Deel dit artikel
-

Een miljoen ‘kijkers’ voor Amazon Prime Video

Een miljoen Nederlanders heeft interesse getoond voor Amazon Prime Video en NPO Start was in maart de grootste gastheer voor video on demand, aldus bereikcijfers van GfK DAM.

Nederland maakt in maart duidelijk meer gebruik van online media voor nieuws en entertainment. Amazon Prime Video is nog maar kort op de markt, maar genereerde niettemin een bereik van een miljoen. Dat is niet hetzelfde als log-ins of als aantal geregistreerde gebruikers. De lage abonnementsprijs van Prime, 2,99 euro per maand, zal echter door weinigen als een onneembare horde worden gezien.

NPO Start bereikt meer dan 5 miljoen personen (35%), gevolgd door Netflix (38%, 5,5 miljoen personen), Disney+ (2,2 miljoen personen), RTL XL (2,1 miljoen personen) en KIJK.nl (1,9 miljoen personen). De andere populaire on-demand diensten zijn: Videoland (1,7 miljoen personen), Amazon Prime Video (1 miljoen personen) en Apple TV (460 duizend personen).

Daarnaast bezocht in maart 87% van de Nederlanders een nieuwswebsite en/of app (12.631.000 personen van 12+ jaar). NOS werd door 64% bezocht, nauw gevolgd door NU.nl (62%, 9 miljoen personen) en RTL nieuws (42%, 6,1 miljoen personen). De dagbladen behalen ook een recordaantal online bezoekers, de meeste bereiken hun hoogste maandbereik ooit: AD (59%), Telegraaf (46%) en de Volkskrant (31%) behalen de meeste online bezoekers.

Ook de Nederlandse radiozenders doen het zoals verwacht erg goed: gezamenlijk wordt door meer dan eenderde van de Nederlanders een online radiozender via smartphone, tablet of PC/Laptop, beluisterd.

Foto: muddy_lens (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Fred

Voor prlme vdeo moet je wel een creditcard hebben

Koos

Hallo

Ben al een tijdje lid van Amazon ,wat kunnen mensen zeuren om een creditcard kijk eens wat je er voor terug krijgt ,neem bv een prepaid creditcard van N26 ( de grijze) kosteloos en je mag ook nog eens kosteloos 5 keer per mnd geld opnemen wat bij ICS niet zo is of visa ,dus mensen hou op te zeuren kijk gewoon Amazon prime

Dennis Eijs

Beste Koos, ik heb vroeger een creditcard gehad. Via flipperen zijn gegevens gestolen en een nieuwe kaart aangevraagd. Veel gezeur en rompslomp. Verzekering werkte wel, maar al die ellende wil ik niet meer. Dus als ze gewoon bankafschrijving accepteren, wil ik best betalen voor prime. Dit is tenslotte Europa. Dus het is geen gezeur, maar gewoon een gebrek aan service van Amazon Prime.
Ze hadden dus een betere voorbereiding moeten instellen.

Ralph

Vreemd, ik heb me aangemeld via de Amerikaanse versie denk ik.
Daar kon ik kiezen Tussen creditcard of bankafschrijving.
Ik heb nu bankafschrijving gekozen en dat gaat goed.

ik betaal wel €5,99
later kreeg ik een mail dat ik mijn account ook over kon naar Nederland en dat dat idd. €2,99 kost máár, daar kan ik alleen weer met creditcard betalen.

dus daar voel ik niks voor, ik heb wel een creditcard van revolut, dat is een prepaid credit card dus best wel veilig, maar ik heb daar geen goed gevoel bij.

Laat Amazon dan gebruik maken van Paypal, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?

Niek

Vind het een slechte service van Amazon Prime. Belachelijk dat je alleen via creditcard kan betalen. In wat voor moderne tijd leven we zeg. Bij Netflix is het beter geregeld.

George

Als het niet via een bank afschrift kan dan jammer voor Amazon blijf ik wel bij Netflix of videoland

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond