Deel dit artikel
-

Miljoen euro groeigeld voor marktplaats huisjesbouwers

Start-up Haaven uit Amsterdam haalt 1,1 miljoen euro pre-seed venturecapital op voor zijn marktplaats voor tiny houses, mantelzorgwoningen en andere kleinere prefab-oplossingen.

Het platform brengt architecten, ingenieurs en aannemers samen met opdrachtgevers om het bouwen van woninkjes te faciliteren.

De investeringsronde werd geleid door Speedinvest met participatie van Nederlandse angels als Mike Boer, Eric Klaassen, Quintin Schevernels, Erik Nieuwenhuis, Andre Grimbergen en Paolo Moresco.

Haaven heeft partners in Scandinavië, Italië, Estland en Nederland. De site is sinds februari live, maar wordt vandaag in een nieuw jasje uitgebracht.

Klanten kunnen een ontwerp kiezen uit de online collectie of samenwerken met een architect voor een ontwerp op maat. Haaven genereert dan automatisch een offerte en brengt de klant in contact met de juiste bouwers. Van daaruit overziet het platform het hele proces, van ontwerp tot vergunningsaanvraag, oplevering en nazorg.

Oprichter en directeur Dédé Kruisman vertelt aan Emerce: “Er zijn nu tien makers van prefab woningen op ons platform aangesloten. Omdat zij veelal met standaarden werken, is de voortgang van het fabricageproces vrij nauwkeurig te volgen. Momenteel zijn er vijf woningen in productie in Italië en één in Nederland.”

Het merendeel van het groeigeld gaat naar het team. Er staat in deze fase geen agressieve marketingcampagne op de agenda.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond