Deel dit artikel
-

Microsoft-topman naar grootste techinvesteerder

Steven Sinofsky, jarenlang verantwoordelijk voor Windows bij Microsoft, krijgt een bestuursfunctie bij Andreessen Horowitz, een van de belangrijkste techinvesteerders in Silicon Valley.

Hij zal zich vooral richten op productiesoftware, maar staat open voor andere techsectoren. Sinofsky blijft verbonden aan de Harvard Universiteit, zijn meest recente werkgever.

Microsoft-boegbeeld Sinofsky verliet Microsoft vorig jaar nog geen maand na de lancering van Windows 8. Hij was Microsoft in juli 1989 komen versterken. Hij had programmeren geleerd aan de University of Massachusetts, Amherst en was binnen enkele jaren de belangrijkste technische assistent van Bill Gates.

Hoewel hij een grote stempel drukte op de ontwikkeling van Windows, was Sinofsky geen goede teamspeler. Topman Steve Ballmer zou tot zijn vertrek hebben besloten.

Marc Andreessen (ex-Netscape) en Ben Horowitz (Opsware) openden in 2009 een gezamenlijk fonds van driehonderd miljoen dollar en zijn inmiddels de belangrijkste techinvesteerders van de Valley. Het vermogen is inmiddels aangegroeid tot 2,5 miljard dollar en bijna om de paar weken worden weer nieuwe investeringen aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond