Deel dit artikel
-

Microsoft verliest 16 procent omzet online reclame

Analisten hadden rekening gehouden met een stijging, maar Microsoft boekt een daling van 16 procent aan omzet uit reclame-inkomsten. De recessie raakt het bedrijf in alle gelederen.

Microsoft investeert fors in de ontwikkeling van zoek- en advertentiediensten om te kunnen concurreren met Google en Yahoo. Ondanks die inspanningen boekt het bedrijf in het afgelopen kwartaal een omzetdaling voor de divisie Online Services.

In de maanden tot eind maart verkocht Online Services voor 721 miljoen dollar aan reclame via zijn advertentieprogramma’s op eigen sites en die van derden. Dat is 16 procent minder dan de 843 miljoen dollar vorig jaar en minder dan de 850 miljoen waar analisten rekening mee hadden gehouden.

Het operationeel verlies van Online Services verdubbelde tot 575 miljoen dollar.

De reden is de tanende belangstelling van adverteerders om Microsofts netwerk in te zetten, mede als gevolg van de internationale recessie.

Iets meer dan 5 procent van de omzet is afkomstig uit deze divisie. Hoewel het softwarebedrijf zich meer probeert te profileren als internetbedrijf slaagt het daar, vergeleken met concurrenten Google en Yahoo amper in.

Google zag in dezelfde periode de omzet uit reclame met 6 procent stijgen tot 5,5 miljard dollar. Yahoo noteerde een omzetdaling van 12 procent.

Het concern Microsoft boekte met een omzet van 13,7 miljard dollar een daling van 5,6 procent. De winst daalde, voor de allereerste keer ooit, met 32 procent tot 3 miljard dollar.

Microsoft zou weer met Yahoo in gesprek zijn over samenwerking op het gebied van zoekmachinetechnologie en internetreclame. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond