Deel dit artikel
-

‘Microsoft vestigt datacenter in Noord-Holland’

Microsoft wil zo’n twee miljard euro investeren in de bouw van een nieuw datacenter op Agriport A7 in Middenmeer. Dat schrijft het NoordHollands Dagblad vandaag.

Betrokken partijen – Agriport, rijk, provincie, gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord – houden de kaken echter stijf op elkaar. De vergunningen zijn nog niet rond. Volgens de krant zijn diverse regio’s in de race geweest. Agriport A7 is een moderne projectlocatie voor grootschalige glastuinbouw en vollegrond teelten. De keuze op Noord-Holland zou zijn gevallen vanwege het gebruik van (rest)energie uit de glastuinbouw.

Het gaat om een veel grotere investering dan de 250 miljoen euro die een nieuw datacenter van Microsoft in Finland gaat kosten. Microsoft maakte de plannen van het datacenter een dezer dagen bekend bij de overname van de mobiele tak van Nokia.

Het is niet bekend waarvoor het Nederlandse datacenter wordt gebruikt. Microsoft heeft al een datacenter in Amsterdam voor zijn Azure clouddiensten, maar gebruikt dergelijke faciliteiten meestal ook voor het ondersteunen van Bing, Xbox Live en Office 365. De twee miljard euro duidt op een vrij groot complex. In de VS kost een gemiddeld datacenter van het softwarebedrijf zo’n één miljard dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Els van Asperen

Waarom niet in Den Helder of op Texel?
Daar is zo’n ontwikkeling van groot belang en locaties te over

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond