Deel dit artikel
-

Microsoft lanceert nieuwe versie HoloLens

Microsoft heeft vanavond in Barcelona zijn nieuwe HoloLens voorgesteld, de AR bril die tot nu toe iets van 3000 dollar kostte.

Bijzonder is dat de bril is voorzien van kunstmatige intelligentie. Die technologie helpt HoloLens meer accuraat te ‘zien’, waardoor de fysieke en virtuele omgeving beter op elkaar worden afgestemd.

HoloLens 2 is uitgerust met een Qualcomm processor in plaats van een chipset van Intel. In het verleden moesten gebruikers recht voor zich uitkijken, nu is de blikhoek groter en de resolutie hoger. Voor de dieptemeting is een Azure Kinect sensor aangebracht. Ook heeft de headset eyetracking en spraakherkenning ingebouwd.

De HoloLens is tot dusverre alleen voor de professionele markt ontwikkeld en daarin komt geen verandering. Ook nu weer moet een bedrag van 3500 euro op tafel worden gelegd.

Voor toepassingen is wederom samengewerkt met een groot aantal partners, waaronder Philips. Mozilla heeft een browser toegezegd voor de HoloLens.

Overigens hebben zo’n honderd medewerkers van het bedrijf in een open brief aan de top van Microsoft gevraagd om te stoppen met het leveren van de HoloLens aan het Amerikaanse leger.

In de brief benadrukken de medewerkers dat ze niet bij Microsoft zijn gaan werken om wapens te ontwikkelen.

Vorig jaar november sloot Microsoft voor 479 miljoen dollar een contract met het leger om toepassingen voor de HoloLens te ontwikkelen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond