Deel dit artikel
-

Microsoft: ‘Nieuwe regels Apple stap in de verkeerde richting’

Microsoft voegt zich bij de lijst van bedrijven die grote moeite hebben met de voorgestelde wijzigingen van de Apple App Store en de iPhone in de Europese Unie. Het bedrijf zegt dat deze een ‘stap in de verkeerde richting’ zijn. Ook Spotify, Epic Games en Mozilla uitten eerder kritiek.

Microsoft werkt aan een eigen appwinkel voor iPhone-gebruikers die zich zal richten op games en die later dit jaar wordt gelanceerd.

‘Het nieuwe beleid van Apple is een stap in de verkeerde richting’, schrijft Sarah Bond van de Xbox divisie op sociale media. De bezwaren worden niet toegelicht, maar hebben vermoedelijk betrekking op Apples Core Technology Fee, waardoor ontwikkelaars 0,50 dollar per jaar moeten betalen voor elke app-installatie. Deze verplichting geldt vanaf 1 miljoen downloads.

Een andere wijziging speelt Microsoft juist in de kaart: cloudgaming in apps wordt straks wereldwijd toegestaan. Microsoft kan eindelijk een speciale Xbox Cloud Gaming-app voor de iPhone en iPad in de App Store lanceren.

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft zich ook al negatief uitgesproken over de verplichte kosten, net als Mozilla, het bedrijf achter internetbrowser Firefox. Ook Spotify-cEO Daniel Ek liet zijn onvrede blijken. ‘Dit is gewoon afpersing. Apple heeft een onwerkbaar alternatief voorgesteld waar ontwikkelaars.’

Apple reageerde daarop met: ‘De veranderingen die we delen voor apps in de Europese Unie geven ontwikkelaars keuze – met nieuwe opties voor het distribueren van iOS apps en het verwerken van betalingen. Elke ontwikkelaar kan ervoor kiezen om dezelfde voorwaarden te blijven hanteren als nu. En onder de nieuwe voorwaarden zou meer dan 99 procent van de ontwikkelaars hetzelfde of minder aan Apple betalen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond