Deel dit artikel
-

Weer solide cijfers van Microsoft, verlies voor Windows, XBox en Surface

Microsoft zette in het tweede kwartaal zoals gebruikelijk solide resultaten neer. De omzet steeg met 21 procent naar 46,2 miljard dollar. De nettowinst eindigde op 16,5 miljard, 47 procent meer dan een jaar geleden.

De omzet in software en diensten voor productiviteit en bedrijfsprocessen bedroeg 14,7 miljard en steeg met 25 procent.

Flinke groei was er binnen deze sector wederom voor Office 365, waarvan de omzet met 25 procent steeg.

De omzet van dochter LinkedIn groeide met 46 procent, vooral dankzij het onderdeel Marketing Solutions. De jaaromzet steeg voor het eerst boven de 10 miljard dollar. Microsoft deelt geen winstcijfers.

Ook de Dynamics CRM-producten en clouddiensten stegen, met 33 procent.

Veruit de meeste omzet kwam van de cloud, waaronder Azure. Klanten hielpen het bedrijf aan een omzet van 17,4 miljard dollar.

De omzet van More Personal Computing bedroeg 14,1 miljard en steeg met 9 procent. Daarbij valt op dat Microsoft steeds minder verdient aan de verkoop van Windows. De omzet daalde met 3 procent.

De inkomsten uit Xbox-content en -diensten daalden met 4 procent en ook de Surface producten deden het afgelopen kwartaal slecht. De totale gamingomzet steeg wel met 11 procent met 357 miljoen naar 3,7 dollar. Dat kwam vooral door verkopen van de XBox Series X/S.Verder verdiende Microsoft flink aan de verkoop van zoekadvertenties.

Microsoft eindigde het boekjaar op 30 juni. In dat jaar bedroeg de omzet 168 miljard en kwam de winst uit op 61,3 miljard. Daarmee is een nieuw record gebroken.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond