ze laten proberen je op je gemak te stellen door het serienummer van Microsoft op te laten zoeken en dat aan hun te geven, of je een anti virus programma hebt draaien en uiteindelijk proberen ze je naar een site te sturen voor het downloaden van een “fix” die het probleem zou oplossen.

Dit keer de man direct beschuldigd van fraude en werd er direct opgehangen. Zo te horen aan het accent was deze man afkomstig uit India, maar het blijft enorm irritant natuurlijk. Heb mijn zoontje ook al geïnformeerd dat hij nooit iets moet doen aan de computer en al helemaal niet door iemand die dat vraagt per telefoon, skype of wat dan ook.

L

Vandaag gebeld door een Engels sprekende man van Microsoft (spreek zelf slecht Engels maar kwam zo ver dat ik begreep dat hij een virus op mijn computer wilde oplossen die op dit moment gedownload zou worden.
Nadat ik een aantal keer gezegd had dat ik hem niet begreep/ verstond hing hij gefrustreerd op.

Wat ook raar was is dat hij dat had gezien op zijn IPAD: Microsoft medewerker die met Apple producten werkt?

Telefoon nummer was 03368952 (Pakistan)

Hassan

Ook vandaag ben ik weer gebeld met deze nummers:
14 december 05:37 +528178554084
14 december 15:31 +045178544073

Voor degene die het nog niet weten, niet opnemen anders krijgt u extra kosten.

Bas

Deze ‘ Microsoft’ medewekers bellen via het internet en niet via een vaste telefoonlijn: belkosten hebben ze dus niet. Met een programmatje kunnen ze precies instellen welk telefoonnr je in jouw scherm te zien krijgt. Terugbellen heeft dus geen zin.
Een computer selecteert automatisch een nummer dat gebeld wordt door het call center.
Het enige waar je ze mee kunt pakken is door hun ‘tijd’ te stelen. Door ze lang aan de lijn te houden, alles 2 a 3 x laten uitleggen en ze vervolgens aan het eind het gesprek te zeggen: “you tried to steel from me, but I stole your time” en vervolgens keihard gaan lachen.
Nu hebben ze een kwartier aan de telefoon gehangen en het heeft ze niets opgeleverd 🙂

Elliemee

Ik word gebeld met nr 00393512444366 Hoe kan dit? Wie zijn dit?

greetje

Net gebeld door het nr.001402019631 met de mededeling (in het Engels) dat het Windows was en er problemen met mijn computer waren. Heb ze verteld dat ik de politie zou inlichten en verbinding verbroken.

Dany

Ben vandaag (voor de 3de keer al in enkele maanden) opgebeld door ‘Microsoft’. Eerst krijg je een engelsprekende vrouw aan de lijn die zegt dat zij bij Microsoft meldingen krijgen dat er iets mis is met je computer. De vrouw verbindt je dan door met een technieker die het zal oplossen. Je kunt dus heerlijk met hun voeten spelen door er even in mee te gaan zolang je uiteraard maar niet doet wat ze vragen (ligt je computer aan enz). En dan begin ik plots: ‘Hello Peter, how are you, nice you are calling me again. How is the weather in America’ enz. Dan smijten ze de telefoon toe, hoef je het zelf niet meer te doen.

Ron

Ben net gebeld.
Hij heeft 3 keer verteld dat het probleem niet zichtbaar is. Maar dat er veel rode icoontjes verschijnen.
Ik heb gevraagd welke pc dat probleem gaf.
Dat wist hij niet te vertellen.
Toen heb ik maar opgehangen.

Tijdens het gesprek was er veel lawaai van andere mensen op de achtergrond. Een detail wat ik vaker las

N.K.

Vandaag gebeld door Engels sprekende “meneer van Microsoft”
Nummer: 0243140020
Nummer gegoogled. Vond daarbij deze naam: BENSADIA SEYYID-ALI.

HO

Deze dagen 3 x gebeld door Microsoft met dit hummer 0243940062.
De man spreekt vloeiend Engels en vertelt dat we problemen hebben met PC, Internet en dat dit binnenkort gehackt zal worden. Ik heb gezegd dat ik dit niet geloof en de hoorn er op gelegd.?
Bel je zelf dit nummer zegt een stem dat dit nummer niet ingebruik is

T. van Rossum

Ben verschillende keren gebeld door “Microsoft” maar neem niet meer op tenzij er “anoniem” staat en ik niet weet wie het is. Gisteren nog gebeld door een Engels-sprekende mvreouw met Indiaas accent (geen nummer in display) en heb meteen opgehangen want ik had haar al eerder aan de lijn gehad. Als ik zei “What is it to you?” en “I’m not interested” blijven ze toch aandringen. Ook een keertje gehad dat ik gebeld werd door een man met Afrikaans accent die beweerde dat hij vanuit America belde namens Microsoft maar ik zag onmiddelijk dat er 00441 in het display stond dus heb hem gelijk verteld dat hij loog dat hij barste want dat is namelijk Londen, Engeland. Tja, misschien had ik meteen aangifte moeten doen want een ander onschuldig persoon trapt er misschien wél in.

kaat

Ik ben gebeld door 3 verschillende nummers: 024 3040058 024 3040020 024 3040028. Slecht Engels sprekende man, die heel irritant en vasthoudend is en blijft beweren dat hackers mijn computer in beeld hebben een dat mijn computer crasht in 2 dagen.

Gewoon zeggen dat je het eerst bij je eigen systeembeheer gaat checken en dan wel terug belt.

danielle

Ik ben ook gebeld door een 024 nummer (weet niet welke) met ene David Watson. Goed engels spekende man namens microsoft met de melding dat er illegaal downloads op mijn computer plaatsvonden waardoor mijn computer zou crashen. Ik heb hem gezegd dat ik er geen verstand van had en dat ik hem het nummer van mijn partner zou doorgeven en doen bleek de verbinding verbroken. Moet ik nu een aangifte doen?

Peter Scheffer

Vandaag drie maal gebeld uit India. Druk meteen weg maar blijven terug bellen. Toen ik zei “flikker op” was het afgelopen, voor nu denk ik.
Ook kreeg ik vandaag via mijn mobiele telefoon telefoontjes waarbij, nadat de telefoon is overgegeaan, direct de verbinding werd verbroken.
+91 1244412040 en +261 205542119 en vorige week uit TOGO.
Hoogst irritant.

Janneman

Vorige week werd verschillende malen gebeld vanuit nummer +31243140887. Ik nam niet op. Vandaag opnieuw. Een meneer vroeg of ik Engels sprak. Jawel hoor. Of ik Windows gebruik was de vraag. Windows? Ik heb “windows” om naar buiten te kunnen kijken ja. Dat bedoelde de man natuurlijk niet. Of ik Windows op een computer had staan. Neen dus. Ik gebruik Linux. Ubuntu Mint. De man volstond met te vertellen dat het telefoontje dan niet bedoeld was voor mij.
En hing op 🙂

Gijsbert

Vandaag lastiggevallen door “Microsoft” via tel. 024-3040016, 024-3040081, 024-3040058, 024-3140021, 024-3540049, 024-3040036.

Hanneke

Gisteren en vandaag gebeld door een Engels sprekende man met een Afrikaans accent namens ‘Microsoft’. Gebruikte nummers: 0243440056, 02434140002, 0243140029

jan smulders

Vanochtend om 08.30uur gebeld door “Microsoft”. De dame zei al weken berichten over virussen op mijn pc binnen te krijgen en die wilde zij verhelpen. Tegelijkertijd om iPad gezocht naar dit soort gesprekken en was snel overtuigd dat dit een scam is.
Toen ik vertelde dat ik system engineer was was het gesprek opeens afgelopen.

Jan

Ik ben ook zojuist gebeld door een 024-nummer.
Als je de tijd hebt, geniet er dan van om ze zo lang mogelijk aan het lijntje te houden 😉
Praat over koetjes en kalfjes, neem ze heel serieus, zeg heel vaak thank you, vraag waar ze wonen, of ze kinderen hebben, wat hun hobby’s zijn, etc.
Kortom: zorg ervoor dat ze jou zat worden en niet andersom. Dat zal ze leren. De deugnieten.

Nina

Gisteren gebeld doe gebrekkig Engels sprekende man. Nummer anoniem. Ik werd geleid naar supremocontrol om te downloaden. Uiteraard niet gedaan. Gezegd dat het niet lukte. Zou vandaag terugbellen om 9 uur. Om half 9 belde hij terug. Gezegd dat wij contact hebben gehad met een collega, Alex, en daar afspraak mee hebben gemaakt en verbinding verbroken. Telefoon blijft daarna regelmatig gaan. Niet meer opgenomen. Heeft het zin om te melden bij politie?

Scheepers

Vandaag zijn de scheepers aan de beurt…

Inge G

Vrijdag en vandaag gebeld door 2 verschillende nummers met kengetal 024-
Opgenomen maar stil aan andere kant.

JW

Gebeld door engels sprekende man via 079…….nummer. Was van Microsoft technical department en wilde probleem voor mij oplossen. Gezegd dat ik geen probleem heb en opgehangen. Ben benieuwd of er meer telefoontjes komen.

M

Ook ik ben vandaag gebeld met de mededeling dat er een heel groot probleem met mijn computer aan de hand was dat niet opgelost kan worden door een anti-virusprogramma. Nadat ik had gezegd dat ik de boel niet vertrouwde, werd ik doorverbonden naar zijn leidinggevende die het nogmaals probeerde om mij achter de computer te krijgen. Omdat we juist wel problemen hadden met het Microsoft programma, denk je eerst dat het wel goed is. Ze zijn vrij vasthoudend en er zit een heel call center op de achtergrond te bellen.

Patrick

23 januari, 2016

Ook ik ben gebeld;
10.48 een engels sprekende vrouw => zij verbreekt de verbinding
14.15 geen gehoor => zij/hij verbreekt de verbinding
15.39 een engels sprekende man => hij verbreekt de verbinding
(na 25 minuten gesprek)
De man (MS) verteld dat mijn computer al sinds oktober 2015 gehackt wordt en laat mij via enkele handelingen op de computer zien op welke dagen. Het was erg geloofwaardig, totdat hij begon over beveiliging van de computer voor slechts 300,00 (met inbegrip van een nieuw computer). Ik zei dat ik daar nog een nachtje over moest slapen en toen verbrak hij zomaar de verbinding. Raar he?

Steffanie

Vandaag werd ik ook gebeld door een prive nummer. Ik nam op en hoorde in het begin gerommel op de achtergrond. Daarna begon er een Afrikaanse vrouw met een zware engelse stem te praten en zei i want to talk with you about your computer. Ik hing maar gelijk op.

N vd w

Vanmorgen om 8.45u gebeld door een vrouw die Engels sprak met een accent.
Begon gelijk over microsoft dus opgehangen.
Ws zijn ze nu bij de achternamen beginnend met een W beland.

w verm

Vandaag om 10.15 gebeld door tel nr 0243740075,door slecht Engelssprekende dame ,heb subiet opgehangen.

Betsie Meijer

Ik word de hele morgen al gebeld door telefoonnummer 0243040026. Aan het eind van de morgen toch maar eens opgepakt. Er was een engelstalige mevrouw aan de andere kant van de lijn, de zich uitgaf voor een medewerker van Microsoft.

Grasrijk

Vanmorgen om 9.33 en 10.14 tot tweemaal toe gebeld door telefoonnummer 0243840048 en bij de eerste keer na het opnemen vrijwel direct de lijn weer verbroken toen een Engels sprekende mevrouw met een duidelijk accent begon over een review van de computer.
Bij het tweede telefoontje deed dezelfde dame nogal kortaf over het feit dat ik zo snel de lijn had verbroken tijdens ons eerste gesprek en waarom ik niet wilde luisteren naar alles wat zij te vertellen had over de computer. Ook dit gesprek maar weer voortijdig verbroken. Uitermate irritant !!

Martin Jongkoen

Net gebeld door vrouw die Engels spreekt met Indiaase/Pakistaanse tongval, die zogenaamd namens Microsoft belde over mijn computerproblemen. Opgehangen na te hebben gezegd,dat ik die niet had.

MK

Vanmorgen gebeld door een slecht engels sprekende “Mike” van Microsoft met de mededeling dat ik veel virussen download en dat hij mee zou kijken op de computer.
Vertrouwde dit gesprek niet en hij zou mij volgende week terugbellen. Het nummer was 0243240055. Tijdens dit gesprek hoorde een ander persoon iemand bellen met dezelfde naam “Mike”.

Arno

@MK, Ook vanmorgen gebeld door deze Mike van Microsoft, gelijk verbroken toen ik hoorde dat het van MS was. Telefoonnummer was 0243340070

Weet gelukkig zelf daar niet op in te gaan maar er zijn nog voldoen personen die hier toch weer in trappen.
Vraag me af wat aangifte voor nut heeft als zoals u aangeeft hier toch niets tegen te ondernemen valt!

gerjan

ik ben gebeld dooreen engels sprekende man die belde en beweerde voor microsoft te werken hij zei er is een probleem met je computer toen ik meerdere keren vroeg om welke computer het ging (wij hebben thuis meerdere laptops) hing hij op moet ik hier nu aangifte voor doen?

Andrea

Ik ben vanochtend gebeld door een Engels sprekende man met een Indiase tongval. Zij gaf aan een medewerker van Microsoft te zijn en te bellen omdat mijn computer geïnfecteerd is. Ik vertrouwde het niet en heb meteen opgehangen.

Fred

Vandaag ook gebeld door een of andere muts die zich voordeed. Het woord “NO” was al voldoende om ze te laten op hangen. Het was een 024 nummer zoals een van bovenstaande in de reacties.

Marc

Al geruime tijd last van mannen die met buitenlands accent uit naam van Microsoft bellen. In het begin probeerden ze me achter de pc te krijgen omdat deze geïnfecteerd zou zijn. Ik hang dan meteen op en het was ook vandaag een 024 nummer.

Marja

Deze maand drie keer gebeld door een vrouw die van Microsoft zou zijn. Toen ik om een pc-naam vroeg kon zij mij die niet geven. Ze wilde mij instructies geven als ik de pc aan zou doen. No Way, toen was ze weg.

Harvangel

Ik wordt regelmatig gebeld door een 024 nummer. Zodra je opneemt (1x gedaan) hoor je dat de computer je doorschakelt naar een vrije crimineel die in slecht engels gaat proberen je te overtuigen dat hij of zij van microsoft is. Ik snap niet zo goed dat de politie hier niets aan doet. 024 is een lokaal nummer, Nijmegen. Daar moet toch een aansluiting zijn? Zelfs als men uit het buitenland opereert kan je die nummers blokkeren. Nu worden toch mensen slachtoffer anders zouden ze wel stoppen met bellen. Kom op nationale politie. Aanpakken! daar was die dure reorganisatie toch voor nodig?

Janos

Zojuist gebeld door 0243740072 door een Engels sprekende vrouw met Indiaas accent die zich voordeed als een Microsoft medewerker met een warrig verhaal over mijn computer. Aangezien mijn vrouw dacht dat het over de computer van onze dichter ging, zei ik haar aan de telefoon te geven, waarna meteen opgehangen werd. Op zoek naar meer info ontdekte ik deze site en weet nauwst het is…

Mart

Vrijdag 19 febr. Gebeld door +213 6 54035203 Algerije heb niet opgenomen en dit nr. Geblokkeerd .
Vandaag 22 febr. Telefoon Even gegaan geen kans om op te nemen. Nr. +213 6 54035276 heb deze ook
Geblokkeerd.

c

23-2-2016 Word bijna dagelijks gebeld door dit nr. 024360007 op mij vaste telefoon
Dit schijnt een nr uit de Congo te zijn hoe kan je dit blokkeren

f sijtsma

ik word weer lastig gevallen door telefoontjes: 024-3540013 en 024-360007
telefoonaanbieders doe er wat aan!

anoniem

ik ben van de middag gebeld door een zogezegd een microsoft medewerker
met een pakistaans accent

Hans

Vanmorgen gebeld door engelstalige vrouw met pakistaans accent vanaf nummer 024-3840060 en die gaf zich uit voor een Microsofotmedewerker. Ze kende blijkbaar het IDnr van mijn PC en was erg overtuigend. Heb toen, stom genoeg, via Teamview toegang verschaft tot mijn pc waarna een man de telefoon overnam en mijn errorlog liet zien met veel foutmeldingen. Daarna werd ik naar een website geleid met de vraag of ik mijn emailadres daar wilde checken, allemaal om me te overtuigen dat het echt was. Heb daar één emailadres ingevoerd en aangegeven dat ik ging stoppen omdat me dit allemaal te verdacht werd (toen pas). Toen werd de teamview-verbinding verbroken.

Heb wel het idee dat er iets om mijn desktop is geinstalleerd, maar mijn virusscanner kan niks vinden. Heb mijn wachtwoord van betreffend emailadres aangepast.

Weet niet wat er aan schade is aangebracht of nog zal worden aangebracht. Heb met de politie gebeld en er bleken al meerdere meldingen geweest te zijn. Via fraudehelpdesk.nl ook melding gemaakt van voorval.

M

Vandaag 2keer gebeld door 2 verschillende en voor mij onbekende buitenlandse nummers. Uiteraard niet opgenomen. Voor de mensen die wel opnemen en je krijgt zo’n microsoftmedewerker gewoon zeggen dat je geen computer hebt. Problem solved! ;-D
telnrs:
+355 68 287 9544 (Albanië)
en
+243 907 524 826 (Congo)

w

ik werd zojuist gebeld door 0243740070. ze zeggen dat ze Microsoft medewerkers zijn en dat je de pc moet opstarten, gelijk gezegd dat ik geen pc heb. en gelijk opgehangen

K

Vrijdag gebeld engel sprekende man, heb hem geloogd hij wist dat wel een nieuwe computer hadden waar iet goed mis mee was
Gestopt toen hij over geld begon dit ging niet dus stekker eruit getrokken
Nu alle data kwijt

Sandra Boes

Vandaag gebeld door Engelssprekende meneer. Hem gezegd mij een mail te sturen met de info. Maar er was een dringend probleem dat verholpen moest worden. Toen opgehangen.

Danielle

Vandaag gebeld door een dame met zeer slechte verbinding. I am calling in regard of your computer. Ik liet meteen het woord scammer vallen en de verbinding was direct verbroken.
Waarschijnlijk heeft ze meerdere keren geprobeerd met steeds een ander nummer. 0243540076 0243540074 0243940037 zijn gebruikt.

John

Vanochtend gebeld door dame vanaf tel.nr.: 0243840095.
Gelijk verbinding verbroken toen ze vertelde namens Microsoft te bellen.

edith

Al twee weken krijg ik van deze vervelende telefoontjes. Super slecht engels sprekende vrouw.
ze heeft met meerdere nummers gebeld. Nu ook anoniem.
gek wordt ik ervan. Zou aangifte bij de politie echt zode aan de dijk zetten .
of doen ze er niets mee .???

Kees

Gebeld door ene Adam die aangaf voor Microsoft te werken. Sprak slecht engels en vertelde me dat ik problemen heb met mijn pc. Ik vroeg hem naar welke woonplaats hij belde en welke versie van Windows ik heb. Daarna verbrak hij de verbinding.

J.W.Hoogervorst

Ik werd vandaag 2x gebeld door “Microsoft”. De eerste keer door een nummer dat volgens nummerherkenning hoorde bij ene Bjørn uit Noorwegen, 004755180000 (ik heb niet gelet op de achternaam), er is afgelopen week vaker door nummers uit dat nummerblok gebeld, ik heb geroepen dat ik geen computer HAD, de 2e keer anoniem. Die heb ik verteld dat daarvoor gewaarschuwd werd, en ik heb oogehangen.

Info@lentferink.nl

Gisteren en vandaag (30-3-2016) diverse keren gebeld (0243940060) door slecht Engels sprekende man met mededeling dat computer zou crashen als ik geen maatregelen zou nemen. Hij zei te bellen namens Microsoft. Ben op zijn hele verhaal niet in gegaan

Gerard.

Cor

Vandaag gebeld door 0243340083 door vrouw met afrikaans accent. Verhaal over licentie problemen windows en of ik wilde aanloggen. Ik zei dat ik even de computer moest gaan halen en heb de telefoon op zijn rug gelegd. Lekker gitaar gaan spelen. Ze kan trouwens best hard roepen 🙂

Elmar

Vandaag werd ik gebeld ook door een Engels sprekende dame met een accent uit India. Zij claimt vanuit Californië te bellen en van Microsoft te zijn. Ze zegt dat mijn pc reeds weken foutmeldingen produceert en virussen bevat. Mijn pc stuurt geen rapporten naar Microsoft omdat alle Spy instellingen van Microsoft uitgeschakeld staan vanuit het register en groupepolicy. Heb haar direct gezegd dat ik haar verhaal niet geloof omdat wij een steunpunt in Nederland hebben. Wil niet langer aan de telefoon te blijven want ik zit niet op hoge telefoonkosten te wachten en hang op. Ze schreeuwt nog even heel hard na maar de groeten.

Na het bekijken van mijn huistelefoon hebben ze gebeld met de volgende nummers:
0243040047
0243640097

Mirjam

Wordt nu al dagen bestookt door een 024 nummer. Neem niet op maar als ik de reacties hier lees zijn ze zeer volhardend in het bellen. Dit is verdomde irritant. Helaas kun je op de huistelefoon geen nummers blokkeren anders deed ik dat wel.

Martin

Op 1 april gebeld door Aziatisch klinkende Dame die in Engels aangaf van Microsoft te bellen! Mijn pc zou al in verre gevorderde staat van gehacktt te zijn. Ze adviseerde me pc te starten en haar aanwijzingen te volgen, niet gedaan natuurlijk …..

Wim

Werd eveneens door het 024-3840060 gebeld. Er volgde een wazig engels verhaal over Microsoft, en na 5 sec. rees mij het vermoeden op de Fa. List en Bedrog. Haak erop gegooid. Zo te lezen een goede keuze.

Pia

Gisteren weer gebeld door een “microsoft medewerker”. De kinderen waren thuis en vertelde na mijn scheldpartij dat zij ook vaak gebeld werden door iemand die engels sprak. Tijd voor een serieus gesprek over wat je wel en niet aan vreemden mag vertellen. Nu rest alleen nog het oefenen van engelse scheldwoorden. En van ochtend was ik weer aan de beurt, kon ik een paar nieuwe uitproberen.

Pieter

0243340085
0243740013
0243840081
0243240056
0243940041
0243040028
0243340078

iemand enig idee hoe je deze mensen kan uitschakelen?

mariette

Vandaag gebeld door zo’n 024 nummer liet hem drie commando’s zijn gang gaan om te kijken of hij iets wilde overnemen…intussen even gegoogeld en kwam op deze site terecht. Heb m in net NL gezegd dat hij niet van Microsoft was en dat Microsoft ook nooit zou bellen.(wat ik al eerder had gezegd) Hij zegt nooit gezegd te hebben dat hij van Microsoft was… Ik heb m uitgemaakt voor leugenaar, crimineel. En hoop dat zijn organisatie opgerold zou worden…En Nadat ik zei dat ik het gesprek wilde beëindigen bleef hij volharden volkomen legaal te werken….PFFFF

gepke

Sinds een paar dagen word ik dagelijks gebeld door 0243640062 (die kan ook in het rijtje bij de al genoemde nummers). Man in het Engels, werkt bij Microsoft, blabla. Ik heb niks met microsoft, dus heb opgehangen. Sinds gisterochtend ben ik 6 keer gebeld en ik vind het zwaar irritant worden.

Casper

Vandaag gebeld door “tech support” van microsoft. Keurig Engels sprekend met een Indiaas accent, alleen was de verbinding niet fantastisch waardoor ik hem niet altijd goed kon verstaan. Het was een heel duidelijke en nette uitleg. Mijn computer zou een grote hoeveelheid fouten produceren. Nadat ik aangaf dat ik deze interactie niet vertrouwde kwam hij zelf op de proppen met een methode van verificatie (windows serial nummer). Hij gaf aan dat de verificatie vanuit de computer zou komen en dat ik mijn computer van het internet moest ontkoppelen, daarmee hopend mijn vertrouwen proberen te wekken. Hij vroeg mij via win+r in regedit te komen en daarna een actie uit te voeren. Toen ik hem attendeerde op de verificactie, herhaalde hij dat dit uit de computer moest komen na deze actie. Ik gaf aan dat de verificatienummer op een sticker zit aangeleverd door microsoft. Nadat ik aangaf dat ik zijn authenticiteit in twijfel trok gaf hij niet op en bleef netjes. Toen ik aangaf dat microsoft nooit te nimmer iemand zou opbellen en dat ik het gesprek zou eindigen waren zijn laatste woorden, “fuck you cocksucker”. Typisch iets dat een microsoft tech support medewerker zou zeggen.

Frank

Vanochtend meer dan een uur aan de telefoon gezeten met ene David van Microsoft . Ik geloofde het eerst en heb heb ook mijn computer laten overnemen. Stom achteraf. Bij het moment van betalen een vriend geschakeld en die zei meteen stoppen, alles afsluiten. Computer start nu ook niet meer op, vreselijk dom achteraf.

Klaartje

0243940000 mag er ook bij. Vandaag twee keer. Ik hoop dat het hier bij blijft….

B.Koop

Ook ik moest er vandaag aan geloven. Ik ben gebeld uit Tsjaad (+23596914315). Ik kon niet op tijd opnemen, maar omdat ik een telefoontje verwachtte in de sleur teruggebeld. Me naar dertien seconden toch bedacht, omdat ik me realiseerde dat ik het nummer beginnende met +235 niet kende. Ik kreeg dan ook niemand aan de lijn of hoorde ik een overgangstoon. Direct gekeken of ik kosten heb gemaakt voor dit gesprek. Het lijkt tot dus ver niet zo te zijn. Hierna dit nummer geblokkeerd. Maar ik zie aan eerdere reacties dat dit geen garantie is dat er niet meer gebeld gaat worden.
We wachten af.

Frans

Vandaag 2x gebeld door een indisch engels sprekende man die mij wijs wou maken dat mijn computer al 2 weken een virus verspreid. Vroeg de computer op te starten. De eerste keer heb ik hem in fijn engels gezegd dat hij kon oprotten. Een uur later belde hij weer met precies hetzelfde verhaal. Nogmaals gezegd dat ik er niet van gediend ben door hun te worden opgebeld. Als hij nog eens belt zal ik zeggen dat ik het nummer laat traceren. Zien wat daar voor reactie op komt. In mijn telefoon stond steeds anoniem in het display, dus ik heb geen nummer van deze organisatie.

Francisca

Net gebeld, zie aan het nummer dat ze me altijd op maandag bellen.
Deze keer was ik thuis en heb aangenomen maar nadat een man in het Engels begon te praten heb ik opgehangen omdat ik al wist van deze praktijken.
Vorig jaar ook al gebeld en toen gezegd dat ik hem niet kon verstaan.!!! Maar blijkbaar slaan ze weer toe.
Dus oppakken en meteen ophangen is mijn advies.
0243540007 door dit nummer werd ik gebeld.

jacobus

Vanmiddag gebeld door 009836312546. Een Engelssprekende man vroeg of hij met ( sprak. Bekend verhaal over “computerstoring”. Ik heb hem verteld dat ik geen belangstelling had en vervolgens opgehangen.
Blijf toch met een raar gevoel zitten dat hij mijn achternaam noemde.

Astrid

Vanmorgen gebeld door engels sprekende dame met zwaar accent die beweerd van Microsoft te zijn. Heb opgehangen. Nr. was 0243940051

mirella

Zojuist gebeld door 02443040026. Opgenomen. Een slecht engels sprekend figuur zei namens MS te bellen en dat mijn computer in gevaar zou zijn. Hij kon me assisteren om dat te verhelpen. Hem ruim n half uur aan de praat gehouden. Zijn toon werd steeds agressiever omdat ik me van de domme hield. Ik werd zijn gezwets zat en hem hem verteld dat het hele gesprek was opgenomen. Op alle vloeken en scheldwoorden heb ik gevraagd of hij t over zn moeder had en of dit gescheld de companypolis van MS is….. verbinding werd verbroken. Deze blaaskaak was dus flink wat tijd kwijt. Benieuwd of er nog n keer gebeld wordt. Denk dat ik me dan maar s uitgeef voor een helpdeskmedewerker van MS.

R.Duindam

Ik heb vandaag ook een telefoongesprek gehad met een man met pakistaans engels pratende die zich voor deed als een microsoft medewerker , ik heb de telefoon opgehangen en bij de politie aangifte gedaan

Leontien Cosijn

Vanochtend gebeld door “Microsoft”. Omdat ik mijn computer niet wilde overgeven aan hun, er zat een zogenaamd virus op, werd er een andere man bijgehaald. Deze heeft me meer dan een half uur proberen over te halen, bepaalde knoppen in te drukken op mijn board, maar heb t niet gedaan. Toen zei hij dat hij een dokter ging sturen om mijn brain na te laten kijken en hij zou mijn computer binnen 2 tot 3 uur, laten blokkeren. Het telefoonnummer waarvandaan gebeld werd was: 0243740052 2 jaar geleden ben ik er wél ingetrapt en heb toen acuut heel mijn laptop moeten laten schoonmaken, wat me een aardig bedragje kostte!
Wie kan deze lui laten stoppen???

Linda

Vanochtend door 0031243340081 en zojuist door 0031243340031 gebeld, gevraagd werd om mijn pc aan te zetten, gezegd dat Microsoft zijn klanten niet per telefoon waarschuwt, meneer werd al wat sikkeneuriger, nog even gevraagd of ik zijn baas even kon spreken, daar stemde hij niet in toe, meneer maar even verteld dat hij een oplichter is.

Sjaak

Meerdere keren gebeld de afgelopen dagen. Zelfde verhaal. Dame die slecht Engels spreekt en geen e-mail wil sturen maar het probleem telefonisch wil oplossen als ik achter de computer ga zitten en opdrachten uitvoer. Niet dus.

Jan-Willem

Gebeld door “Microsoft Service Center” er zou een probleem zijn met mijn computer. Slecht Engels sprekende indiër. Hoe zij mij wel even helpen om de problemen die Microsoft op mijn PC gevonden had te verhelpen ;o)) Ik heb het gesprek afgekapt. Gebeld vanuit +442037445464 Iemand enige suggestie hoe we dan aangifte zouden kunnen doen? dit is duidelijk een geval van oplichting/fraude maar zolang ik er niet intrap kan ik ook geen aangifte doen… ik kan volgens mij geen aangifte doen van poging tot oplichting/fraude… Ik dit graag meer op het vizier van de instanties brengen. iemand ideeën?

schipper

vandaag gebeld door engels sprekende man met de mededeling dat mijn comp. een storing heeft .

hij belde met het nr: 301254857 pasop!!

m.dgonzalez@yahoo.com

Ik word om de zoveel tijd gebeld door mensen met een indiaas/pakistaans accent. Hele vreemde telefoonnummers nummers, Zie aan het nummer meestal al dat het weer zover is. Meteen ophangen is denk ik het beste maar ik kan het niet laten om toch even te gaan treiteren, vertel ze dat de connection bad is en of ze het even kunnen repeaten, en dat dan 10 x, of ik vraag ze of ze ook Spaans praten, of dat ik niet weet wat een puter is etc. Las hierboven nog een paar leuke, die van net doen of je van microsoft costumer service bent is echt lachen. Maar het blijft zwaar vervelend.

Machteld

Ik ben ook zojuist gebeld. Van nummer 0243540042. Zodra hij in gebrekkig Engels zei van Microsoft te zijn, gemeld dat ik ervan wist en dat hij full of shit is. Snel opgehangen. Heb wel aangifte gedaan, naar aanraden op een website. Is wel erg algemeen bij de politie, maar goed. Hopelijk wordt ik niet, zoals veel mensen, nog veel vaker gebeld.

Ard

Ook ik vandaag gebeld door David Willson, zogenaamd van Microsoft. Keurig sprekend Engels en hij wekte wel vertrouwen moet ik zeggen. Niets mee gedaan en gevraagd om zonodig terug te bellen omdat ik niets zonder mijn ICT manager doe. Is het niet handig om al deze ervaringen te bundelen en gezamenlijk aangifte te doen?

Rob

Gister 07-05-2016 gebeld door een Engels sprekende man, aan het Engels te horen denk ik uit India of zo. Ben er even lekker in meegegaan, en op het moment dat hij zei laptop opstarten, er tegen in gegaan. Gevraagd: maar ik heb helemaal nergens mijn nr gemeld bij Microsoft? We hebben een afgeschermd nummer, bleef volhouden in zijn pruts engels dat hij echt van Microsoft was. Meneer u begrijpt het niet zei hij steeds, wij willen u helpen. Had iets gedownload volgens hem en daar zat “iets”in. Gevraagd waarom er dan niemand van Microsoft Nederland belt, let op, heb ik 4x gevraagd en 4x als antwoord meneer ik versta u heel slecht…..En bij hem gemeld dat er vorig jaar dat ik een virus op mijn laptop kreeg, “niemand” van Microsoft gebeld heeft. Toen maar weer gevraagd waarom er niemand van Microsoft Nederland belde, weer het antwoord ik versta u heel slecht en hing hij zelf op 🙂 met nummer 0243440052

Sander

Ook ik werd zojuist gebeld door 0243440052. Ik was er vrij kort in.
IK: goedemorgen met Sander
Hij: hello?
Ik: hello
Hij: This is [naam] from Microsoft. We’ve found malware or a trojan horse on your computer.
Ik: I know Microsoft would never call for these kinds of things so try your luck somewhere else with you phishing scam.
Tuuttuuttuut.

Had er eigenlijk ook wat grappigs van kunnen maken, niet aan gedacht.

Eddy

Laatste tijd hier ook veel last van met als uitschieter Vandaag

6 x gebeld met uiteraard het zelfde probleem als waar we het hierover hebben. Engels en er was van alles mis met onze computer.

de nummers waren telkens verschillend: 024-3340041 / 024-3040011 /
024-3940039 / 024-3740083 / 024-3440038 / 024-340077.

Dit alles binnen 2 uur tijd.
Ze worden steeds vasthoudender

W

13 mei gebeld door Engelstaligsprekend iemand. Nummer 02433740084.
Onderwerp ‘computerservice’. Er niet op ingegaan en de verbinding weggedrukt.
Vorige week ook door een dergelijk persoon gebeld, ook opgelegd.
Het nummer dat voor het bellen gebruikt wordt is maar even te zien nadat de verbinding verbroken is.
Direct kijken wat het nummer is en opschrijven.

Fokke

Ook gebeld door 0243340046, p0243940026 en 0243340049. Helaas er wel ingetrapt. Toen ik het door had was het te laat. Computer geblokkeerd. Wat nu…

AnneSam

Net ook gebeld gezegd als microsoft problemen heeft gevonden op mijn computer dat ze een nederlands sprekend iemand moeten laten bellen en heb verbinding verbroken. nummer waar mee gebeld werd 0243340092

Fokke

Vastgelopen pc door telefoon-phishing opnieuw opstarten in geavanceerde mode, volgens fabrieksuitgave, leek me de meest veilige oplossing. Alle bestanden, mappen en instellingen worden dan gewist.

Roeli

Vandaag 14-5 2x gebeld door verschillende 0024 nummers (Congo). Mijn PC liep gevaar werd er in gebrekkig Engels gezegd. Belde namens Microsoft.
Ik heb hem even goed gezegd dat hij het gevaar is. Hij werd flink pissig. Stel oplichters zijn het!

Jeremia

Zijn er werkelijk nog Nederlanders die zo onnozel zijn om hierin te trappen?!? Denk je nou echt dat Microsoft jou persoonlijk gaat bellen…??? Dan heb je wel hoge dunk van jezelf. Ik ben net gebeld en zei tegen die scam dame dat ik haar nummer aan het achterhalen ben voor Interpol…ze hing op.

DJ

gisteren en vandaag gebeld door engels sprekende dame. Ze wilde iets met de computer. Alarmbellen gingen direct af. De laatste keer met “police” opgenomen en toen werd er opgehangen.

Sandra

Zojuist ben ook ik gebeld door een Engels sprekende dame, met een Indisch accent. Ik hoorde haar heel ver weg, maar het leek wel alsof ze in een soort callcenter zat. Ook hetzelfde verhaal dat ze mij wou helpen “to safe my computer”. Yeah right. Ik heb 2 keer haar gemeld: the problem is allready solved. Toen werd de verbinding verbroken. Hoop dat het hierbij blijft… Ik heb hier goede tips gelezen, wat ik eventueel kan zeggen, als er weer gebeld wordt.

A.C.

De Seychellen en Liberia als landen waarvandaan getelefoneerd wordt kunnen erbij. Vorig jaar ben ik er ingetuind, heb PC moeten laten herstellen. Gelukkig was ik geen geld kwijt, omdat mijn credit card maatschappij (of Western Union) zag dat het nog niet geïncasseerd was en zij e.e.a. konden blokkeren.
Daarna is het rustig geweest, nu wordt ik op m’n gsm gebeld, de telefoon gaat maar één keer over. Ik neem niet op, maar ben bang dat ze doorgaan tot de voicemail gaat lopen, dan kost het mij ws. geld. Voicemail uitschakelen?

Peet

Gisteren twee keer gebeld doorEngels sprekende personen met sterk Indisch accent. Zeggen voor Microsoft Windows te werken en veiligheidsalarm op computer te willen verhelpen. Veel drukke gesprekken en hilariteit op de achtergrond. Nummers:
0243440053
0243940042
Op mijn melding dat ik het gesprek opnam en naar de politie zou sturen kwam een onaangename reactie. Einde verbinding!

Elly

Ik ben een week of 4 geleden gebeld doot een ( mederwerker van Microsoft) ik zou een orobleem hebben in mijn pc
Hij wist mijn ip adres te vertellen om te laten weten dat hij echt van Microsoft zou zijn, ik was al een beetje op mijn hoede. Toen gaf hij mij een link die ik moest downloaden een TOEN werd ik wakker. Ik zei hem dat hij een uurte later moest terugbellen dan zou mijn man thuis zou zijn en ik dit aan hem wilde overlaten, omdat hij beter in computers thuis was dan ik. Toen hebben ze opgehangen pfff het word steeds gekker met alles, straks kun je niets echt meer vertrouwen!

rene

ik ben vandaag gebeld door een microsoft medewerker
deze meld mij meteen dat ik een gevaarlijke virus heb en verspreid
dus ik zei oja? vertel!
wij hebben een melding gekregen van uw pc dat u veel virusen verspreid
ik zei: een melding van mijn pc?? hoe kan dat?
ja meneer dat zit erin gebouwd in windows om het internet verkeer te controleren en u moet meteen even onze website bezoeken dan vertel ik wat u moet doen
ik zei ik weet dat windows dat doe en dat het gegevens op slaat maar dan heb jij een probleem nu
hoezo meneer zeg hij
ik draai helemaal geen windows en werk al jaren linux dus je lult uit je nek
ik kreeg verder een stilte en ze hingen op

addo

25 mei gebeld door zgn microsoft uit UK. indiaas engels maar dat is op zich niet verdacht, veel helpdesks hebben indiase mensen in dienst. Ik moest ook ctrl- R oid uitvoeren. Toen ik zei dat ik geen tijd had kreeg ik zn manager, die zat blijkbaar pal naast hem, en toen ik die aan de lojn kreeg en weer een vraag stelde zei hij ‘ik weet niet wat mijn manager zojuist heeft gezegd’. Toen wist ik wel hoe laat het was. Heb overigens gezegd dat het een company laptop is en dat de policy bij ons is dat we geen opdrachten van derden via telefoon mogen uitvoeren. Heb gevraagd of hij eerst een mail wilde sturen maar dat kon niet vanwege de hack, etc en nog meer onzin….

op zich wel een listige manier om te hacken, ik ben nl niet direct afgehaakt terwijl ik best eea van ict en security weet…kortom, het klinkt verdacht goed. Als je helemaal onwetend bent loop je een groot risico.

de vries

de afgelopen week ben ik meermalen gebeld door 004563360525 De met indiaas accent in slecht engels sprekende persoon stelde zich voor als John Smith van microsoft. Na een enkele vraag mijnerzijds hing hij op.
Vandaag gebeld door een wederom slecht engels met indiaas accent sprekende medewerker van moicrosoft. Ik werd verzocht mijn pc aan te zetten. De microsoft knop naast crl te bedienen en uiteindelijk het commando :FASTSUPPORT.COM – Enter te geven.
Over 2 dagen zou mijn pc worden afgesloten omdat er mallware is geïnstalleerd.
Na aangegeven te hebben het fijn te vinden dat microsoft zich zo ’n zorgen maakt over mij en mijn pc sprak ik mijn verbazing er over uit dat zijk mij bellen en dat ze over mijn tel nummer beschikken. Vervolgens noemde hij al mijn gegevens die je zo uit het telefoonboek kan halen en zei dat ik zo stond aangemeld mij microsoft. Terug bellen : dat kan via nummer 020 8932695
Vervolgens heb ik gezegd het niet fijn te vinden op deze manier opgelicht te worden en mallware te installeren. Een dreigende toon volgde waarna ik heb opgehangen. De man was erg vasthoudend en dwingend.

Jo

Ben vandaag al meermaals gebeld door “een persoon met een Afrikaans accent” die beweert namens Microsoft te bellen. En dat terwijl ik notabene een geheim nummer heb en ben ingeschreven bij “bel-me-niet”. Helaas houdt dat de oplichters niet tegen.
Ben inmiddels al in het “scheld-stadium” aangekomen (is niet gebruikelijk voor mij).
Helaas is het steeds een anoniem nummer, dus weet ik nooit of het zo’n oplichter is of toch een legitiem telefoontje en moet ik steeds opnemen… Grom.

Peter

13-7-2016 gebeld uit “Amerika” ,met een verhaal van grote onzin. Ik heb verteld dat ik ze niet vertrouwde en er werd opgehangen.

ls

Wekelijks telefoontjes uit “Amerika” (Pakistan) 0045 nr. Het bekende verhaal. Leuk is het om ze een hele tijd aan de telefoon te houden en te doen of je het niet begrijpt, daarna zeggen dat je al vele malen ben gebeld en het leuk was om weer een oplichter te spreken.

Tom

Vanmorgen om 09:48 gebeld door 004563330535. Bekende verhaal, microsoft medewerker etc. Direct opgehangen. Gisteren om 16:40 zelfde verhaal nu met nr 0019734387135.

CM

Net ook gebeld om 13.30 door een engels man (denk India). Met de vraag of ik windows heb op mijn computer. Gelijk opgehangen. Had het idee dat het niet klopt…helaas zag ik geen nummer.

Erik

Werd vanmorgen gebeld door een slecht engels sprekende vrouw die namens Microsoft belde met de mededeling dat ik een probleem met mijn computer. Helaas was het een anoniem nummer. Gevraagd naar haar employee nummer waarna ze meteen ophing….

Andre

Ook ik ben vandaag gebeld door een persoon namens microsoft dat mijn computer continue virussen aan het downloaden is. Of ik mijn computer wilde opstarten dan kon hij mij helpen. Vertelde dat ik een virusscanner heb, deze doet het niet vertelde de persoon. Ik heb geen tijd nu, dan bel ik wel over een half uur terug. Verteld dat hij mij niet meer lastig moet vallen en heb opgehangen. Geen nummer te zien.

Henk

Vorige week werd mijn schoonvader gebeld door een slecht engels sprekend persoon als medewerker van Microsoft. Omdat hij niet eens een computer heeft, was het “gesprek” snel afgelopen.

Ferry

Vandaag ook gebeld door een slecht sprekende dame in het Engels in naam van Microsoft, heb gelijk aangegeven de haak erop te gooien, toen werd ze nog kwaad ook. Zegt mij al voldoende, verhaal niet aan geluisterd en de haak erop.

Paula

Vanmorgen om 10:40 door een Engels sprekende mevrouw gebeld, die zei dat ze namens Microsoft belde.
Ik heb direct de de telefoon afgedrukt, omdat ik het niet vertrouwde.

Helga

Ik ben twee weken geleden ook gebeld door een Engelssprekende Indiase vrouw, ik hoor het verhaal aan, en zei dat als er ets met de computer is, ik maar pech heb. En heb de verbinding verbroken.
Vandaag werd ik weer gebeld, door Microsoft Florida, ik zei dat ik geen computer had, en zij zei dat ik in het bezit van een laptop ben. Ik hing op, en ze heeft het nog twee keer geprobeerd, maar ik heb niet opgenomen.

Jur

Vanmorgen om 10:00 uur en zojuist om 11:30 ben ik ook gebeld door een (gebrekkig) Engels sprekende vrouw met een accent vermoedelijk uit India, ze belde met een anoniem nummer. Ik heb de 2e keer opgenomen en ze vertelde ook mij dat ze van Microsoft is en dat ze me wilde helpen. Waarop ik zei: ‘I don’t know what you talk about I didn’t ask for anything.’Daarna heb ik direct opgehangen.
Oplichters dus…

Rene

Gisteren en vandaag gebeld door een dame met die zo te horen uit India of Pakistan kwam. Volgens haar zou mijn laptop een probleem hebben en binnen 2 uur niet meer werken als zij mij niet zou helpen. Dit was een “service” van Microsoft. Ik heb gezegd dat ik een IT bedrijf naar mijn PC zou laten kijken, waarop haar antwoordt is dat een IT bedrijf dit niet kan oplossen. Hierop heb ik de verbinding metten verbroken.
Gisteren was het telefoonnr: +31 20 655 5260 (zou dus een nl nummer zijn), vandaag +41 61 382 32 78 (Zwitserland).

Karel

Net gebeld ik heb wat gewonnen van bond van winkeliers met de met de medeling een kortings kaart waar ik bij bekende winkels 50% korting ontvangt.Geen telefoon nummer PRIVE.Had wel alle gegevens van mij maar geen banknummer.
De beller klonk vlaams .

Anne Meinema

De Laatste paar dagen al een stuk of 4 of 5 keer gebeld door een engelstalige persoon van microsoft, constant met een geheim nummer. Dat mijn computer automatisch virussen aan het binnen halen is. Grote onzin natuurlijk. Hang ook direct meestal weerop.

Mvg, Anne

E.C. van der Vlist

Ben vandaag gebeld door “Microsoft” met de mededeling dat ik problemen zou hebben met mijn computer ( Engels sprekende man tel 00495897456825 ) heb hem te verstaan gegeven dat dat mijn probleem is en niet die van hun,

Dirk

Vandaag gebeld, nummer 0208934103. Kwam logisch over, gisteren allerlei foutmeldingen ontvangen bij werken met internet. Na een moeilijk verhaal over betalen van 10 euro voor het opschonen, uiteindelijk gesprek beeindigd. Voor alle zekerheid wachtwoord van internet bankieren gewijzigd (via telefoonlijn).

Lineke

Net gebeld door nummer +16502851001 (California, stond er op mijn telefoo) direct nadat ik via mijn telefoon om een sms-code had gevraagd om op mijn werkcomputer facebook te kunnen openen. Daaraan is het kennelijk gekoppeld. Omdat ik eerst dacht dat het mijn zoon was die belde (die is op dit moment in Amerika), nam ik op, maar de stem was van een vrouw die vroeg of ik op toets ‘1’ wilde drukken om mijn code te krijgen.
Ik deed niets… wachtte eigenlijk zonder te luisteren en hoorde de dame…. ‘thank you’ zeggen. Daarna hing ik op.
Vreemd, maar ik weet echt niet wat ik hiervan moet denken.

Niek

Vandaag ook een slecht sprekende Indiaas/Pakistaans vrouw aan de lijn gehad. Ze beweerde van Microsoft te zijn, aangegeven dat ik geen Microsoft pc heb, ze hebben toen zelf opgehangen..

Is al de tweede keer dat ze bellen. Zeer storend, wetende dat het ze ongetwijfeld lukt mensen te bedonderen..

Tom Emmelot

Gister gebeld door de zogenaamde MS boy’s eerst een die ging uitleggen dat ze logs ontvangen dat ik een virus heb, wist gelijk wat er speelde dus heb alles gedaan wat ze wilden, maar me voorgedaan als vrij dom en slecht horend. Toen ik akkoord ging met hun hulp werd ik doorgeschakeld naar een ander persoon, die wilde dat ik de PC aanzette en eventvwr wilde starten, nou dat heb ff geduurd voor dat ik dat op het scherm had, zijn internationale spel alfabet was niet ok en ik hoorde het niet goed….. Uiteindelijk kwamen we bij de logboeken en vroeg hij of ik al die waarschuwingen zag, nou dat kwam door het virus natuurlijk!!!! Nou om mij te helpen moest ik anydesk downloaden, had ook teamviewer kunnen zijn natuurlijk, nou dat heeft ie ook wel 10 keer opnieuw moeten spellen…..
Toen moest ik natuurlijk de ID gaan opnoemen, en bij het 2 de cijfer ben ik hem in alle Engelse scheldwoorden die ik ken, duidelijk gemaakt wat ik van hem vond en toen dus ongeveer na een kwartier de hoorn op de haak gegooid zodat hun telefoonrekening lekker hoog zou uitvallen. Die dachten dus beet te hebben, helaas voor hun ben ik al tester voor Trend Micro sinds 1998 en doe dat nog steeds en weet dus ook dat MS nooit belt!! Als ze zouden willen dat er geen virussen op je PC komen, zouden ze Windows Defender een stuk beter moeten maken! Maar tegen dit kun je alleen door mensen te waarschuwen de criminelen buiten de deur houden! Voor een leek komen ze denk ik vrij goed over en als je alleen hier op deze site kijkt hoeveel mensen ze bellen halen ze dus nog steeds een aantal mensen over om zich wel te laten (helpen) neppen! Groetjes Tom

Peter

Zojuist gebeld door 06251251265 met een soort gelijk verhaal. Ik heb vrij snel het gesprek afgebroken, maar vroeg me af of ik het nummer kan doorgeven aan een instantie of politie?

Irene

Ik ben vandaag ook gebeld, heeft iemand ervaring met aangifte doen of heeft dat geen zin?

carlo

Vandaag 2x gebeld door een slecht engels sprekende dame, of ik achter de pc wil gaan zitten, ze zei van microsoft te zijn en dat mijn pc binnen een paar dagen zou crashen omdat een hacker het over zou hebben genomen, ik moest dirict naar mijn pc gaan en zeggen wat zei tegen me zei.
Ik vertrouwde het niet en zei tegen haar dat het niet nodig is en heb toen opgehangen. Hopenlijk wordt ik niet meer gebeld, ik schrok wel even!

Giel

Vandaag ben ik ook verblijd met een anoniem telefoontje van ‘onze Indiase/Pakistaanse vriend’ van Microsoft. Hij belde vanuit Californië met de mededeling dat mijn computer allerlei virussen aan het binnenhalen is en of ik er even achter wilde gaan zitten, zodat wij samen het probleem konden oplossen.
Ik heb hem verteld dat ik dit met opzet doe, omdat ik een Hacker ben. Of hij zelf even achter zijn computer wilde kruipen en mij het reg.nummer wilde geven, zodat ik een paar virussen naar hem zou kunnen uploaden.
Hij antwoordde met ‘Tuut, Tuut, Tuut’.
Klusje geklaard. 🙂

Yvonne

Ik wordt de laatste tijd vaak op mijn mobiele telefoon gebeld, door een nummer uit Tunesie. Deze negeer ik ik ook.
Maar zojuist werd ik gebeld op mijn vaste huisnummer en begin er nu echt genoeg van te krijgen. Er stond geen nummer vermeld. Deze gast sprak ook met een of Indiaas/Pakistaans accent en viel meteen met de deur in huis, dat hij belde voor mijn computer.
Meteen heb ik gezegd “No, I don’t trust you!” en heb opgehangen. ‘k Krijg werkelijk kotsneigingen door die gasten.
Dus bij deze, ze zijn behoorlijk actief!

Susanne

Vandaag was het al de 2e keer dat ik gebeld werd door een dame(inderdaad met een accent) met de tekst dat ze van Microsoft zou zijn.
Nog voor ze haar verhaaltje af kon gaan steken heb ik opgehangen met de tekst “geen interesse, bye”
Zo langzamerhand gaat het echt irritant worden, ik heb bewust een geheim telefoonnummer om dit soort gedoe te voorkomen en toch weten ze mijn nummer.

Anne

Vanochtend werd ik op mijn mobiele telefoon gebeld door +587862034833 (Venezuela). En vorige week al op mijn vaste lijn (door een erg slecht engels sprekende (Indiase?) heer. Duidelijk gemaakt dat ik geen interesse heb in hun wauwelende onzin. Heb de verbinding verbroken. Volgende keer ben ik -denk ik- iets minder vriendelijk 🙂

BG

13-01-2017
Vandaag gebeld door een geautomatiseerde stem “van Microsoft”. (prive nummer) Na mijn stemreactie kreeg ik een engels sprekende aan de telefoon met een indiaas accent, ze wisten verdomd veel. Mijn computer zou virussen verspreiden. Teamviewer werd geïnstalleerd en er werden een aantal dingen laten zien in fouten log en virusscanner compatabiliteit. er werd een ‘ping’ op mijn connectie uitgevoerd! vervolgens werden dingen op een rijtje gezet wat ik zou moeten doen: c. cleaner, avg webtuner, warranty services. vervolgens zouden ze mijn ID controleren met online bank account en daarop heb ik afgesloten. Teamviewer uninstalled en viruscanners gedraaid.
Zit me toch niet helemaal lekker. Ga alles nalopen.
Achteraf vreselijk stom om dat zomaar te geloven

Sharamoharry

Tja, vandaag ook een Engelstalig telefoontje gehad.(17-01-2017 12:30)
Computer zou vol virussen zitten die mega veel phishing mails zou versturen.
Dit was bij Microsoft opgemerkt, en hij zou wel ff helpen mij door het proces te loodsen om het probleem te verhelpen.
I don’t belive you, en heb de hoorn er opgelegd, ik adviseer iedereen hetzelfde te doen.

EJL

Vandaag ben ik ook gebeld door een engels sprekende dame die aangeeft voor Microsoft te werken en dan kan bevestigen via je unieke computercode CLSID. Daarna vragen ze via je dos exe box eventvwr te starten zodat alle fout codes boven water komen. GELOOF HIER NIET IN. Microsoft belt je niet persoonlijk. Het telefoonnummer dat is gebruikt: 08588801362

Henk

Al diverse malen gebeld door een onbekend nr. telkens door Microsoft zo als zij zeggen. als ik dit hoor zeg ik meestal heel goor fuck youre Mother not my en hang dan op. Vandaag werd ik weer gebeld door een onbekend nr. Ja hoor weer Microsoft,
Heb de juffrouw uit laten praten, daar op gevraagd waar ze vandaan belt Oh I.m colling from the microsoft office o.k zij ik you colling now whit the police department Amsterdam. Oeps direct verbroken.

Wolter

Prive telefoon ging is een geheim nummer dus ik pak op. Duurt ff vreemde verbinding en dan na mijn stemreactie kreeg ik een Engels sprekende dame aan de telefoon met een (zwaar) Indiaas accent aan de telefoon, Mijn Microsoft computer zou virussen verspreiden en kwaadaardige malware* hebben. Waarop ik reageer dat ik geen Microsoft OS gebruik en ik direct zonder pardon ophang! De hufters wat denken ze wel niet…. Voelde meteen al dat het niet klopte en Microsoft neemt NOOIT contact met klanten op zelfs niet als je ze tracht te bereiken 😉

(*Malware is elke software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot computersystemen zoals laptops/tablets/smartphones/desktops. Het woord is een samentrekking van het Engelse malicious software (kwaadaardige software, soms schadelijke software). Malware veronderstelt kwade opzet. Software waarmee geen kwaad wordt beoogd, valt hier dus niet onder).

Wolter

Oohh ja bijna vergeten ik werd gebeld door dit nummer: 020 3444693

volgens google is dit nummer van:

Van A Zon-brouwer
Esplanade de Meer 141
1098 WJ Amsterdam

Na het bellen met dit nummer (zelf even mijn nummer herkenning uitgezet met mijn mobiel kreeg ik geen contact maar een ingesprekstoon.

Stop phone phishing NOW aangifte doen heeft in mijn ogen geen zin kan niet online voor phishing en je moet naar het politie bureau. Stelletje sukkels daar dat je dit niet simpel/eenvoudig online kunt melden. Heb nu echt geen tijd om een paar uur te gaan wachten op het politie bureau voordat iemand eens administratief 6 zinnen op papier zet en vervolgens aangeeft er niet iets aan te kunnen doen. @Politie maak dit soort aangiftes eenvoudiger dan ontvangen jullie er vast veel meer en kunnen jullie wellicht een trend ontdekken en een of meerdere phishing netwerk(en) oprollen. Gooi er gewoon een data analist op los.

Henk

Wij zijn vandaag ook gebeld, en zo te zien zijn er deze maand meer mensen op deze manier lastiggevallen.

Kees

Zojuist melding bij Politie gedaan via:
https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=e687be94-aae7-4e84-a489-389924b8a887
en een bevestiging gekregen van ontvangst met referentie nummer.
Dit duurde niet lang, maar let op, als je te lang bezig bent (enkele minuten) of afgeleid wordt dan wordt je zojuist ingevoerde tekst gewist. Dit is te verhelpen tijdens typen de tekst met Ctrl/A (selecteren) en Ctrl/C (kopieren) en later eventueel met Ctrl/V te plakken.

chris

vandaag anoniem door een vrouw (engels sprekend leek op iemand uit india) gebeld die microsoft zei te vertegenwoordigen. Ze zei dat ze me kon helpen omdat ik zonder het weten veel en illegaal aan het downloaden ben. Ik zou virussen kunnen krijgen op de PC. Ze zei dat ik de PC moest opstarten en toen ik zei dat niet te willen doen verbrak ze meteen de verbinding.

Shufai

Ben vandaag op m’n vaste lijn gebeld door zo’n Microsoft engelssprekende Indiase. Ik deed alsof ik er intrapte, halverwege ons gesprek zei ik:”I know what you’re trying to do, so go and take a hike! And on your way, go fuck yourself” (oepsss. . . . ), Ik hing gelijk op (hehe).

Christel Hataney

Ik ben zojuist gebeld geworden (10-2-2017) door een slecht sprekende engelse vrouw. Dat ze belde vanuit microsoft. En dat er virussen op mijn computer waren. En ik meteen achter mijn computer moest gaan zitten. Ik deed alsof ik haar niet verstond. En begon wat door te vragen. Van wie ze belde en ze hamerde erop dat ze van microsoft Was. En ze meldingen op haar computer kreeg dat wij virussen hadden op onze computer. Ik zei tegen haar dat ze heel slecht verstaanbaar Was. En opeens kreeg ik een man aan de telefoon. Die hetzelfde verhaal ophield als de vrouw. En of ik direct achter de computer kon gaan zitten. Ik melde dat ik daar geen tijd voor Had. En heb opgehangen. Even daarna ging weer de huistelefoon. Maar ik heb niet meer opgenomen.

G van der Veen

Ben vanmorgen 2x gebeld door een nummer wat uit Amersfoort e.o. lijkt te komen 0332589640, de eerste (11.50 uur) keer was ik niet thuis, toen werd er rond 12.30 uur weer gebeld met dat nummer, eerst werd er niets gezegd, na roepen van mijn kant hoorde ik in heel slecht engels iets over Windows! Ik wist toen al hoe laat het was, het is uitgebreid op tv geweest! Ik heb hem gezegd dat hij kon opzouten met die oplichterspraktijken (dit verstond hij niet!) en heb toen het contact verbroken! Mijn zus woont 500 meter bij me vandaan en is vanmorgen om 9.30 uur gebeld met exact hetzelfde nummer, bij haar werd niets gezegd, dus zei heeft meteen de verbinding verbroken! Wij wonen in Rotterdam Noord

G van der Veen

Net weer gebeld om 13.50 uur met hetzelfde nummer (0332589640) maar nu met 013 ervoor, werd weer met een sterk Indiaas accent gesproken!

Co zevenbergen

Vanmorgen om half 10 gebeld met het nummer 0332589640 het was een slechte verbinding dus heb de verbinding verbroken.Dit is een Nederlands nummer maar wel door buitenlandse oplichters praktijk gerund.Nu net word ik weer door het zelfde nummer gebeld alleen nu met 013 er nog voor.De man sprak zeer gebrekkig Engels en had het over Windows dus heb weer gelijk de verbinding verbroken.Dus ze zijn nu ook al bezig met Nederlandse nummers dus wees gewaarschuwd.

O Ossendrijver

Ben vanmorgen gebeld door een slecht sprekende mevrouw in het engels over windows,ik zij No en er werd direct opgehangen.

P.A. Rondaan - Rondaan Dienstverlening

Ook ik ben vanmorgen gebeld door een dame en heer met een Chinees accent die qua volume bijna niet te verstaan waren.. Zij deden zich voor als medewerkers van Microsoft.
Ze gaven aan dat mijn computer vreemde signalen uitstuurde wat duide op een gehackte computer.

Mij werd geïnstrueerd om meteen Teamviewer te downloaden en te installeren.
Hierna heb ik de lijn verbroken.

Jammer genoeg geen telefoonnummer..

dobie de wit

Ook ik vanmorgen om 11:30, Sir i colling from Microsoft, Anwoord “dag hoor”Gelijk opgehangen had hij nu nog Nederlands gesproken dan had ik hem nog aanbehoort.

B.

Ook net gebeld, zaterdagochtend 08.15!!!! wat een tijdstip, nummerherkenning niet beschikbaar stond er. ‘Calling from Microsoft about your computer’. Gelijk opgehangen. Als Microsoft al belt zal dat zeker in het Nederlands zijn, ken genoeg mensen die daar werken

Dennis

Ben ook net gebeld om 8:15 uur, nummer onbekend (privenummer) door een Engels sprekende man met Indiaas accent. Hij had gezien dat ik microsoft en wifi gebruikte (JA, dat doet bijna iedereen) en toen heb ik direct opgehangen omdat ik al vaker waarschuwingen heb gekregen. Ik dacht direct aan mijn wachtwoorden veranderen maar dat lijkt mij niet nodig omdat ik geen informatie heb gegeven. Mijn telefoonnummer is namelijk geheim en kan dus toch door random te bellen gevonden worden.

Bas

00442032172852

Rukkers belde weer eens, was de 2x deze maand.
Dit moet toch echt eens internationaal aangepakt worden.

Henk

net gebeld 11:25 door een vrouw uit Maleisië zgn. micrososftbeller. niet verder op in gegaan en opgehangen. +60320870123

Ciska

Vanochtend om 9.00 gebeld door ene Jenny van Microsoft, heb de hoorn er gelijk opgegooid. Ik woon in de omgeving van Rotterdam.

Saar

Net gebeld door een indiaas mannetje die Engels spreekt. Hij wou dat ik naar mijn laptop zou lopen en iets zou installeren omdat ik een virus in mn laptop heb. Heb gelijk opgehangen en werd daarna gelijk opnieuw gebeld.

Ron

Ben gebeld door een dame met de mededeling dat mijn laptop gevaar loopt, gezegd dat ik niet geintresseerd was maar bleef door zeuren daarna heb ik opgehangen. Ik denk dat dit de 5e of 6e keer is in een jaar tijd. Er wordt gebeld met een anoniem nummer.

Diana

Wij worden al heel lang regelmatig gebeld door iemand die zegt heb je een Microsoft computer, in het Engels. Maar ons nr is geheim en het nr waarmee gebeld wordt is anoniem. Heel vervelend! Blijkbaar kun je er niets aan doen. Hopelijk houdt het weer even op voorlopig.

margreet

Zonet gebeld door iemand die zegt van microsoft te zijn.
Hij vroeg of het oke was in heel slecht engels en ik zei meteen dat het NIET oke was.
Na 2 keer dat te hebben gevraagd heeft hij de verbinding verbroken.
Belde niet onder nummer maar onder prive dus ze gaan steeds iets verder.
Zelf heb ik net als Diana een geheim nummer.

Trudy

22-4-17 – 12.10 uur : Ja hoor, ook wij zijn 10 min. geleden gebeld, door meneer met Ind. accent. Van Microsoft, zei hij. Toen mijn man zei: “telefoonphishing”…hing ie meteen op. In display stond”privenummer”.

Trudy

Vandaag voor de tweede keer gebeld. Om 16.00 uur. Nu door een vrouw. 2x op één dag….toeval?

Bur

Ik werd vandaag gebeld door engels sprekende pakistaan accent hij zij ook over computer en al heb gelijk opgehangen ik wist dit niet ben meteen gaan zoeken op internet kwam dit tegen..

chris

Vandaag werd ik gebeld door Jack van Microsoft, met een telefoonnummer uit Hengelo 074 525 8599. Deze engels sprekende Indiër/Pakistaan wilde info over mij Microsoft computer. Toen ik hem vertelde dat ik helemaal niet over een computer beschik, kwam hij met de mededeling dat deze geblokt zou worden en hij hing op….

Bas

Zojuist werd ik gebeld, namens Microsoft, er was spyware aangetroffen, bla bla…of ik achter de computer zat want dan kon hij mij technische ondersteuning geven.. anders zou er wel een probleem ontstaan door die hackers. Hij sprak goed Engels. Wel met een accent, goed mogelijk dat dit uit indie of Pakistan kwam. Op telefoonscherm stonden paar gemiste oproepen met opmerking buiten bereik, blijkbaar afgeschermd nummer.. hopelijkgaan ze niet blijven bellen. Ps we hebben een geheim nummer

Nanda

Net gebeld door John Smith namens Microsoft op mijn vaste lijn.
Afgekapt met de woorden; Stick it in your ass.
Niet netjes, dat weet ik.
Heb geheim (niet opvraagbaar en geen vermelding) telefoonnummer.

Hanna

IK ben ook gebeld door deze oplichters. Ik was op dat moment alleen thuis, en ik ben pas 13 jaar dus ja… Maar ik ben een uitblinker op het gebied van Engels en ik stonk er niet in. Ik werd gebeld door een slecht Engels sprekende man. Hij zei dat hij een medewerker van Windows was. Eerst vroeg hij of ik Engels wilde spreken, of mijn ouders er waren, of mijn moeder er was, maar ik zei dat die er niet waren. Hij vroeg toen of iemand hier een computer had. Ik zei dat dat niet zo was. Of we dan een Mac of ander iets hadden, vroeg hij. Ik zei weer nee. Hij zei dat hij dit zou noteren en aan zijn zogenaamde Microsoft collega’s vertellen. Ze hadden eerder gebeld, dus ik vroeg of ze hiermee wilden stoppen omdat mijn ouders er gek van werden. Ze ontkenden eerder te hebben gebeld. Ik heb navraag gedaan bij mijn vader, die zei dat ze eerder hadden gebeld en dat hij bij het eerste Engelse woord al met ‘vlieg naar de hel’ had gereageerd en had opgehangen. Dit was meerdere keren. Hopelijk stoppen ze nu nu ze weten dat we hier ‘geen computer hebben’, anders zal ik wel zeggen dat ik de eerstvolgende keer contact zoek met de politie. Hopelijk schrikt dat deze sukkels af.

Stefan

Vandaag door prive nr. Gebeld door ene michael williams van microsoft. Het klonk als imands met een indiaas accent. Hij zei voor microsoft te werken. Hij vroeg mij om de computer op te starten. Heb hem gevraagd welke, omdat ik er geen een heb ?. Heb hem verteld dat ik alleen een tablet had en dat ie de t*fus kon krijgen en nog wat verontrustende verwensingen gedaan in het nederlands en engels. Daarna heb ik hem nog wel een fijne dag toegewenst.

Danny

Ook vandaag gebeld door een slecht engels sprekende man. Klonk als iemand uit India/ Pakistan.

Als ik het mij goed herinner een telefoonnummer dat start met 0044.
Meteen opgehangen. Was alweer de tweede keer deze week.

Cor

Vanmiddag werd ik ook gebeld door ook een slecht engels sprekende man, over een zogenaamd security probleem, helaas voor hun kon ik deze truc.
Heb na gevraagd te hebben met wie ik sprak, want dat was in eerste instantie niet duidelijk, te horen gekregen dat hij van Microsoft was, waarop ik direct opgehangen heb.
Het telefoonnummer waar ik door gebeld ben heb ik nog even geprobeerd op te zoeken, maar kreeg geen resultaten. Ik heb echter wel het nummer, dat was 001287610351
Ik hoop dat de volgende die op dit nr zoekt hier terecht komt….

sil -

Ze bellen nu ook met nummer onbekend, hier net en gewoon gezegd dat het bullshit was en opgehangen

Yvonne

Vandaag 7x gebeld door 48040000968537. Toch maar een keer opgenomen en jawel een man met een Pakistaans- achtig accent meldde zich als microsoft-officer met een ontzettend Amerikaans klinkende naam. Mijn pc of tablet zou signalen hebben uitgezonden die hij kon verhelpen. Na zijn inleidend verhaal vond ik het wel even leuk om te zeggen dat dat heel vreemd was aangezien ik geen pc of tablet had ( very odd). Daarop ontstak de man in woede vanwege ‘ lying to a microsoft officer”??. Ik stelde voor dat hij de politie maar moest bellen. ” I am going to shut down your computer”, schreeuwde hij, daar nog wat doodsbedreigingen aan toevoegend……pfffffff, vermoeiend zeg en dat op je vrije dag.

Anna

Wordt nu al maanden lang lastig gevallen op mijn vaste lijn met dergelijke telefoontjes zogenaamd van Windows, meestal ’s middags rond 16 uur, soms van +44, vandaag kwam het van dit nummer +61139123667 (Maleisië?) is hier echt niks tegen te doen, het is echt vervelend.

Wim

Vandaag waren wij aan de beurt. Rond 14:00 werden we gebeld op de vaste door een redelijk goed Engels sprekende Indiër / Pakistaan. We zouden veel virussen downloaden. Of we achter de computer wilden gaan zitten enz. enz. Mijn dochter heeft de telefoon toen maar opgelegd, helaas.
Ikzelf zou heel ver zijn meegegaan, uiteraard zonder ook maar iets prijs te geven. Laat hun telefoonrekening maar oplopen. Ook een goed idee is zeggen: “One moment, please” vervolgens de “mute” knop indrukken en de telefoon wegleggen zonder de verbinding te verbreken. Over een half uur luisteren we weer wel eens of ze er nog zijn.

Julie de Bruin

Net door wat klonk als een indiase vrouw gebeld. Ze had het over microsoft terwijl we hier alleen apple hebben, toen ik zei dat ik geen hulp nodig had en niet meer gebeld wilde worden zei zei: Go to hell. Het nummer: 441524778187

Demi

Ik werd rond 9 uur gebeld door een of andere engels sprekende man en kwam gelijk aanzetten met het feit dat er een probleem was met mijn computer. Of hij zei dat hij van microsoft was is mij even ontschoten omdat ik de eerste helft niet verstond omdat ik nederlandstalig verwachtte.
Mijn telefoon gaf namelijk aan dat het nummer uit Rotterdam kwam.
Ik heb vrijwel direct in het engels gezegd dat ik er niks van begreep en toen opgehangen. Helaas kan ik niet vinden hoe ik het nummer kan blokkeren.
Dit is het nummer: +31 10 467 6257

Marisca

Vanaf 13 mei word ik dagelijks wel 6 a 7 x gebeld en in beeld verschijnt dan géén melding. Dus geen nummer. Het klonk als een Chinese dame die Engels praat. Meerdere malen gezegd dat ze mij niet moeten bellen daarna niet meer opgepakt…. Nu wordt ik telkens gebeld door nr 00442030510988 en dat is een buitenlandse man die Engels spreekt maar wederom met hetzelfde verhaal… Erg irritant.

Miranda

Al een aantal dagen word ik rond 13 uur gebeld door een buitenlandse vrouw die gebrekkig engels praat , ze begint dan over microsoft.
Ik hang dan maar op maar vind dit uiterst irritant
Ze belt anoniem

Cor

En ja hoor vandaag was het weer zover, weer een slecht Engels sprekende man zei direct dat ie van Microsoft was. Gezegd dat het bullshit was en opgehangen. Ook mijn buurvrouw is al een aantal keer gebeld…. gelukkig was die ook slim genoeg….

John

Vandaag 2 x gebeld door de “Microsoft Helpdesk” ivm met veiligheidsproblemen, door een gebrekkig Engels sprekende Indiase man. Het gebruikte telefoonnummer: 00325338245

Mijn eerste afwijzing was blijkbaar niet duidelijk genoeg…de tweede duidelijk wel. Ze hebben opgehangen

Henk Karperien

Ook ik werd vandaag gebeld door een Engels sprekende vrouw die door het achtergrond lawaai slecht verstaanbaar was.
Toen ze begon over de computer aangegeven heb ik de verbinding verbroken. Ze was toch te slecht te verstaan om verder te praten.

Tanja

Ook ik ben net gebeld door een slecht (verstaanbare) Engels sprekende dame. Gelukkig al wel eens gehoord van deze telefoontjes. Volgens haar kon Microsoft zien dat ik veel virussen op de computer heb zitten. Ik moest wat intypen op de computer en dan konden zij het nummer van de computer geven om te laten zien dat het echt was. Ik kreeg toen een man, Dave aan de telefoon (net zo slecht in Engels). Toen ik niet mee wilde werken zei hij dat hij dat hij mijn Microsoft ging stop zetten, de politie ging bellen en dat ik een hacker ben. Ik heb gezegd dat hij dat moest doen maar ze zijn nog niet geweest :-). Was trouwens anoniem gebeld.

Jeannet

Zojuist gebeld. Na 2 zinnen slecht Engels opgehangen en gekeken of ik hier iets over op internet kon vinden. Ja dus, wat een narigheid. Het was overigens een 06 nummer. Ik heb het terug gebeld en krijg dan de mededeling dat het om een niet bestaand nummer gaat.

Henk Karperien

Werd gisteren ook voor de tweede keer gebeld. Onbekend nummer. Heb direct de verbinding verbroken.

Martin

Zojuist ook gebeld door een gebrekkig sprekende meneer (Indiaas accent) vanuit landnummer 0046 (Zweden). Hij zei: “You have a problem with your computer”. Ik antwoordde: “Yes, I know! This morning your colleague called me about it and he fixed it for me!” Toen was het even stil. Hij zei nog: “We fixed it already for you?” Ik weer héél blij: “YES!! He fixed it and the computer works SUPER now! Thanks a lot!” Hij antwoordde: “I am happy for you.” en hing op.

Adisen

Eerder en vandaag telefoon gehad van zogenaamd Microsoft, i.v.m. ‘meldingen vanuit mijn computer’ dat er iets met ermee mis zou zijn. Men lepelde een heel lang CLSID op en ik werd doorverbonden met een ‘level 5’ medewerker ‘James’. Toen ik meldde dat ik een iMac heb, werd de verbinding meteen verbroken na een uitermate verbaasde reactie ‘of ik ’t wel zeker wist’. Ik had al aangegeven eigenlijk niet gediend te zijn van dit soort telefoontjes, maar dat hielp niet. Was wel benieuwd naar de onzin, eigenlijk. Het (Indiaas aandoende) Engels dat gesproken werd was niet al te slecht, maar niet goed verstaanbaar, en er waren op de achtergrond veel stemmen van het callcenter die de verstaanbaarheid sterk negatief beïnvloedden.

Dee Dee

Ik word al weken gebeld door die lui. Ik word er strontziek van. Dan bellen ze zogenaamd weer uit USA, dan weer uit UK, dan Tsjechië en vandaag uit Amsterdam. Ze gebruiken een vpm browser om het land te veranderen. Die telefoonnummers worden dan vanzelf gegenereerd, ze bestaan niet eens. Kan dit ooit ophouden, ik heb geen zin om nog 30 jaar lang bijna elke dag gebeld te worden en voor niets moeten opstaan om de telefoon op te nemen.

JeeDee

vandaag gebeld door 0488442780. Nederlands netnummer, maar kreeg een Engels sprekende man met inderdaad Indiaans/Pakistaans accent die belt namens ‘Windows Security’.
Dat er veel verdachte berichten vanaf mijn computer verstuurd zouden zijn. En hij wilde een paar vragen stellen. Gevraagd of ik zijn Microsoft ID mocht noteren ter controle. Dat kon de beste man niet geven ivm ‘security’ en ‘company policy’ :-).
Gevraagd of hij wist naar welk land hij belde: ‘I am calling from California USA’. Mijn vraag 3-4 x herhaald maar steeds ‘California USA’. Ook 3-4 keer gemeld dat ik niet gediend was van hackers en pishing. Maar meneer bleef te rustig en hing helaas niet op, hij bleef maar aandringen dat ik naar zijn verhaal moest luisteren……
Nadat ik de verbinding verbroken heb, blijkt 0488442780 een snackbar te zijn in Opheusden…..
Ze weten zich helaas ook al te verschuilen met al bestaande Nederlandse netnummers 🙁

Patricia

Typisch dat dit nu al jaren aanhoudt. Vandaag ook gebeld. Telefoonnummer helaas niet gezien. Het blijft ze toch wat opleveren. Ik herhaal even een link van iemand die deze al eerder heeft gepost om digitaal aangifte te kunnen doen. https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=e687be94-aae7-4e84-a489-389924b8a887

Wim

Vanmorgen belde een Engels sprekende man van nummer: 009734985221. Onderwerp: computer. Veel lawaai op de achtergrond. Meteen het gesprek afgebroken.

Cok

Vanmiddag gebeld door een slecht Engels sprekende dame . Onderwerp Microsoft. Meteen afgebroken. Geen nummerherkenning aan staan.

Renate

Vanmorgen gebeld door de beruchte Microsoft. Telefoongesprek in het Engels, maar via een 06 nummer. 06 – 98574587
Ze worden steeds slimmer…

Ton

Op 20 september jl. gebeld door een manspersoon die slecht Engels sprak en zich uitgaf als medewerker van Microsoft. Het nummer waarmee hij belde was 06-98574587.
Gesprek direct verbroken.

Rens

Op 25 sept 3x gebeld 2x door een man en 1x door een vrouw, nr uit Rotterdam. Aziatisch engels en deden zich, zoals ik vaak hierboven heb gelezen, als Microsoft medewerkers voor. Bleven aandringen dat ze konden zien dat er op mijn IP adres virussen werden gedownload. Niets mee gedaan uiteraard.

Rens

Weer gebeld, nu aangifte gedaan via bovenstaande link. Hopelijk draagt het bij tot het stoppen van dit soort acties.

Van der schaaf

Ook ik ben deze week 2x gebeld door “microsoft”, erg irritant en idd slecht Engelssprekende “medewerkers”.
Het eerste nummer was 0032104705198 en het 2e 0041765656471

Henk

Ben afgelopen week twee keer gebeld door een Engelstalige man die zich voor iemand van Microsoft uitgaf. Aangegeven dat het oplichters waren waarna de verbinding werd verbroken

Rob

Zojuist gebeld door een vrouw met indiaas / pakistaans accent. Telefoontje kwam van ver. Gelijk met stemverheffing gezegd “do you think I’m stupid” waarna de verbinding werd verbroken.

bierens - Van der Werff b.v.

Word zeker 3 x per week gebeld door zelfde Microsoft hackers. Omdat wij er horend dol van worden maken we er nu een sport van om hen zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Zodra ze zich aan jou gaan irriteren word je 2 weken niet gebeld en heb je zelf ook nog een pretje!!!

lachmeisje

In de afgelopen jaren op mijn werk al meerdere mensen van deze ‘fanclub’ gesproken. Elke keer vertel ik dat ze met een bedrijf telefoneren en dat ik de receptioniste ben. Meerdere keren werd er dan meteen opgehangen, vandaag echter niet. Vandaag was het “o, but this is about your personal computer…’ gezegd dat ik erg verbaasd ben omdat ik niet thuis ben… ‘o then i will call you tonight.’ Gezegd dat als hij dat deed, hij doorverbonden werd naar de politie en daarna opgehangen. Ik ben benieuwd………………………

Henk

Ik stond waarschijnlijk weer boven aan hun bellijstje want vandaag al weer twee keer gebeld.

tim - SD SIGN

Ben meerdere malen gebeld slecht Engels sprekende mevr\man met (Indiaas?)accent. Aan de telefoon. Bellen op de vaste lijn. Ik heb iedere keer gezegd dat ik geen Engels spreek en leg daarna de telefoon neer. Ze blijven het proberen.

S. van Dam-Kampstra

Haha, vandaag 18-11-2017 begint de flauwekul weer. Al weer twee maal gebeld op mijn vaste lijn, snap echt niet waar ze het vandaan halen. Oh in zeer gebrekkig engels IK bel U namens Microsoft. Zag een nummer uit Den Haag 0703220529 en aangezien er voor mij familie woont opgepakt.
Heb de jongeman die ik aan de telefoon had in alle toonaarden aangegeven dat Microsoft nooit belt en kreeg zelfs de vraag hoe ik aan die informatie kwam. Kan er niet eens iemand iets aan doen. Vraag me zo langzamerhand af of ik er niet beter aan doe mijn computer weg te gooien, mijn mobieltje onder water te houden en verder te leven met alleen nog maar een postduif op het balkon. Wie oh wie doet er wat aan. Voor mij als 72 jarige gebruik ik voor zover ik weet mijn computer goed, maar als er partijen zijn die ergens mijn gegevens opslaan en ze later weer doorverkopen voor een stukje gewin waar zijn we dan mee bezig. Microsoft is niet bereikbaar, haha we werken van maandag tot vrijdag. Slecht, slecht en nog eens slecht.

Henk

Vandaag meerdere keren gebeld door telnr +41 78 972 89 9, een gebrekkig engels sprekende indier die zei te bellen namen Microsoft Support uit Dublin. Omdat mij PC zoveel foutrapportages genereerde wilde hij mijn PC overnemen via TeamViewer. Dat heb ik maar geweigerd 🙂

W Fischer

Vandaag 2x gebeld met het nummer 0033533540796 en 0033570769273 allemaal microsoft phishing.
Voordeel van mijn telefoon provider is: dat ik land en netnummers kan blokkeren.

Jeremy Mulderij

Aangifte doen haalt niets uit.
Politie Amsterdam gooit je aangifte gewoon in de prullenbak

Helaas gebeurt het de ouderen in ons midden toch 🙁
https://www.facebook.com/jeremy.mulderij/posts/1527578377277722

N Tens

Gisteren en 4 keer en vandaag (het is nu 10:00) alweer 2 keer gebeld door allemaal nummers uit frankrijk. Doen zich voor als microsoft. Gisteren geprobeerd netjes af te wijzen, te schelden, niet op te nemen. Vanmorgen als laatste opgenomen en de hoorn gewoon naast me neer gelegd. Toen werd meteen opgehangen. Ze zullen vast weer bellen…

0033580979956
0033530070997
0033574662712
0033523250108
0033538374435
0033526236349

JP van Asselt

Ik ben vanmorgen rond 8:00 uur gebeld door nummer +33159781136
een engels sprekende man vertelde mij te bellen namens het Windows Technical Centrum. Ik heb direct no gezegd en opgehangen.
Ik vrees dat dit een poging was van telefoonphissing. Ik ga kijken hoe ik beste aangifte kan doen.

John S.

Net gebeld door een engels sprekende vrouw namens microsoft via nummer 0159756324. Gelijk opgehangen.

Marianne Baas

Vanmorgen alweer gebeld door een engelssprekende (met Indiaas accent) man. Er zou iets zijn met mijn Microsoft computer.Ben heel boos geworden en gezegd dat hij een eerlijk beroep moet kiezen. Aangegeven dat ik geen computer heb met Microsoft(wat ook zo is).Hij was op zoek naar een mevrouw en noemde mijn naam. Gezegd dat ik niet weet wie dat is. Vroeg naar mijn oude adres waar ik al ruim 8 jaar niet meer woon. Gezegd dat ik dat adres niet ken. Hij zou de gegevens verwijderen? Is het zinvol aangifte te doen?

M V/D Meer - Microsoft

Vandaag 7 feb 2018 gebeld door een slechte sprekende dame. Ik heb haar rustig het hele verhaal laten vertellen. Hierna aangegeven dat dit telefoontje gecontroleerd werd op herkomst. Om dat ik bij een organisatie werk die onderzoek doet naar deze manier van oplichting. (niet waar maar helpt wel ze schrikken en hangen meteen op). Nummer dat gebruikt werd was 073184446256982.

van Doorn

En zojuist ben ik ook gebeld. Door J.J. met een zwaar Indiaas accent. Hij belde van Microsoft over mijn computer. Heb gezegd dat het “scam”is en opgehangen. Het gebruikte nummer is 0038 2456945336

W. Keller

zojuist gebeld door nummer +41619593693 belde namens Microsoft, gelijk het nummer opgehangen, want immers Microsoft belt zelf de mensen niet. Dus u bent gewaarschuwd.

Marieke

Gedurende de hele week meerdere malen gebeld door 0033181244549, Windows Technical Services aldus Engels met Indiaas accent sprekende man. Er was iets mis met mijn Windows laptop en daardoor was hij in gevaar. Ik heb gezegd dat er geen enkel gevaar is voor mijn laptop behalve hij als ik in zijn leugens trap en toen heb ik opgehangen.

c

Vandaag gebeld vanuit nummer 0317424644.
Heb gezegt heb geen microsoft hoe komen jullie aan mijn nummer, niemand heeft dat nummer volgens mij is dit scam. Geef me maar uw naam en nummer dan bel ik straks om dit te controleren.
Natuurlijk heb ik niet gebeld maar hij ga me wel een naam en nummer. William Ghom. Thechnical department for Microsoft windows telefoon 02012549082. Dus wees gewaarschuwd wederom nieuwe nummers.
Kan ik dit nog ergens melden? Of aangifte doen?

Carlo

17 maart 2018 – 10:46 gebeld door een nummer dat Google niet kent, 081589652148, een engels sprekende man met india accent, mijn Windows computer zou errors naar hen verzonden hebben. Vroeg welke computer want hier hebben 5 mensen een computer, en hij vertelde dat dan 1 van de windows computer de errors verzonden heeft, maar bleef volhouden dat ik achter mijn windows computer moest gaan zitten en die aan moest zetten.
Ik vertelde hem dat dit gesprek opgenomen wordt, hij bevestigde dat het gesprek opgenomen wordt als lesmateriaal voor studenten, ik herhaalde dat ik het gesprek opnam, hij bevestigde dat en bleef zeuren dat ik achter mijn computer moest gaan zitten.
Heb de verbinding verbroken en nu alle webcams van alle laptops afgeplakt, je weet immers maar nooit, straks zit ik te telebankieren en kijken die gluiperds via de webcam mee welke pincode in op mijn e identifier intik !!

Freddy - Heineken

Ik wil graag anoniem blijven. Ik wordt de afgelopen weken dagelijks meermaals gebeld door diverse nummers startend met 0038, 0080, 0092, 0097, 0057. Allemaal slecht Engels en het klinkt als Indiaas. Iedere keer neem ik op en hang ik direct weer op. Ieder van deze nummers blokkeer ik. Lijkt me op termijn de enige methode om er vanaf te raken. Ik ontvang deze telefoontjes uitsluiten op de vaste telefoonlijn, en nooit mobiel.

Het zou een goede zaak zijn wanneer de telecomproviders icm de staat eens echt werk zou maken van deze praktijken. Het lijkt vrij eenvoudig deze irritante praktijken te staken door nummers te verzamelen en deze inkomend voor heel NL te blokkeren.

Nou, proost dan maar!

“Freddy”.

Neda Trumbic - Rino

Zij nu bellen mij 4 jaar en altijd Microsoft zeggen ik virus, moet dan computer kijken en dan test en ja virus en code ik doe dan code en dan virus weg maar ok dan ook 500 euro’s van mijn bank en nog ene keer 200 euro’s.

Antoine

Ben zojuist ook gebeld door een Indiaans sprekende dame die zogenaamd voor Microsoft Technical Services zou werken, vanuit Manchester UK. Tel nr 020-6563242. Volgens haar zijn hackers bezig te infiltreren in mijn PC. Ze vroeg het (unieke) CLSID te verifiëren met het nummer dat zij had en oplas. Ik ben er niet verder op doorgegaan en heb de verbinding verbroken. Ze belde nogmaals terug, maar weer verbroken.

Dassen

Gebeld door 0365478985 / 036-5478985 slecht sprekende engelse vrouw namens Microsoft dat er een probleem met mijn pc is.

tim

Altijd gebeld slecht Engels sprekende hindoe-vrouw\man namens Microsoft. Sinds vorige week gebeld slecht Engels sprekende hindoe-vrouw\man namens een financiering bureau.

Arjan

Ben vandaag ook gebeld door een Indisch klinkende man dat ik een probleem met mijn PC zou hebben. Net 2 nieuwe systemen en zat er voor. Ze vroegen of ik mijn pc aan wilde zetten? Ze zijn ronduit agressief en vasthoudend de supervisor werd er zelfs bij gehaald.
Dit is het nummer 0183583000, het lijkt op sommige bovenstaande nummers.

Verbeek

Vandaag gebeld door 007125606208, een persoon welke Engels sprak en zich uitgaf voor een medewerker van Microsoft, ene Gary.
Hem gezegd dat hij zijn eigen mensen maar moet belazeren en heb het gesprek beeindigd.

Harry Brands

Deze week twee keer gebeld, ook duidelijk Indias accent. Zeg direct; ” my windows are washed” en hangt zelf op.

Mishka

0032497183620 altijd maar bellen in Russisch ?

Sandra Hoedt

Vandaag gebeld door een onduidelijk verstaanbare vrouw, indiaas accent, vanuit Dublin. Ze heeft mijn voicemail ingesproken. Of ik de rekening wilde betalen die zij mij hebben verstuurd. Telefoonnummer: +35315251298.

Jan

Vandaag 3 keer gebeld door engels sprekende medewerker van Microsoft dat software niet in orde zou zijn. Heb gezegd dat alles in orde was en met duidelijk bye bye de hoorn neergelegd. Tel.nrs waren. 009378321481 _0018133414602. _ en 007722592409

Nelis

Heden 20 sept 2018 2 maal achtereen gebeld door engelstaligevrouw met – vermoedelijk indiaas – accent

de nummers van waaruit gebeld werd waren
002392489707 en
008032684056

Toe ik bij het eerste gesprek te horen kreeg dat microsoft aan de lijn was om een internetprobleem op te lossen heb ik meten neergelegd.

Na 30 sec werd ik door het andere nummer opgebeld ,het was dezelfde vrouw , met de vraag waarom ik had neergelegd. Opnieuw meteen de hoorn op de haak gelegd. Niets meer gehoord daarna.

Karel Nelis

Martin

Vergelijkbaar verhaal, opgehangen, nummer : 0017232165085, of beter omgezet misschien 0232165085 (nr. uit Frankrijk???)

Martin

Ronald

Helaas vandaag ook twee keer gebeld. Nummer anoniem, maar ik kreeg een ‘Indiaasachtige’ spreker aan de lijn die mij in het Engels probeerde te overtuigen van computerproblemen. Opgehangen!

C. Sais

De laatste 2 weken bijna dagelijks gebeld door dit schorem! Heel erg irritant. Uitschelden etc. lijkt niet te helpen want ze blijven proberen. Laatst genoteerde nummer is 0435789683

Henk

Is al even weer geleden dat ik werd gebeld. Heb de laatste keer alleen Nederlands gesproken waarop de verbinding direct werd verbroken.
Misschien een tip.

Paul

Ik ben gisteren benadert door iemand die zich uitgaf als medewerker van Microsoft (telefoon nr.: 093 980121) met de melding dat er problemen waren met mijn computer…..etc. etc. Sprak Engels met een Aziatische klank.
Heb direct afgelegd, is dit nu een corrupt nr.?
Vermoedelijk wel denk ik.

Tim

Alleen Nederlands spreken is de beste tip.

Henk 12 oktober, 2018
Is al even weer geleden dat ik werd gebeld. Heb de laatste keer alleen Nederlands gesproken waarop de verbinding direct werd verbroken.
Misschien een tip.

Lucy

In the last months I’m getting telephonecalls from Microsoft, that they want to help me with my computer because there are hackers trying to take over my computer.
The last call was from Jason Paul. He wants me to start my computer so that he can help me to make my computer safe.
He said that he was calling from the USA but he was calling from the Netherlands +31342473116. I think he himself wants to take over and tries to hack my computer.
Can you trace this criminal?

Joris

Vandaag werd ik gebeld door microsoft en vertelde dat er veel illegale activiteiten om mijn computer te zien zijn.de nummer die mij heeft gebeld is (0703971952). Hij komt zogenaamd van Las Vegas sprak een beetje Arabisch ( was te horen op achtergrond geluid, gebrekkig engels.(heb niks tegen die mensen) vroeg naar Computer licentie ID (#############etc) daarna vroeg hij ga naar log boeken (via cmd) en er waren (13,435) fouten en waarschuwingen. heel af en toe moest ik ja zeggen (is hartstikke dom natuurlijk) als laatst vroeg hij om naar een website te gaan via internet explorer om teamvieuwer te downloaden.(bezig met installatie) moest zijn partner ID intypen toen had ik in gedachten (is dit werkelijk wel wat hun normaal doen?) toen viel de telefoon uit en had daarna niks meer gehoord of was terug gebeld. iedereen maakt wel een grote fout waar je spijt aan hebt. ben gelukkig niet verder verholpen.

Mijn advies: zeg geen Ja tegen een onbekend persoon tijdens een telefonisch gesprek en zoek op internet als je ziet, hoort of heb gemerkt dat dit fraude, nep of oplichting is. hang op en geef het door aan andere zodat hun op de hoogte zijn van deze oplichting over Microsoft.

Lucy

Beste Joris,
Zo slim was ik wel dat ik hem niet heb laten meekijken in mijn computer. Ik heb alleen geprobeerd meer van hem te weten te komen en heb alleen zijn naam(vals?)en het telnr vanwaar hij belde en dat ook gemeld op de website https://www.fraudehelpdesk.nl/
Ik ben bang dat jouw beller nu intussen wel genoeg gegevens van jou heeft en misschien stiekem wat software of malware heeft geplaatst zodat vandaag of morgen je computer gehackt is.

Joris

Beste Lucy,
Het is al bijna 5 dagen verder. Heb nog niks gemerkt of gezien dat er iets gebeurd is op mijn computer. Heb onder tussen een schone herinstallatie gedaan op de computer om alle programmas te verwijderen. Momenteel neem alle mogelijk heden om regelmatig opschonen, defragmenteren, scannen en eventueel zoeken of er iets in het systeem is veranderd. Ik zal laten weten of er gevolgen zijn of informatie doorgeven van incidenten.

Jos Boeren

Zojuist gebeld, zelfde verhaal als iedereen hier. Nummer was 032122140140.

Bert

Ik krijg regelmatig telefoontjes van die mensen, minstens één keer per week.

Carola

Ik dacht dat deze telefoontjes inmiddels achterhaald waren maar net in 1,5 uur 3x gebeld vanaf 3 verschillende nummers dat er iets met mijn Windows aan de hand is!!! Heb in het Nederlands gezegd dat het oplichters zijn en ik niet eens Windows heb, en dan werd er opgehangen.
Het was 3x een man. De 1e 2x duidelijk dezelfde man de 3e keer een ander.
Nr’s:
003875221325 (12:37)
001875422867 (13:57)
009117116137 (14:04)

ann

Gisteren de hele dag plat gebeld met een zeer slecht sprekende dame die zich uit geeft dat ze van Microsoft zijn ,en er iets met mijn pc was.Dame in kwestie heb ik gezegd dat ik ze belt met de poltiestation.En dat ik de gesprekken opneem.Daarna was de verbinding gauw verbroken.Geen nummer gezien.Wel de belmenietlijn.be door gegeven,2 nummers van ons hier thuis.Gisteren nog 5x gebeld door een slecht sprekende lijkt wel indiaas man ,zelfde gezaag.Dan 2 uur mijn telefoon uitgetrokken en avonds weer in gedaan.En me zoon heeft toen opgenmen en een computerstem zei goodby.Dan vanmiddag weer aan de gang ,geen nummer en pak je op zeg je niks dan word er opgegooid.Wel vervellend.Ik woon in Belgie.

Bert

Tip!
Spreek alleen Nederlands, de verbinding wordt onmiddellijk beëindigd.

Gerben

Vandaag gebelt door een engels sprekende persoon (met sterk indiaas accent) die zich uitgeeft voor Daniel Williams van Microsoft en een praatje hield over mijn geinfecteerde computer. Hij zou in staat zijn het probleem voor mij op te lossen…
Niet op ingegaan, maar in plaats daarvan gevraagd naar een telefoonnummer en naam zodat ik hem terug kan bellen. Hierna werd de verbinding al snel verbroken.

Louella

Ik ben de afgelopen 2 weken constant gebeld, soms 3 4 keer per dag, allerlei nonsens tegen hun gezegd..vandaag ik heb verteld dat ik geen pc heb..hun antwoord is, O my god en hebben ze opgehangen.

Yvon

Ik ben vandaag ook gebeld door iemand die zich uitgaf als Daniel Williams van Microsoft. Tel nummer 00441604572409

Robert

Ook gehad
0702473238
0031702473238

Hilbert

Misschien een ideetje om eens een luchthoorn voor de microfoon van de telefoon te laten loeien. Met een beetje geluk is beller dan doof en dove mensen kunnen niet nogmaals bellen. Scheelt dus weer eentje. Als iedereen die wordt lastig gevallen door deze figuren dit zou doen, denk ik dat het relatief snel wordt opgelost. Medelijden met die oplichters heb ik in ieder geval niet. Als de wetgever het niet oplost, doe ik het zelf wel.

Carla

Net om 08.18 ook gebeld door nummer 06224655877. Typisch scamgedrag hallo? Toen geruis toen weer hallo? En in t gebrekkig engels zeggen dat ze van windows zijn.. dus kijk uit gaat nu ook met 06 nummers. Heb gelijk opgehangen en het nummer geblokkeerd.

oorthuis

Mij van de week overkomen Engelstalige vrouw met accent nummer 0034978355336 , zij wilde praten over problemen met mijn computer.
Ik heb gezegd dat ik haar niet kon verstaan en toen hing zij ineens op. Ik vertrouwde het helemaal niet!

Vilseledd

Zojuist ook gebeld door eentje, die zei in Harlem te zitten. Hij begon te schelden, toen ik vroeg, hoe hij wist dat mijn computer vol met virussen zat. Daarop antwoordde ik dat het wel vreemd was, dat een klantenservice begint te schelden, laat staan op een legitieme vraag. Daarna is hij nog 8 minuten doorgegaan met schelden. Ik vroeg hem, of hij in de gaten had, dat hij zo geen geld verdiende voor zijn ‘baas’. Het schelden ging door.

FB

Pas op voor dit telefonische bericht dat er een pakket voor je klaar ligt! Telefoonnummer is 0636210411

Willem Wouters

Ben vandaag door Microsoft oplichters gebeld vanaf telefoonnummer 06-39465393.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond