Deel dit artikel
-

‘Microsoft wilde zoekmachine Bing aan Apple verkopen’

Microsoft zou enkele jaren terug met Apple hebben onderhandeld over de verkoop van zoekmachine Bing, zo meldt Bloomberg. De gesprekken waren echter ook weer snel weer voorbij, want Apple was tevreden met de opbrengst van Google die Apple betaalt om de standaardzoekmachine in de browser Safari te zijn. Ook waren er twijfels over het rendement van Bing, dat zijn grote rivaal nooit heeft kunnen inhalen.

Waarom Microsoft van Bing af wilde is niet duidelijk, want de advertentieverkoop via Bing levert Microsoft toch nog vele honderden miljoenen dollars per jaar op. Inmiddels heeft Microsoft er een Bing Chat AI dienst aan toegevoegd, waardoor het gebruik is gegroeid.

Apple en Microsoft hadden een overeenkomst van 2013 tot 2017, waarbij Apple de Bing-zoekmachine van Microsoft gebruikte om de zoekresultaten van de Apple diensten Siri en Spotlight aan te drijven. Tegen het einde van deze overeenkomst in 2016 zou Microsoft hebben voorgesteld om Bing de standaardzoekmachine in Safari op iPhone, iPad en Mac te maken.

In 2016 ging Apple evenwel voor Siri en Spotlight met Google in zee. Microsoft zou toen hebben voorgesteld om Bing-zoekopdrachten buiten de Verenigde Staten te verzorgen, maar die gesprekken leverden ook niets op.

Vicepresident Eddy Cue heeft een dezer dagen desgevraagd laten weten dat Apple niet van plan is om een eigen zoekmachine te ontwikkelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond