Deel dit artikel
-

Microsoft toont ontwikkelaars nieuwe Internet Explorer

Microsoft heeft een nieuwe versie van Internet Explorer uitgebracht voor ontwikkelaars. Het bladerprogramma wordt tegelijk met een nieuw ontwikkelplatform gelanceerd.

Microsoft wil net als Google, Firefox en Opera wat vaker in een vroeg stadium de mogelijkheden tonen van nieuwe browserversies, ook al die nog verre van stabiel zijn. De nieuwe versie draait onder Windows 7.1 SP1 en Windows 8.1 en Internet Explorer 11 moet ook zijn geïnstalleerd. De browser vervangt die namelijk niet. De IE Developer Channel is dus naast IE 11 te gebruiken.

De nieuwe versie biedt meer mogelijkheden op het gebied van WebGL (3D weergave), SPDY (sneller netwerkverbindingen) en versleuteling, maar laat de standaard WebRTC (videochat) ongemoeid.

IE verliest steeds meer marktaandeel aan Chrome en Safari, die in een veel hoger tempo nieuwe versies uitbrengen, en daarbij kleine stappen voorwaarts maken.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Hadden ze zo’n 5 jaar geleden moeten doen! 😛

Maar iig goed dat Microsoft steeds meer met de community bezig gaat. Al is Internet Explorer echt een oerlelijke browser om naar te kijken. #mening

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond