Deel dit artikel
-

Cloud poetst resultaten Microsoft op

Microsoft scoort goed met de cloud. Van de drie belangrijkste sectoren – cloud, zakelijke software en personal computing – is dit het enige onderdeel dat in het derde kwartaal groeide. De omzet kwam 8 procent hoger uit op 5,9 miljard dollar.

Dat kwam deels ook door Office 365, dat 3 miljoen nieuwe klanten verwelkomde. In totaal zijn er nu 18,2 miljoen gebruikers. Er was ook groei voor Dynamic CRM, de relatiesoftware, waarvan de omzet 12 procent steeg. Het gebruik van cloudplatform Azure is in een jaar verdubbeld, en daarmee ook de omzet.

Zakelijke software en personal computing (waaronder de hardware, maar ook search) deden het minder goed, waardoor de totale omzet van 23,2 miljard dollar voor de hele groep lager uitvalt.

De omzet van de productiviteitssoftware (zoals Office) viel 3 procent lager uit door de dure dollar. Personal Computing (onder meer Windows en gaming) leverde 17 procent in. De tot nu toe succesvolle Surface tablet liep afgelopen kwartaal minder hard.

De omzet uit zoekadvertenties steeg wel fors met 29 procent. En het aantal actieve gebruikers van XBox Live groeide 28 procent naar 39 miljoen.

Microsoft sloot het kwartaal dan ook af met een nettowinst van 4,6 miljard dollar, iets hoger dan de 4,5 miljard dollar van een jaar geleden. De cijfers vallen in zijn totaliteit dan ook mee, na het grootste kwartaalverlies ooit in het tweede kwartaal.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond