Deel dit artikel
-

Microsoft: VS zou Australische mediawet moeten adopteren

Microsoft wil dat de VS het controversiële mediavoorstel van Australië overnemen, waarbij techreuzen als Google en Facebook hun inkomsten moeten delen met traditionele nieuwsmedia.

Maar liefst 94 procent van alle zoekopdrachten in Australië verloopt via Google. Steeds meer advertentiegeld vloeit weg naar techreuzen. Daarom wil de Australische regering dat bedrijven als Facebook en Google inkomsten gaan delen met traditionele media.

Deze bedrijven hebben echter zich steeds verzet tegen het wetsvoorstel. Google heeft zelfs gedreigd om ook zijn zoekmachine niet langer ter beschikking te stellen.

Daarop kondigde premier Scott Morrison aan dat Microsofts zoekmachine Bing Google zou kunnen vervangen als dat bedrijf zijn plannen om zich terug te trekken doorzet.

Niet lang daarna liet Microsoft weten dat het de nieuwe omstreden mediawet van Australië volledig ondersteunt.

Microsoft zegt dat niet zonder eigenbelang. De Bing zoekmachine blijft achter bij Google in marktaandeel.

Het Australische wetsvoorstel wordt komende week behandeld.

Inmiddels heeft Google met een groep van 121 Franse mediabedrijven een deal bereikt om de komende drie jaar in totaal 76 miljoen euro te betalen om nieuws aan te bieden.

Het Franse persagentschap AFP en andere Franse nieuwsmedia die niet bij de 121 mediabedrijven zijn aangesloten, bereiden verdere maatregelen tegen Google voor.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond