Deel dit artikel
-

Miljoenen geboden voor domeinnamen

De bedragen voor gewilde internetdomeinen rijzen de pan uit. Nadat Porn.com afgelopen week voor 9,5 miljoen dollar werd verkocht, zou er tot 27 miljoen dollar zijn geboden voor Poker.com door ten minste twee bieders.

Tot voor kort was de recordhouder Sex.com, dat voor 12 miljoen dollar van eigenaar verwisselde, al werd een deel daarvan in aandelen uitbetaald.

MXN Limited uit Detroit bood 9 miljoen dollar aan contant geld voor Porn.com. In een verklaring laat het bedrijf weten dat de "mogelijkheden voor het domein eindeloos zijn". Wat het bedrijf er precies mee gaat doen is nog niet duidelijk. Daar wil men eerst nog over nadenken.

Ook andere domeinnamen blijken zeer gewild. Vodka.com werd onlangs verkocht voor 3 miljoen dollar. Cameras.com bracht 1,5 miljoen en Families.com 650.000 dollar op.

Rond de veiling van Poker.com bestaat echter veel geheimzinnigheid. De domeinnaam werd begin mei geveild in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam, waar ook Scores.com vele miljoenen opbracht. Maar de namen van de bieders van Poker.com zijn tot op heden niet onthuld en mogelijkerwijs zijn er achter de schermen problemen gerezen.

Poker.com
Poker.com is nu nog in gebruik als portal voor pokerdiensten, maar zal gezien de enorme populariteit van online poker ongetwijfeld voor andere doeleinden worden aangewend. Andere populaire pokersites zijn onder meer PartyPoker.com, EverestPoker.com, ParadisePoker.com, PokerStars.com en PacificPoker.com.

Poker.com werd voor het eerst aangeboden door Charlo Barbosa uit Vancouver. De man bleek geld te verdienen met illegale belprogramma's voor pornodiensten en schikte met de Federal Trade Commission.
Poker.com was in 1999 weinig meer dan een postbusbedrijf. Het zou wereldwijde rechten op de domeinnaam hebben verworven tot 2098. Vervolgens kwamen de rechten weer in handen van UniNet Technology. Toch bestond er kennelijk veel onduidelijkheid over wie nu werkelijk eigenaar was van het domein, want in december 2000 meldde het bedrijf dat de domeinnaam was 'gekaapt' en het verkeer naar de site werd omgeleid. Sinds 2005 verkeert Poker.com in rustiger vaarwater.

Volgende maand verwisselen in New York weer nieuwe domeinnamen van eigenaar, waaronder Bourbon.com, Student.com, HorseRacing.com, Elections.com en Scotland.com.

Bron foto: Viajar24h, overgenomen volgens Creative Commons-licentie.

Deel dit bericht

4 Reacties

bram

Ken je dat gevoel? Je hebt een leuk idee voor een website en je had ook al bedacht wat een mooie URL zou zijn. Vervolgens ga je kijken of deze nog beschikbaar is om uit te vinden dat een of andere URL-boer deze al heeft gereserveerd om te kunnen verkopen aan degene die er iets mee wil doen. Wat doe je dan? Je bedenkt een typische web 2.0 naam dat niets te maken heeft met de content op je website.

Sjaak

Of gewoon domeinnamen die helemaal niks waard zijn, aanbieden voor 200 euro of meer… Zie de Colportage .EU domeinnamen… Global Domain Registration… 🙁

Dick

Gewilde domeinnamen zijn een eerste basis voor succes op internet. Die formule werkt al jaren. Je moet wel een grote oen zijn om met domeinen als voetbal.nl, nieuws.nl, sex.nl en beurs.nl geen geld te kunnen verdienen. Deze laatste (beurs.nl) is te koop.

Wil

@BramWelkom in de wereld van Intellectuele Eigendom: merknamen, handelsnamen en sinds de opkomst van internet nu dus ook domeinnamen kosten geld als een ander het al bedacht heeft. Niet nieuws onder de zon. En nog steeds is de naam die iedereen zo kan onthouden king: startpagina bijvoorbeeld. In de VS zijn alle generieke domeinnamen goud waard: mortgage.com, cars.com etc. In Nederland zijn we wat meer bevloedbaar door de reclame boys die natuurlijk niets liever willen dan een naam bedenken die heel veel tijd kost (en dus inkomsten voor hen oplevert) voordat iemand de naam van buiten kan opdreunen. Een enkele eigewijze ondernemer daargelaten zoals Pieter Zwart van Coolblue die gewoon pdashop.nl gebruikt en daar zeer succesvol mee is. In het kielzog dus kleertjes.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond