Deel dit artikel
-

Miljoen euro groeigeld voor Formitable

Formitable heeft bij een groep informal investors een miljoen euro aan groeigeld opgehaald om aan de groeiende vraag naar zijn product te kunnen voldoen.

De maker van het online reserveringssysteem voor restaurants ontving een kapitaalinjectie van onder meer Wobbe Storms, Marten Post en Ronald Hans.

De restauranttechnologie is niet bedoeld om stoelen te laten boeken, maar ook en bovenal om restauranthouders marketinginformatie te geven. Dat varieert van de persoonsgegevens van gasten en bijbehorende CRM-middelen tot betalingen en integraties met andere platformen. Met Google Maps bijvoorbeeld.

Het nieuwe geld wordt gebruikt om de Nederlandse marktpositie te verbeteren en te groeien in het buitenland. Formitable levert een b2b saas-product dat zich met een gerichte reclamestrategie goed laat opschalen op nieuwe en ontluikende markten.

Investeerder en serie-ondernemer Storms: “Formitable is vanaf het begin meer dan alleen een reserveringssysteem. Ze maken de juiste data inzichtelijk en leveren daarbij ook de tools om meer omzet te halen uit rustige uren. Qua groei is Formitable nu hard op weg om de grootste te worden in Nederland. Dat doen ze met een slimme strategie waarmee ze restaurants echt verder helpen: ‘niet de vis maar de hengel’. Je ziet ook dat restaurants niet weggaan zodra ze Formitable hebben geprobeerd. Dat zegt eigenlijk alles.”

Foto: Anko Stoffels (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond