Deel dit artikel
-

Microsoft Edge browser laat oude technieken vallen

Microsofts nieuwe Edge-browser, die samen met Windows 10 wordt gelanceerd, zal een hoop technieken niet meer ondersteunen. Het bedrijf hoopt het bladerprogramma zo stabieler en veiliger te maken.

ActiveX, VBScript en Browser Helper Objects moeten wijken, omdat die in het verleden vaak door cybercriminelen werden gebruikt om ongewenste software te verspreiden.

ActiveX dateert zelfs uit 1996, maar is meer en meer op de achtergrond geraakt. Browser Helper Objects werd voornamelijk gebruikt om toolbars in Internet Explorer te installeren. Dat zal dus straks niet meer lukken.

Wie deze technieken nog steeds nodig heeft, kan straks nog steeds Internet Explorer gebruiken, maar die browser wordt niet meer verder ontwikkeld.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans Vogelsang

Ik ben hoofdredacteur van een e-magazine dat maandelijks met ruim 30 pagina’s onder nu bijna 8500 abonnees gratis wordt verspreid (zie http://www.indisch-centrum-denhaag.nl >> Menu >> Nieuwsbrieven). Hiervoor maak ik enorm veel gebruik van Google (normale versie en GEEN chrome), Google favorieten toolbar, waarop ik 36 snelkoppelingen heb staan en Google Earth. Windows 10 verandert van browser van IE naar Edge. Dit betekent dat Google NIET meer wordt ondersteund, hoewel je het nog wel kunt blijven gebruiken als je dat wilt. IK WIL DIE ONDERSTEUNING ECHTER WEL. Ik verwacht dat Google Earth, Maps enz. gewoon updates blijven ontvangen. Is het dan voor mij interessant om mijn huidige Windows 7 home premium 64 bit te vervangen door de nieuwe 10? Gaarne antwoord in duidelijke bewoordingen (ik heb geen verstand van computers, maar werk ermee voornamelijk in Office 2007 (voor mij altijd nog de gebruiksvriendelijkste versie) en maak veel gebruik van Google zoekmachines, dus graag antwoord in begrijpelijke bewoordingen. E-mail notificatie bij antwoord s.v.p.

hennie

Inderdaad mis ik ook door het updaten naar windows 10 en daardoor automatisch gebruik maak van Edge, in plaats van Explorer, de mogelijkheid de google toolbar te installeren. Dat vind ik heel jammer, want dat is een heel handig zoekinstrument. Ik begrijp niet waarom Microsoft dit heeft gedaan. Om competitieve reden? Kan ik nog terug naar de vorige versie van IE. Graag uw reactie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond