Deel dit artikel
-

Miljoenen voor reclamecampagne nieuwe ISP Alice.nl

“Nu pas gaan mensen zich afvragen of ze wel goed zitten bij hun provider. Van die markt met overstappers willen we 15 procent pakken.” Zo lichtte Arthur van den Ende de lancering van zijn nieuwe internetprovider Alice.nl toe.

Alice geeft de komende maanden miljoenen euro's uit aan een grootschalige marketingcampagne. Van den Ende over de noodzaak hiertoe: "De breedbandmarkt is al verzadigd met 82 procent breedbandpenetratie. Vanaf maandag komen we dus veel op televisie. Maar omdat Nederland een wat geavanceerder markt is gaan we ook op internet actiever aan marketing doen."

Vanochtend kondigde Telecom Italia in Amsterdam de lancering van een nieuwe Nederlandse internetprovider aan, Alice. Alice is reeds actief in Duitsland, Frankrijk en Italië. Vanwege de hoge internetpenetratie in Nederland lanceren de Italianen via het netwerk van dochterbedrijf BBned een provider die simpel en goedkoop moet zijn.

Gratis bellen naar Suriname

Voor een vast bedrag in de maand, 30 euro, krijgen klanten maximaal 20 megabit per seconde en onbeperkt telefoneren naar vaste lijnen in het binnenland. Voor 20 euro meer komt daar onbeperkt internationaal bellen bij naar vaste nummers, ook naar Suriname, de Antillen en Marokko en Turkije. Voor de telefoniediensten gebruikt Telecom Italia de diensten van dochterbedrijven Pilmo en Talk4free.

De goedkoopste bel- en internetaanbieder is Alice niet. In deze categorie staat het bedrijf op vergelijkingssite Internetten.nl op plaats 22.

In de loop van volgend jaar bekijkt Alice Nederland met welke diensten het zijn portfolio uitbreidt. Dat kan mobiele telefonie zijn, maar ook digitale televisie. Klanten van Alice Fiber, een apart product voor gebruikers van glasvezelnetwerken, kunnen voor 2008 al tv aanvragen bij Alice. Het gaat om internetters in Rotterdam en Amsterdam op de glasnetten die BBned daar exploiteert.

Internationaal claimt Telecom Italia de nummer één breedbandprovider te zijn, voor France Telecom. Internationaal bedient Alice 10,4 miljoen abonnees.

Focus op overstappers

Hoeveel klanten het bedrijf over 1 jaar wil hebben, wil het niet kwijt. Van den Ende: "We richten ons op de dynamische markt met een latente behoefte." Die latente behoefte is de wens tot overstappen naar een andere internetprovider dan de huidige. Veel mensen zitten, al dan niet bewust, al langer vast aan dezelfde internetaanbieder.

Van den Ende: "Mede door de onverwachte populariteit van internet in combinatie met telefonie denken we kans te maken op de markt. In het eerste kwartaal van 2007 stapten 200.000 mensen over. Naar verwachting zullen dat er over heel het jaar 900.000 zijn." Alice hoopt 15 procent van de overstappers naar zich toe te kunnen trekken, mede door het aanbod waarin de minimum contractperiode niet een jaar maar een maand is.

Nederland heeft 5,2 miljoen actieve breedbandaansluitingen.

Klanten van het bedrijf, dat zijn er enkele honderden, hebben een mailbus van 10 gigabyte. Daarvoor gebruikt het bedrijf eigen technologie, op basis van Microsoft-software. Het bedrijf gaat van start met één abonnement.

Hoeveel Alice exact investeert is niet bekend. Wel staat vast dat de hoofdmoot van die investeringen naar marketing en reclame gaat. Telecom Italia beschikt, via BBned, reeds over een groot ADSL2-netwerk in Nederland. BBned bedient 30 procent van de zakelijke breedbandmarkt in Nederland. Op de consumentenmarkt is het actief met de onlangs overgenomen provider InterNLnet en BBeyond.

De helpdesk van InterNLnet zal de klantondersteuning verzorgen voor Alice-klanten.

Telecom Italia verwacht in 2008 of 2009 break even te draaien met Alice Nederland. De beslissing om Alice in Nederland te lanceren werd 4 maanden geleden genomen in Italië.

Deel dit bericht

6 Reacties

Michiel

Goed dat er weer een nieuwe frisse provider in Nederland op staat met een sterk aanbod. We zijn weer een stapje verder met flexibele contracten. Als ook InterNLnet hierachter staat dit voor mij wel voor een betrouwbare dienstverlening. Ben benieuwd naar de komende maanden. Zat even te kijken op http://www.telefonievergelijker.nl en zag dat het aanbod trouwens wel scherp is, kijk maar eens naar wat Orange, Tele2 en Tisali op dat vlak te bieden hebben.

Niels van Bemmelen

Telecom Italia mikt op snelheid….. En hoe het dan met de service zit? Die vraag beantwoord ik graag: de SERVICE die door Telecom Italia wordt geboden is BEROERD! In Italistaan ze bekend als het bedrijf met de slechtste klantenservice ever en ik kan uit eigen ervaring stellen dat ik nog nooit, nee NOOIT, ook in italiniet, zo'n BEROERD CALL-CENTER heb gesproken als dat van Telecom Italia. Ik heb 10 maanden moeten wachten op een simpele telefoonlijn, omdat ze geen geld wilden uitgeven aan het graven van een goot van 1 meter lang (en dat was de verklaring van de regionaal directeur zelf). Maar ze sturen, om je koest te houden, wel 10 keer een andere technicus langs die niks kan doen omdat er geen koper ligt (i.e. de kabel moet nog gelegd worden).  Verder timmeren ze alle POORTEN OP MODEMS die ze mee-leveren HARDWARE-MATIG DICHT, zodat VOIP-en met een andere provider niet mogelijk is, gamen een crime wordt en je je peer-netwerkje gedag kan zeggen. 'Internet senza limiti' – Internet zonder grenzen: my ass!  Ze sturen FOUTIEVE REKENINGEN en als je daarover naar het call-center belt moet je maar een brief schrijven – die vervolgens nooit meer wordt beantwoord. En na de 22e keer bellen zegt zo'n call-center-juffie je dan dat je niet moet zeuren, omdat die rekening helemaal niet bestaat…. Ja, de statistieken van Telecom Italia wijzen uit dat er heel weinig problemen zijn, maar dat komt alleen omdat ze die problemen gewoon wissen uit hun administratie!  En kies je Alice voor de SNELHEID? Nou, dan mag je hopen dat je buurman een andere provider heeft, want ze gebruiken een zeer beperkend SHARED-USE beleid (zonder je dat vantevoren te melden). Zodra de buurman ook maar ietsje meer doet dan alleen nu.nl bekijken, merk je dat jouw bandwijdte ineens met de helft terugloopt!  De enige reden dat Telecom Italia MARKTLEIDER is IN ITALIE, is het feit dat ze in grote delen van het land gewoon een ouderwets MONOPOLIE hebben. Typisch een groot, log voormalig staatsbedrijf dat denkt een winstgevend produkt te kunnen leveren tegen een zo laag mogelijke investering – en een zo laag mogelijk service niveau. De klant kan toch nergens anders heen. Nou, ik hoop dat ze in Nederland van een koude kermis thuiskomen!  ALICE: AFRADER!

Klaas

30 euro voor internet en bellen? In Frankrijk biedt de zelfde provider voor het zelfde bedrag ook nog 40 tv zenders, waarom hier niet? @Niels: In Italie zijn ze de oude monopolist en ligt het dienstverleningsniveau sowieso lager dan hier. Zo slecht als daar zullen ze het hier niet doen, dan maken ze helemaal geen kans.

Rogier van Laar

"Nu pas gaan mensen zich afvragen of ze wel goed zitten bij hun provider. Van die markt met overstappers willen we 15 procent pakken." Hmmm…. Ik zit bij een prima provider, betrouwbaar, klantvriendelijk: XS4ALL. Frappant dat er gewag wordt gemaakt van een miljoenen kostende campagne om klanten te trekken. Het zou m.i. logischer zijn om potentie klanten te verzekeren dat het met de service goed zit en daarin goed is gevesteerd (waarom zou naast een laag tarief anders overstappen?). Ik zie belofte en product niet helemaal congrueren….

Ronald

Toch snap ik een aantal zaken in dit artikel niet. Alice zou goedkoop zijn en toch staat op het op de 22ste plaats volgens het artikel. Als ik op de link klik zie ik ene lijst waarbij het op nr 25 staat maar of die lijst betrouwbaar is mij ook een raadsel. Reden? Zelf ben ik tijden aangesloten via Tiscali, tot mijn volle tevredenheid. Ik heb het T12 (12mbit) abo met telefonie voor 29,95 per maand. okay dit is dan geen 20 mbit maar als ik de snelheidscheck op alice.nl doe zou ik met 20mbit in mijn postcode gebied niet verder komen dan 4 mbit, terwijl ik met Tiscali de 10mbit zeker haal.  Alice heeft geen starttarief en gratis onbeperkt bellen binnen NL. Dit heeft Tiscali ook. Bij Tiscali heb je zelfs d emogelijkheid van 2 telefoonnummers (bijvoorbeeld voor zoon/dochter/vrouw of fax). Tiscali biedt tegen een kleine meerbetaling (40 euro) een wireless router. Op Alice zie ik hier niks over terug. En het meest rare vind ik dan nog de link naar de ranglijst van providers. tiscali komt hier niet eens voor in de top 20 of top 30, maar de maandprijzen die erbij staan vermeld, zijn ook nog eens 10 euro per maand hoger dan dat ze op de tiscali webste zelf communiceren. En nee, er is dan geen sprake van speciale acties of kpn netwerkkosten die het verschil maken. De prijzen op die ranglijst kloppen simpelweg van geen kant. Mijn oordeel: ik betaal 29,95 per maand voor Tiscali ADSL 12 mbit met gratis onbeperkt bellen (24 uur per dag/ 7 dagen per week)naar vaste nummers binnen NL. Evenveel dus maar dan met ervaring dat het werkt, snel is en een goed ondersteuning biedt. Simpel dus, net als Alice.

ruud

@ RonaldJe T12 abbo is dat niet excl de 9,95 die aan kpn moet worden betaald ? Bij alice is dat iig niet aan de ordr !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond