Deel dit artikel
-

Microsoft heeft last van de dure dollar, lockdowns en cloudconcurrenten

Microsoft heeft de ramingen voor het afgelopen kwartaal niet gehaald door een sterkere dollar en stevige concurrentie van Amazon en Alphabet op het gebied van clouddiensten.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van 51,87 miljard dollar in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, vergeleken met 46,15 miljard een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van 52,44 miljard dollar.

De nettowinst steeg in het kwartaal dat eindigde op 30 juni naar 16,74 miljard, van 16,46 miljard, een jaar eerder.

Microsoft heeft de afgelopen jaren een robuuste winst- en omzetgroei laten zien, onder meer te midden van de wereldwijde pandemie. Maar een sterke Amerikaanse dollar en ongewoon hoge inflatie remmen de groeivooruitzichten van Microsoft. Begin juni verlaagde het bedrijf de verwachtingen voor het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar.

Ook de aanhoudende lockdowns in China die tot mei aanhielden en een verslechterende pc-markt in juni droegen bij aan de resultaten.

Microsoft verdiende 16,6 miljard aan Office producten en clouddiensten zoals Office 365. De omzet uit Office Consumer-producten steeg met 9% procent.

LinkedIn sloot een zeer goed kwartaal af met 26 procent omzetgroei.

De omzet uit Dynamics-producten en clouddiensten steeg met 19 procent.

De zakelijke clouddiensten waren goed voor 20,9 miljard.

Waar het niet goed mee ging waren de Windows licenties die aan pc fabrikanten werden verkocht. De omzet daalde met 2 procent. De XBox divisie heeft ook betere tijden gekend.

De inkomsten uit zoek- en nieuwsadvertenties stegen daarentegen met 18 procent en de omzet van zijn Surface hardware (tablets, notebooks) groeide ook.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond