Deel dit artikel
-

Microsoft koppelt Passport aan creditcard

Passport zal als het aan Microsoft ligt binnenkort ook gebruikt kunnen worden voor online betalingen met een creditcard. Microsoft start hiervoor een samenwerking met ontwikkelaar van beveiligingssoftware Arcot Systems. Met de nieuwe toevoeging aan Passport zou misbruik van gestolen creditcards tegengegaan kunnen worden.

Passport is een systeem waarbij internetters alle persoonlijke gegevens op een plaats beheren. Het invoeren van een username en password is voldoende om op een site die gebruik maakt van Passport alle gegevens snel bij de hand te hebben. Een van de voordelen hiervan is dat het transacties kan versnellen en daarmee e-commerce kan ondersteunen. Volgens onderzoek van Gartner heeft Passport momenteel 14 miljoen gebruikers..

Arcot regelt voor banken en creditcardmaatschappijen een controle van de identiteit van de degene die online met een creditcard betaalt. Het bedrijf werkt voor ondermeer Visa en Mastercard. De bedoeling is dat eind dit jaar deze controle ook via Passport mogelijk is. Het invoeren van een username en password wordt daarmee voldoende om een creditcardbetaling te doen.

Volgens een analist, tegenover Zdnet , zou Passport met deze toevoeging aantrekkelijker worden voor zowel gebruikers als webwinkels. Van de gebruikers heeft slechts 14 procent zijn creditcardgegevens in Passport opgeslagen, voor een belangrijk deel uit angst voor onveiligheid van de dienst. Die angst kan nu gemakkelijker weggenomen worden door te wijzen op de controle en toestemming van banken en creditcardmaatschappijen bij betalingen. Voor e-tailers geldt dat het via Passport gemakkelijker wordt om de identiteit van de online koper te controleren. Dit zou gebruik van gestolen creditcards moeten tegengaan, aldus Microsoft.

De samenwerking van Arcot met Microsoft betekent overigens niet dat het bedrijf zich niet meer richt op andere standaarden dan Passport. Ceo Ram Varadarajan van Arcot vertelde dat zijn bedrijf wellicht ook de Liberty Alliance Project gaat ondersteunen, een initiatief dat vorig jaar van start ging en gericht is op het vinden van een standaard voor online authenticatie. De alliantie is opgezet door Sun Microsystems, aartsrivaal van Microsoft. In februari van dit jaar bleek dat beide partijen een samenwerking niet uitsluiten.

Deel dit bericht

9 Reacties

Wim Hollebrandse

Ik snap niet dat hierbij voorbijgegaan wordt aan het feit dat inbreken op Hotmail accounts nu voor fraudeurs wel heel aantrekkelijk wordt. En passwords van Hotmail gebruikers achterhalen door simpelweg te proberen en de 'secret question' te beantwoorden is niet echt moeilijk. Mede doordat een hoop mensen verschrikkelijk onnozel zijn en passwords als 'secret', 'password' etc. gebruiken. Kortom, credit-card fraude wordt hierdoor m.i. alleen maar gemakkelijker.

Martijn

In één woord: LEVENSGEVAARLIJK Het is al regelmatig gebeurd dat users van de hotmail dienst te maken kregen met een gehacked account. Dit betekend dat in het geval Microsoft hier nog eens doodleuk een Credit Card aan koppelt men niet alleen zijn / haar mail kwijt is maar ook al het geld op uw rekening… Zorgelijke ontwikkeling dus. Bovendien houdt Microsoft alle gegevens bij en… Sinds wanneer vertrouwen we Microsoft? Beter is te kiezen voor een systeem als e-gold waarbij dezelfde veiligheden worden geboden als wat Microsoft probeert (het moet ze nog eerst lukken) te doen.Zie de link op:  http://www.e-gold.com/e-gold.asp?cid=464718  Microsoft passport is gewoonweg niet secure genoeg voor betalingen. Al onze gegevens zouden in de VS worden opgeslagen waar geen wet persoonsregistratie bestaat. Een gevaarlijke ontwikkeling naar mijn mening en geef daarom ook de voorkeur aan de e-gold oplossing die ik sinds 1996 gebruik. :-)  http://www.e-gold.com/e-gold.asp?cid=464718  Martijn

Gijs Bos

Tip van de dag:1) start een internet cafe.2) Installeer wat "security" progjes die alle toetsenbord aanslagen opslaan. Gewoon bij http://www.download.com kijken3) sla alle hotmail password op4) doek de tent op na een maandje Resultaat: gratis internet bestelling for the rest of your life! Het erge is, dat ik dit in een internet cafe type met hotmail open…. Gijs

Eric

Volgens mij gaat Martijn voorbij aan enkele belangrijke punten. Bij betalingen, zowel online als offline, gaat het om veiligheid en betrouwbaarheid. A)Wat is e-gold? Volgens de eigen site: e-gold Ltd., a Nevis Corporation. Wat dat precies inhoud wordt niet duidelijk. Je kunt kritisch zijn richting Microsoft, maar Microsoft wordt tenminste publiekelijk gecontroleerd. En is een bedrijf waarvan je weet waar het zit. B)Beveiliging van e-gold gebeurd op basis van SSL Dat is wel de meest primaire vorm van beveiligen, waar Microsoft al 5 jaar geleden gebruik van maakte. Passport gaat veel verder dan dat. Lees dit eens: http://www.microsoft.com/net/whitepapers/security_net.asp  C)Internet overschrijdt de landsgrenzen. Denk dan ook Global. En probeer niet krampachtig met de wet op persoonsregistratie als internationale standaard te verheffen. Typisch Nederlands om te denken dat wat we hier hebben het beste is. Eric

Bert Taal

Volgens mij wil Martijn graag dat we op zijn referral link klikken.

Piet

Zijn het niet de creditcardbedrijven die zich zorgen zouden moeten maken? Fraude met creditcards moeten zij weer vergoeden aan de gedupeerde. Als er op zo'n grote schaal creditcardgegevens worden opgeslagen en de boel wordt een keer gekraakt gaat het ze een hoop geld kosten.

Sacha Prins

Creditcard maatschappijen hebben boter op hun hoofd. Ze verdienen blijkbaar zoveel aan de kaarthouders dat ze (voor het moment) de fraude geen echt probleem vinden. Ze verzekeren de kaarten weliswaar voor misbruik, maar ook daar zitten haken en ogen aan, en je bent als klant toch weer de lul dat je overal achteraan moet om je centen terug zien te krijgen. Je wordt vroeg of laat toch geconfronteerd met kleine lettertjes. Ik schrijf dit uit ervaring daar ik bezig ben met een restitutie claim van ca. 3.000 Euro die door kwajongens of een georganiseerde bende van mij afhandig zijn gemaak door creditcard fraude, volgens de politie schering en inslag, en de creditcard maatschappij blijft een procedure volgen die zo lek als een mandje is. Ze verdienen er nog blijkbaar genoeg aan.

Jan Krediet

Hey Piet, Het gaat nog verder met die creditcard maatschappijen.Ze moeten dan wel vergoeden. Maar de leverancier van producten is zijn geld kwijt aan de cc maatschappij want die voert na vergoeding een charge back uit op de acceptant. EN DAN HEEFT DE LEVERANCIER OOK NOG EENS ZIJN PRODUCT GELEVERD!!! 2x de pineut dus. En niemand die je helpt, ook de politie niet. Alle acceptanten zouden die cc maatschappijen moet boycotten. Heeft het ook geen nut meer om met zo'n kaart op zak te lopen. Dan maar eens lijken of ze wel tot een veilig betaalmiddel kunnen komen. Ik ben er zelf de dupe van geweest. En nog niet eens door internet-betalingen. Heb de deur op slot kunnen doen. Bedankt VISA!!!! U bent gewaarschuwd!!!! Groet,Jan

M

Die Martijn zit hier helemaal niet om een zinnige bijdrage te leveren, maar alleen maar om zijn eigen zaakjes te behartigen. Kijk maar eens op de site van e-gold en je ziet dat het getal in de links die hij opgeeft er helemaal niet toe doet. Dit is zijn cid, oftewel zijn customer-id. Iedere keer als iemand zich aanmeldt via een link met zijn customer-id gaat hij verdienen aan alle transacties die de betreffende persoon doet. Ik dacht dat dit soort zaken tegen de huisregels van Emerce was? En als dat niet zo is zou het zo moeten zijn. Het staat immers een goede open discussie in de weg. Even ter onderbouwing een quote van de site van e-gold: "Mechanism of ReferralPost a link (in an image, or in text) to the e-gold site similar to one of the following: http://www.e-gold.com/e-gold.asp?cid={your account number}[…….]All e-gold account holders are Originators. When you direct a new user to the e-gold system using these links, they become your Progeny. You will be the beneficiary of incentive payments generated by the Progeny account. You will receive an email notifying you as each of your Progeny are "born". "

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond