Deel dit artikel
-

Microsoft overwoog bod op Valve

Microsoft heeft op het punt gestaan om een bod uit te brengen op gamingplatform Valve. Dat blijkt uit gelekte documenten.

In een e-mail van augustus 2020 tussen Spencer en Microsoft-marketingmanagers Takeshi Numoto en Chris Capossela worden verschillende opties overwogen, waaronder een fusie met Nintendo en
de mogelijkheid om Valve over te nemen.

Valve is het bedrijf achter verschillende van de meest spraakmakende franchises in de game-industrie, waarvan de meest prominente misschien wel de Half-Life-serie is. Half-Life gaf op zijn beurt aanleiding tot de populaire militaire shooter Counter-Strike.

Valve is eigenaar en exploitant van Steam, het platform dat onlangs zijn 20e verjaardag vierde.

Steam leende ook zijn naam aan Valves draagbare gaming-pc, de Steam Deck, die naar verluidt op schema ligt om tegen het einde van dit jaar 3 miljoen verkochte eenheden te bereiken.

De overname van Activision Blizzard lijkt nu wel zijn beslag te krijgen. Eerder dit jaar ging de EU al akkoord en een Amerikaanse rechter zorgde ervoor dat de FTC niet dwars kon liggen. De Britse toezichthouder CMA gaat nu akkoord op voorwaarde dat de streaming-rechten van alle games van Activision Blizzard aan Ubisoft worden overgedragen. De CMA was vooral bezorgd over de gevolgen voor de markt rond streaming-games.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond