Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor Flowbox

Technologiebedrijf Flowbox heeft 7,5 miljoen euro venture capital opgehaald bij Viking Venture en steekt het geld in verdere Europese uitbreiding.

De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, beschouwt Nederland als zijn kernmarkt en heeft lokalen in Antwerpen en Zürich. Met het nieuwe geld wil de onderneming zijn technisch en commercieel team verder uitbouwen. Er werkt nu 42 nu man.

Bedrijven gebruiken Flowbox om de teksten en beelden die consumenten op social media delen over hun producten bij elkaar te sprokkelen. Daarnaast kunnen ze die content analyseren, erop reageren en herverpakken voor herpublicatie.

Tot de klanten behoren onder meer G-Star, Hunkemöller, Scoth and Soda, HEMA, NAKD, het Rijksmuseum en Fonq.

Serdal Sayar van het Nederlandse kantoor zegt: “Ruim eenderde van onze klanten is Nederlands en we hebben hier ook het grootste deel van ons team aan het Leidseplein in Amsterdam. Dit jaar gaan we dit team verdubbelen en streven ernaar om het kantoor in Amsterdam uit te bouwen tot internationale Flowbox-hub. Verder focussen wij ons op strategische partnerships met Nederlandse bureaus waarbij we evenementen gaan opzetten.”

De onderneming bestaat vier jaar, heeft naar eigen zeggen vierhonderd klanten en koerst op een jaaromzet van vier miljoen euro.

Viking Venture (portfolio) is de eerste externe investeerder in het bedrijf.

Foto: Jaume Escofet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond