Deel dit artikel
-

Microsoft houdt rekening met sobere lancering XBox

Microsoft houdt er rekening mee dat de verkopen van de aanstaande spelcomputer XBox door de economische omstandigheden kunnen tegenvallen. De spelcomputer wordt eind dit jaar gelanceerd, en gaat dan meteen het gevecht aan met de nieuwe PlayStation van Sony.

Deze week had in Los Angeles de gamebeurs E3 moeten plaatsvinden, waar doorgaans nieuwe aankondigingen worden gedaan, maar die gaat niet door. In juli gaat Microsoft wel enkele nieuwe XBox games introduceren via een livestream.

De nieuwe XBox wordt momenteel volop getest, vertelt XBox baas Phil Spencer aan de BBC. En nog altijd is de planning om de spelcomputer ruim voor het kerstseizoen op de markt te brengen. Maar Microsoft realiseert zich ook dat gamers als gevolg van de coronacrisis minder geld zullen willen uitgeven. “Het gaat ons er niet om hoeveel exemplaren we dit jaar kunnen verkopen,” zegt Spencer.

Microsoft biedt gamers via het programma Xbox All Access consumenten overigens de mogelijkheid betalingen maandelijks af te lossen.

Daarnaast lopen de verkopen van spelcomputers doorgaans ook na de lancering nog jaren door. Microsoft en Sony wachten vaak jaren met de introductie van nieuwe modellen. De vijfde generatie PlayStation volgt de vierde generatie uit 2013 op. Tussendoor verschenen er hooguit enkele revisies en afgeleide producten als de PlayStation Slim. De derde generatie XBox verscheen eveneens in 2013 en nu pas is de vierde generatie aan de beurt.

De verkopen zouden overigens ook gewoon kunnen meevallen. Spencer wijst erop dat gaming het ook tijdens de kredietcrisis goed bleef doen.

Microsofts grootste rivaal zit dan ook niet stil. Op 11 juni presenteert Sony bijzonderheden over de PlayStation 5.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond