Deel dit artikel
-

Miljoenen groeigeld voor Lady Gaga’s startup

Lady Gaga knoopt de concurrentie aan met Facebook en Google+ en spekt de oorlogskas met de miljoenen van bekende investeerders.

Het bedrijf Backplane ontwikkelt technologie waarmee bekende merken, zoals artiesten en sporters, hun eigen private sociale netwerk kunnen opzetten. Fans mengen zich onder fans en het idool kan direct delen en communiceren met zijn achterban.

Gaga verwijst naar haar fanschare met de term Little Monsters, wat de naam van haar private Facebookkloon verklaart: LittleMonsters.com.

Deze week wordt bekend dat een aantal grote investeringsbedrijven een belang nemen in Backplane, de maker van de onderliggende software. Artieste Lady Gaga had er al een belang in. Nu stappen ook Sequoia Capital. Greylock, Founders Fund en onder meer ook Google Ventures in.

Zij leggen elk een betrekkelijk klein bedrag in, want de totale kapitaalinjectie bedraagt tussen de vier en vijf miljoen dollar.

De eerste site van Backplane (profiel), LittleMonsters.com, gaat komende zomer live.

Business Insider bezocht en filmde het bedrijf.

Foto: Domain Barnyard (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stefan Smit

Ik denk niet dat Lady Gaga de concurrentie aan wil gaan met Facebook en Google+. Dit is gewoon een slimme manier om fans nog meer aan je te koppelen, vooral de ‘die-hard’ fans.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond