Deel dit artikel
-

Miljardenaanklacht TikTok om privacy kinderen

De Britse voormalig Kindercommissaris klaagt TikTok aan uit naam van miljoenen kinderen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer veroordeeld, krijgt TikTok mogelijk een miljardenboete.

Anne Longfield stelt via haar advocaten dat het Chinese bedrijf persoonlijke informatie van kinderen pakt en biometrische kenmerken zonder afdoende waarschuwing of toestemming vooraf. Kinderen en ouders zouden ook niet weten wat er met al die persoonlijke gegevens gebeurt.

De aanklacht geldt voor alle Britse en Europese kinderen die TikTok na 25 mei 2018 hebben gebruikt. Wie daar niet aan wil deelnemen, kan zich laten uitschrijven. Zij maken dan ook geen kans op een deel van het boetegeld dat Longfield en haar juridisch team nastreeft. Dat kan oplopen tot honderden of duizenden euro’s per kind, aldus de BBC.

Advocatenkantoor Scott and Scott is de juridisch vertegenwoordiger van de voormalig Kindercommmaris. De Children’s Commissioner for England is een officiële instantie met budget en mandaat om kinderrechten te beschermen.

Foto: guynamedfawkes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond