Deel dit artikel
-

Microsoft opent brandstores in Europa

Microsoft plant voor volgend jaar de opening van eigen brandstores. Daartoe voert het momenteel gesprekken met verhuurders van winkelruimte in stadscentra.

Het softwarebedrijf wil zijn producten en zijn merk dichterbij de consument brengen. Daarnaast krijgt Microsoft directe controle over het verkoopkanaal en de service die daar wordt verleend.

De Financial Times weet van locatie-eigenaren dat Microsoft momenteel in Engeland op zoek is naar geschikte winkellocaties. Of er ook op het Europese vasteland winkels worden geopend, is nog ongewis. Wil een internationale retailstrategie effect sorteren, dan zal Microsoft in ieder geval moeten investeren in substantieel bereik via de winkelstraten.

De opening van eigen winkels lijkt een kopie van een bij Apple beproefd recept. Apple kreeg in het derde kwartaal tegen de honderd miljoen klanten over de vloer. Klanten die ieder voor gemiddeld zo’n 45 dollar aan producten meenamen.

Net als bij Apple zal Microsoft zijn eigen hardware in winkels opnemen en ook items van derden. Bij Apple gaat het daarbij veelal om randapparatuur. Microsoft wil naast zijn eigen Surfacetablets ook toestellen van fabrikanten als Nokia en HTC tonen.

Microsoft heeft onlangs Windows 8 uitgebracht. Dat nieuwe besturingssysteem moet op alle apparaten, van desktop tot mobiel, dezelfde gebruikerservaring opleveren.

Ondernemer Marco Arment beschreef onlangs zijn bezoek aan een Microsoft Store in Amerika. Dat deed hem sterk denken aan wat hij in Applewinkels ziet.

Microsoft heeft een actief Twitteraccount voor al zijn bakstenen winkels.

Foto: Imaginecup (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond