Deel dit artikel
-

Miljoenen groeigeld voor Spaanse expansie Sendcloud

Softwarebedrijf Sendcloud, logistiek toeleverancier aan e-commercebedrijven, ontvangt meerdere miljoenen euro’s venture capital voor uitbreiding naar Spanje.

De Nederlandse fondsen BOM en henQ Capital en de Spaanse investeerder Bonsai Partners verwerven voor een niet nader gedetailleerd bedrag aandelen in Sendcloud uit Eindhoven. Bonsai Partners komt erbij vanwege zijn lokale kennis van de markt.

Met een gemiddelde groeiratio van 16 procent per jaar is Spanje wat e-commerce betreft een snelgroeiende markt, die de afgelopen jaren flink is doorontwikkeld. Zo legt Sendcloud in een persbericht uit. “Het verzendproces blijft voor Spaanse retailers echter de grootste uitdaging. Voor de kleine en middelgrote bedrijven is het op dit moment lastig concurreren met grotere spelers, zoals Amazon, die ook daar domineren. Sendcloud brengt hier verandering in door één centraal Europees verzendnetwerk met vervoerders en pakketpunten op te zetten.”

Na Spanje betreden de Brabanders Italië en steken vervolgens door naar het Verenigd Koninkrijk. Het is goed mogelijk dat tegen die tijd de brexit heeft plaatsgevonden. Naast verzendingen van shop naar koper wil Sendcloud ook verkeersregelaar worden bij het logistieke verkeer van consument naar shop. Binnenkort lanceert het namelijk een nieuw retourportaal. Retailers kunnen hier laagdrempelig Europees retourneren aanbieden.

Sendcloud exploiteert een systeem waarmee webwinkels het verzend- en retourproces kunnen automatiseren voor pakketten wereldwijd. Het kent koppelingen met meer dan 25 shopsystemen. Consumenten die winkelen bij aangesloten winkels krijgen een afleverkeuzes op maat voorgelegd voor bestelde pakketjes. Shops kunnen ook verzendopties combineren, verzendlabels printen en klantnotificaties versturen

De snelgroeiende onderneming is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond