Deel dit artikel
-

MijnAlbum.nl noteert miljoenste gebruiker

Online fotodienst MijnAlbum.nl kreeg er afgelopen jaar 300.000 gebruikers bij en zag de teller vandaag over het miljoen heen schuiven. De directie overweegt zijn dienst naar het buitenland uit te rollen en met video te beginnen, maar hakte de knoop nog niet door.

Vier jaar geleden ging MijnAlbum.nl van start. De groei was in de eerste twee jaar explosief, maar nog steeds spreekt mede-oprichter Andries Nolles van een stevige, maar constante groei.

Een directe vergelijking met Flickr.com wil Nolles niet maken. "Flickr is toch meer een platform waar amateurfotografen hun werken met een breed publiek en gelijkgestemden willen delen. Een soort sociaal netwerk. De foto’s die op MijnAlbum verschijnen zijn in principe afgeschermd, tenzij de gebruiker zijn werk openbaar maakt." De dienst richt zich vooral op families en bekenden die persoonlijke momenten met anderen willen delen.

Maandelijks verwerkt de site 1,2 miljoen unieke bezoekers, aldus Nolles. "Er staan 74 miljoen foto’s in de database."

Sinds vorige week kunnen gebruikers van de Amerikaanse fotodienst Flickr ook video’s uploaden naar hun profiel. Volgens Nolles denkt MijnAlbum daar ook over na. "Maar laagdrempeligheid en gebruiksgemak moeten voorop blijven staan."

Tevens overwegen de vier eigenaren of het zinvol is hun dienst buiten de landsgrenzen uit te rollen. Ook daarover is nog geen beslissing genomen.

De fotosite heeft circa 10.000 gebruikers die jaarlijks 23,40 euro betalen voor meer opslagcapaciteit (10 gigabyte). Het merendeel van de inkomsten is derhalve afkomstig uit advertenties die boven de online fotoalbums worden getoond. Het bedrijf probeert advertenties te tonen die inhoudelijk verwant zijn aan het onderwerp van het getoonde album.

Bron foto: erwinboogert (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond