Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor ‘app vol geheimen’

Je intiemste geheimen delen met de hele wereld via een mobiele app. Dat is wat Whisper mogelijk maakt en nu met 21 miljoen dollar groeigeld wordt gesteund door Sequoia Capital.

Enorm populair is de app nog niet. Volgens publieke statistieken zal het aantal gebruikers hooguit een paar miljoen zijn. Dat komt vermoedelijk door de nog betrekkelijke onbekendheid ervan. Inhoudelijk is het namelijk een app die appelleert aan diepe gevoelens van velens: meekijken in de diepste zielenroerselen van anderen.

Gebruikers kiezen in Whisper (Android, iOS) een van de vele foto’s die bij hun emotie passen. Op die foto schrijven ze een tekst, vaak een persoonlijk zwaar geheim, en delen dat met de andere appgebruikers. Waar deze mensen op niet-anonieme identiteitsgebonden sites, zoals Facebook, doorgaans de schone schijn moeten ophouden, kunnen ze op Whisper het onderste uit hun geestelijke kan halen voor ‘s werelds aangezicht.

In een eerder item op Emerce vergeleken we Whisper met PostSecret, al jaren een bekende site om anoniem geheimen te delen. Die geheimen worden via de papieren post aangeleverd bij de beheerder van de site.

Ondanks de onbekendheid van de app noteert hij al redelijk hoog in de toplijsten van Android en iOS. In de rubriek Social (Networking) staat de Amerikaanse app op respectievelijk plaats 33 en 31 in de downloadlijsten van Distimo van deze maand.

De opkomst van apps als Whisper en Snapchat laat zien dat de nieuwe generatie mobiele gebruikers juist op zoek is naar privacy en private uitlaatkleppen. De publieke sociale netwerken voorzien niet in die behoefte.

Wat Whisper met het nieuw verworven kapitaal gaat doen, is niet bekend. Afgelopen voorjaar werd namelijk al drie miljoen dollar aangetrokken. Werkkapitaal. Het ziet er naar uit dat Sequioa Capital vooral is aangetrokken voor de langere termijn. De waardering van honderd miljoen dollar laat dat ook zien, aangezien de app nog geen dollar omzet heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond