Deel dit artikel
-

Microsoft past Recall functie aan na kritiek

Microsoft gaat de zogenoemde Recall-functie in Windows 11 opt-in maken na kritiek van gebruikers en privacyexperts. Het kan nu alleen worden ingeschakeld als de gebruiker er echt voor kiest.

Recall is momenteel alleen nog beschikbaar op Windows 11 Copilot+-pc’s met de nieuwste chipset van Snapdragon. De software maakt, indien ingeschakeld, aan de lopende band opnamen van het beeldscherm, als een soort ‘fotografisch geheugen voor Windows’.

Deze screenshots worden met behulp van AI in een tijdlijn geplaatst en gebruikers kunnen door het stellen van algemene vragen informatie terugvinden.

Recall kan echter ook opnamen maken van wachtwoorden, en die informatie kan niet uit de afbeeldingen worden verwijderd. Beveiligingsonderzoeker Kevin Beaumont liet begin juni zien dat het mogelijk is om toegang te krijgen tot Recall op een apparaat dat de functie niet officieel ondersteunt.

Gebruikers krijgen voortaan een scherm te zien waarin ze kunnen kiezen om Recall te activeren of uitgeschakeld te laten. Daarnaast is Windows Hello nodig om gebruik te kunnen maken van de functie.

Screenshot

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond