Deel dit artikel
-

Microsoft verbiedt intern gebruik Slack

Microsoft lijkt anno 2019 toch niet meer het bedrijf dat concurrenten de markt uit wil drukken. Het heeft macOS en Android omarmd, om maar eens wat te noemen. Maar chatapp Slack ziet het bedrijf toch liever niet of de werkvloer.

Slack blijkt op een lijst te staan van ‘verboden software’. Daarop komt ook de beveiligingssoftware van Kaspersky voor, naast Amazon Web Services, PagerDuty en Google Docs.

Het ‘verbod’ lijkt in tegenspraak met de Leer alles-filosofie die CEO Satya Nadella uitdraagt, maar Microsoft geeft ook een duidelijke reden aan: het bedrijf heeft liever niet dat vertrouwelijke communicatie over producten en diensten via externe servers gaat.

De Slack Enterprise Grid versie zou wel veilig zijn, maar Microsoft heeft toch liever dat gebruikers zich beperken tot  Microsoft Teams, de belangrijkste concurrent van Slack.

De concurrentie met Slack is wat serieuzer geworden nu de Amerikaanse startup naar de beurs is gegaan. De koers steeg met ruim 60 procent naar 41,68 dollar, terwijl de richtprijs was vastgesteld op 26 dollar.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond