Deel dit artikel
-

Miljoen euro investering in videodienst Cleeng

De Amsterdamse videodienst Cleeng ontvangt een investering van 1,1 miljoen euro van een voormalig directeur van Apple. Het geld wordt gebruikt voor groei op de Amerikaanse markt.

Pascal Cagni, die tot 2012 Europa leidde voor Apple, leidt de eerste grote investeringsronde in Cleeng. Het totaal aan extern verworven groeikapitaal bedraagt nu anderhalf miljoen euro.

Cleeng is een dienst die uitgevers van online video geld laat verdienen aan hun producties, voornamelijk via een pay per view-module. Dat werkt op grote platformen als Brightcove, Livestream, Ustream, Kaltura, Globecast, JWPlayer en Ooyala.

Steeds meer organisaties gaan op commerciële basis video’s streamen. Dat leidde ertoe dat Cleeng zijn omzet in het eerste kwartaal met een factor 2,5 zag groeien ten opzichte van 2014.

Technisch directeur Donald Res zegt tegen Emerce: “Online pay per view biedt veel mogelijkheden. Dat geldt vooral voor partijen die tot voor kort nauwelijks ruimte bij de traditionele kanalen konden kopen omdat ze te niche waren. Dat soort partijen zien we nu op internationale schaal wel succes boeken. Dat komt vooral omdat ze al een internationale fanbase hebben. Denk aan tier 2-sporten die in hun eigen land geen uitzendtijd krijgen; paardrijden of jiujitsu.”

“Je ziet ook dat grote partijen ons gebruiken om buiten hun eigen geografisch gebied te experimenteren.”

De nieuwe investering wordt gebruikt om het product Cleeng door te ontwikkelen en de verkoopactiviteiten in Amerika op te schalen. Onlangs is een tweede verkoper, naast Austin nu ook in New York City, aangesteld.

Drie van de vier oprichters van Cleeng werkten in een eerder beroepsleven bij Apple onder Cagni.

Foto: vegaseddie (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond