Deel dit artikel
-

Miljoenen nieuw groeigeld voor SoundCloud

Audiodienst SoundCloud zou voor 32 miljoen euro aan nieuwe financiering hebben opgehaald. Het bedrijf, een soort YouTube zonder beeld, wil dit jaar ook abonnementen voor luisteraars invoeren.

De miljoenen aan nieuw groeigeld komen uit een lening van Tennenbaum Capital Partners. Tech.eu hoorde afgelopen maanden al verscheidene malen dat het bedrijf in Berlijn nieuw geld zocht, maar dat investeerders er niet hard op opsloegen.

SoundCloud is onder muziekmakers een bekende dienst. Het is een internationale platform waarop ze makkelijk nieuwe producties kunnen delen met de wereld. Maandelijks zouden 175 miljoen internetters inschakelen om enige audioproductie te consumeren. Producenten kunnen gratis een beperkte hoeveelheid schuifruimte kopen of een abonnement nemen voor meer.

In 2016 wil het bedrijf ook abonnementen voor luisteraars invoeren. De exacte vorm daarvan moet nog duidelijk worden. Wel staat vast dat dat deel uitmaakt van het plan om het bedrijf het lopende boekjaar winstgevend te laten afsluiten. Om diezelfde reden, focus op rendement, is onlangs nog tien procent van de medewerkers ontslagen.

SoundCloud haalde in de jaren van zijn bestaan ruim 120 miljoen dollar aan venture capital op.

Foto: Thomas Bonte (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Neys Rotan Lifestyle

Ik begrijp niet zo goed waarom dit soort bedrijven zulke grote bedragen binnenharken. Ik snap het wel betreft de investeringen dat ze gewoon veel bereik hebben op dit moment en dat investeerders dus vast wel iets terug zien door advertentieinkomsten etc. Maar zoals dit artikel ook al begint, het is een soort Youtube zonder beeld. Ik heb gelezen dat Youtube zelf nog steeds niet echt winst weet te maken, waarom zou een kwalitatief slechtere dienst dat dan wel doen? Stop het geld in echte bedrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond