Deel dit artikel
-

Microsoft voegt shoppingtools toe aan Edge

Net op tijd voor de feestdagen heeft Microsoft in de nieuwste versie van zijn browser Chromium Edge, met als versienummer 87, speciale tools gelanceerd voor online winkelen.

Gebruikers komen hier alleen mee in aanraking als ze webwinkels bezoeken. Zo worden automatisch coupons aangeboden wanneer zij naar een bepaalde webwinkel gaan. Codes worden automatisch toegevoegd bij het afrekenen.

Nieuw is ook een productvergelijker in het onderdeel Collections. Als je zoekt naar een boek of sweater zoekt Edge daar prijzen van andere aanbieders bij. Ook worden speciale deals weergegeven.

Vermoedelijk zijn de shoppingtools toch vooral bedoeld om inkomsten voor Microsoft te genereren, hoewel bijzonderheden daarover ontbreken.

Microsoft gaat gebruikers van het verouderde Internet Explorer vanaf volgende maand automatisch doorsturen naar Microsoft Edge als ze bepaalde sites willen bezoeken.

Eind 2021 stopt het bedrijf met de ondersteuning van Internet Explorer voor Microsoft 365-apps. De zogeheten legacy versie van Edge wordt de komende tijd vervangen door Chromium Edge.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond