Deel dit artikel
-

Microsoft, PayPal en Netflix geliefd bij phishingaanvallen

Microsoft is het meest gebruikte domein voor phishingaanvallen. Dat blijkt uit het Phishers’ Favorites rapport voor het eerste kwartaal van 2019 van VadeSecure. Al vier kwartalen staat Microsoft op de eerste plaats.

Met name inloggegevens voor Office 365 zijn zeer gewild. Microsoft erkent zelf ook dat phishing aanvallen op Office 365 in 2018 250 procent zijn toegenomen.

Vaak worden slachtoffers gelokt met mails die beweren dat het account voor OneDrive of SharePoint is verlopen. Uiteindelijk komen slachtoffers terecht op een Office 365 pagina die niet van echt is te onderscheiden.

De nummer 2 is niet verwonderlijk PayPal, omdat hier geld is te halen. Daar komt nog eens bij dat PayPal ruim 250 miljoen gebruikers telt.

Op de derde plaats staat Netflix, al lopen de aanvallen per kwartaal wel iets terug.

In de Top 10 komen verder voor Facebook, Bank of America, Credit Agricole, DHL, Apple en Dropbox.

42 procent van alle phishing URL’s heeft betrekking op clouddiensten, maar sociale media blijven ook populair. Phishingaanvallen op Facebook stegen 155 procent in het eerste kwartaal en ook Instagram komt steeds vaker voor op de radar van phishingcriminelen. Wellicht is het motief identiteitsdiefstal.

De belangrijkste dagen voor het hengelen blijken maandag en dinsdag te zijn. Buiten de werkdagen zijn phishingcriminelen minder actief.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond