Deel dit artikel
-

MijnOverheid verplicht inloggen in twee stappen

Sinds maandag 30 januari 2023 kan men alleen inloggen op MijnOverheid met de DigiD app of sms-controle. Inloggen met alleen een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer mogelijk.

Om de persoonlijke gegevens in MijnOverheid nog beter te beschermen moeten gebruikers verplicht inloggen in twee stappen.

Inloggen in twee stappen biedt extra beveiliging ten opzichte van inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is volgens ontwikkelaar Logius nodig omdat er steeds meer persoonlijke gegevens in MijnOverheid staan. Inloggen met de inloggegevens van iemand anders, die bijvoorbeeld via een phishing actie verkregen zijn, is hierdoor een stuk moeilijker.

Daarnaast heeft DigiD een persoonlijke brief gestuurd naar iedereen met alleen een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Via deze brief zijn zij erop gewezen dat ze na 30 januari geen gebruik meer kunnen maken van MijnOverheid en de Berichtenbox als ze geen actie ondernemen. In de brief stond ook informatie over de manieren om het inlogniveau te verhogen en is er verwezen naar de verschillende hulpmiddelen en instanties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond