Deel dit artikel
-

Miele introduceert 3D-printer ontwerpen

Miele lanceert een aantal accessoires voor huishoudelijke apparatuur die je met een 3D printer kunt maken. Het gaat om bestanden voor keuken accessoires, stofzuigeraccessoires en handig gereedschap voor de thuiswerker.

Op de werkvloer is 3D-printen al lang heel gebruikelijk voor bijvoorbeeld prototyping. Met 3D4U wil de fabrikant van wasmachines en keukenapparatuur iets extra’s bieden.

De eerste tien beschikbare ontwerpen van 3D4U zijn verschillende keukenaccessoires,  accessoires voor stofzuigers en accessoires voor klusapparatuur. Bijvoorbeeld een boorgatreiniger, waarvan het ontwerp met een computersimulatie gestroomlijnd is – net zoals bij de productontwikkeling van de Miele stofzuigers. Op de zuigbuisgreep gemonteerd zuigt dit accessoire zich op de muur vast. Zo heb je beide handen vrij om de boormachine vast te  houden.

Ook handig is volgens Miele de 3D4U zuigmond voor kostbare (en vaak kleine) voorwerpen. Door een fijne  membraanstructuur van het opzetstuk belanden waardevolle voorwerpen als sieraden niet in  de stofzuigerzak of het stofreservoir van de stofzuiger.

Deel dit bericht

1 Reactie

Julius

Die “boorgatzuiger” staat volgens mij al een hele tijd op thingiverse. Maar wel een mooi initiatief! Nu nog de rest van de onderdelen die normaal in de vuilnisbak verdwijnen als ze kapot zijn…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond