Deel dit artikel
-

Microsoft Teams naar 2,7 miljard vergaderminuten in een dag

Microsoft Teams breekt een nieuw record van 2,7 miljard vergaderminuten in een dag. Dat is drie keer zoveel ten opzichte van de 900 miljoen halverwege maart.

Het is geen geheim dat als gevolg van het coronavirus het gebruik van videobellen enorm is toegenomen. Slack zag het aantal gebruikers toenemen van 10 miljoen op 10 maart naar 12,5 miljoen op 25 maart. Zoom steeg naar 10 miljoen gebruikers, al is een deel ook weer afgehaakt nadat beveiligingsproblemen waren geconstateerd. Ook veel kleinere aanbieders bieden tijdelijk gratis producten aan.

Het aantal wekelijkse mobiele gebruikers van Teams is van begin februari tot 31 maart meer dan drie zo veel gestegen. De grootste toename van het aantal mobiele gebruikers was te zien in landen die het hardst getroffen zijn – zoals Italië en Spanje – en in sectoren met de grootste impact, zoals het onderwijs en de overheid. Van 1 tot 31 maart steeg de gemiddelde tijd dat een gebruiker voor het eerst en het laatst op een dag gebruik maakt van Teams, met meer dan een uur.

Gebruikers van Microsoft Teams zetten hun video twee keer zo vaak aan als voor de uitbraak van COVID-19, wat volgens het bedrijf het belang van oogcontact voor mensen die op afstand werken en leren laat zien. Het totaal aantal videogesprekken is in maart met 1000 procent gestegen. Nederland en Noorwegen het vaakst hun video aan (ongeveer 60 procent van de vergaderingen bevatten video).

183.000 organisaties in 175 landen maken gebruik van Teams for Education, dat docenten in staat stelt om met hun studenten in contact te komen via een virtuele klaslokaalervaring.

Inmiddels zijn ook twee nieuwe, zeer gevraagde functies – een einde-vergaderoptie voor organisatoren van vergaderingen en de mogelijkheid om rapporten van deelnemers te downloaden – toegevoegd.

Hoewel Chinese kantoren weer zijn geopend, zijn er nog steeds meer dan twee keer zoveel nieuwe Teams gebruikers per dag in China als eind januari. Het aantal dagelijks actieve Teams gebruikers in China blijft ook wekelijks groeien.

Microsoft komt later dit jaar ook met een gezinsversie van Teams als onderdeel van Microsoft 365.

Foto Microsoft

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond