Deel dit artikel
-

Miljardendeal bij Amerikaanse warehouses

Vastgoedspecialist Prologis, ook in e-commerce Nederland bekend met zijn warehouses, koopt zijn Amerikaanse branchegenoot Liberty Property Trust voor 12,6 miljard dollar.

De deal werd gisterenavond bekendgemaakt en wordt compleet gefinancierd met aandelen.

Met de overname krijgt Prologis met name op de Noord-Amerikaanse markt een betere positie. Het krijgt namelijk de locaties met warehouses in portefeuille in onder meer Lehigh Valley, Chicago, Houston, centraal Pennsylvania, New Jersey en Southern California. Die vullen de eigen geografische dekking goed aan.

Bedrijven als Prologis en Liberty moeten qua opschalen omdat Amazon en zelfs Shopify dat ook doen. Deze e-commercepartijen willen met meer eigen warenhuizen dichterbij de eindconsument komen en dus sneller kunnen uitleveren.

Liberty is wel in Europa actief maar dat mag weinig naam hebben. Het exploiteert 21 kantoorgebouwen ten zuidoosten van Londen en drie warenhuizen bij Birmingham en Liverpool.

Prologis zit in negentien landen, heeft 3.800 gebouwen en bedient daar veel e-commercepartijen mee. In Nederland tekende het recent nog huurcontracten voor 225.000 m2 vloeroppervlakte in het zuiden. Internationaal is 96,5 procent van de beschikbare ruimte verhuurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond