Deel dit artikel
-

Microsoft stopt tijdelijk met Bitcoin als betaalmiddel

Ook Microsoft is tijdelijk gestopt met de acceptatie van de Bitcoin als betaalmiddel. Het bedrijf noemde de volatiliteit als belangrijkste reden.

Microsoft accepteert Bitcoin al sinds 2014. Niet dat klanten met bitcoins direct producten konden kopen, maar ze konden wel een dollarrekening aanvullen waarbij bitcoins als betaalmiddel fungeerden. Microsoft vreest verliezen als gevolg van de enorme waardeschommelingen.

Inmiddels meldt Microsoft Australië dat de betalingen weer op gang komen, al is niet duidelijk of dat ook wereldwijd het geval is.

In december stopte gamekanaal Steam met de acceptatie van Bitcoins. Ook hier waren hoge transactiekosten en prijsschommelingen de belangrijkste oorzaak.

Afgelopen dagen gingen de Bitcoin en andere digitale munten flink onderuit door de vrees voor strengere regels in Zuid-Korea. Dat land is onder meer van plan belasting te gaan heffen op de handel in digitale munten.

Dit bericht is 24 keer gedeeld

2 Reacties

Gilbert - Crypto-Experts

Microsoft is aan de andere kant een samenwerking begonnen met: Emercoin & Tierion. Houd deze in de gaten.

EVDP

Het is interessant om te lezen waarom MS (tijdelijk) stopt met het accepteren van Bitcoins. De pijn zit in de volatiliteit. Plus al die andere aspecten van crypto currency die wellicht voor de retailer minder belangrijk zijn.

De retailer bepaalt de deal at the checkout. De retailer bepaalt ook welke betaal methode er geaccepteerd wordt.

Bitcoin is geen geschikt betaal middel. Bitcoin is hooguit geschikt als beleggings middel, maar verwacht niet dat je boodschappen kar of een volle tank brandstof mee kunt afrekenen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond